Kekler - Pastalar İki renkli biskûvi pastasi (resimli)

ilayda26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
922
3
0
Fransa
Tereyağ hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp, pişirin. Ocaktan alıp, tereyağını ekleyip karıştırarak eritin. Muhallebi sıcakken bisküvileri bir maşa yardımıyla muhallebiye batırıp dik olarak dizin. (Bir kakaolu, bir kepekli olarak dizilecek) Bisküvilerin dik durması için, aşağıdaki şekildeki gibi küçük bir bardakla destek yapabilirsiniz. Kalan kremayı üzerine döküp, hindistan cevizi ile süsleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

bikuvilipasta1px4.jpg
[/URL][/IMG]
biskuvilipastakesimkp1.jpg
[/URL][/IMG]

bu pastayı senelerdir yaparım eti burçak ülker kakaolu ile üzerine daha fazla muhallabiden dökmek lazım irde bardağa bile gerke kalma ziyice batırmak lazım bisküvileri bir gün bekleyince pasta daha bi güzel oluyor bisküviler tamamen muhallebiyi çekip şişiyor kesmesi de biraz değişiktir baton pasta gibi düz bir dilim değil yan yani paralel olcak bıçak ilk dilim üçgen çıkacak yani sonrak,iler iki renk olarak çıkacak afiyet olsun

çok güzel valla.canımda tatlı istiyodu olsada yesek.ellerine sağlık canımcım.........

ay ne basit bir tarif
birde pudingle yapılıyosa enteresan ya
resmi güzel görünüşüde öyle
mutlaka denicem ama kilo alıyorum bu bölüm yüzünden ya

ben bunu hep yaparım genelde krem şantiyle ve kakaolu petibörle yaparım etrfını kalın bir bıçakla şanti ile kaplarım üstünede kakao elerim.çok kolay 15 dknızı almaz tadı süper

oyyy oyyyyyy...
bi dakika agzimin suyunu sileyim...
tatliya, pastaya zaafim var benim dayaniyorum...
ellerine saglik canim...

nefis görünüyor canim ellerine saglikcokacimcoook
mutlaka deniycemopuyorumnanaktan

Back
X