• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki sınav arası bebek planı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
kpss B'ye hazırlanmaya karar vermiştim. Şuan kpss için zemin güzel oturdu. ancak 5 ay kadar bir zaman kaldı. Hala konular bitmedi. çok ara verdim. hastalıktı canım çalışmak istemiyordu derken.. Yani bu sene çok güzel çalışmış olsam da hedefim 90 için yeterli hissetmiyorum. Tabi yine de çalışmayı bırakmayacağım. kısmet.

malesef bu atamalar iki senede bir oluyor. diğer sınav 2024te yani. Bu yılsa Temmuz'da sınav var. Temmuz ayı gibi korunmayı bırakmayı düşünüyordum. 29 yaşında olacağım. Yani Allah nasip ederse de 30 yaşında anne olurum diyordum.

Yani bu planlar biraz karışık ne önerirsiniz?
yaştan dolayı geç kalma korkusu var. ayrıca artık eşimde beklemek istemiyor. 1.5 yıldır evliyiz. yani hamile kalıym çocuk olsun derken 3 yıllık evli olacağız 😊

Son düzenleme:
doktora yaparken bunalıp kpss B'ye hazırlanmaya karar vermiştim. Hatta bölümden o kadar nefret ettim ki asla alan hazırlanmayı düşünmüyorum. Şuan kpss için zemin güzel oturdu. ancak 5 ay kadar bir zaman kaldı. Hala konular bitmedi normalde Ocak sonu bitiririm diyordum. ama çok ara verdim. hastalıktı canım çalışmak istemiyordu derken.. Yani bu sene çok güzel çalışmış olsam da hedefim 90 için yeterli hissetmiyorum. Tabi yine de çalışmayı bırakmayacağım. kısmet.

malesef bu atamalar iki senede bir oluyor. diğer sınav 2024te yani. Bu yılsa Temmuz'da sınav var. Temmuz ayı gibi korunmayı bırakmayı düşünüyordum. 29 yaşında olacağım. Yani Allah nasip ederse de 30 yaşında anne olurum diyordum.

yaştan dolayı geç kalma korkusu var. ayrıca artık eşimde beklemek istemiyor. 1.5 yıldır evliyiz. yani hamile kalıym çocuk olsun derken 3 yıllık evli olacağız 😊
Şimdiden bırakın korunmayı nolucakki bende öğretmenim atanmak icin çalışıyorum yazdan beri hamile kaldım 5 6 aylık sınava gireceğim😂😂

Ortada hamilelik ve bebek yokken, kpss'ye çalişamazsan, bebek ile hiç çalişamazsin.

Hamilelik kendi başinsa bile belirsiz süre. Düşük tehlikesi olmasa bile, yorgunluk, hormonlar, vücüdün değişmesi,..

Bebek ile sen 1-2 saat uyku ile ders çalişabilecekmisin? Emzirmek bile çok enerji harcayan bişey.

Önce hedefini belirle. Işmi? Bebekmi? Ikisi birden imkansiza yakin olur. Bebek öyle ayy ne kaa romantik tatlii gibi bişey değil. Ciddi emek, zaman, enerji isteyen bişey.

Temmuzda zaten korunmayı bırakacakmışsınız kesin. İnşallah hemen olur bebek de.

Ya bebek 2 yıl daha bekleyecek sınava hazırlanıcaksınız ya da bebekle birlikte sınava veda edeceksiniz 🤷‍♀️

hamileyken başlayıp şuan yenidoğan bebeğiyle birlikte neredeyse tüm kalan vaktini masabaşında geçiren bir tanıdığım var kpss için. yardımcısı da yok bildiğim kadarıyla.yalnız onun gibi ben olamam mesela, inanılmaz bir irade ve enerji istiyor. siz de ona göre ölçüp biçin.

Kpss disinda bir yedek plan yoksa ben olsam bebegi ertelerim ve puani hazir ederim.
Atiyorum calisamadiniz ve kpss olmadi bir sekilde. Bebekten oturu de bir donem calisamayacaksiniz. Özel sektore cok gec giriş yapacaksınız, o daha zor olur. 35 yasinda deneyimsiz bir sekilde is aramak ne kadar doktorali da olsanız zorlar bence.

Ben yapamazdım o yüzden atanınca çocuk yaptım. Hamileliğin nasıl geçeceğini bilmiyorsunuz yataktan kaplamayan hamileler var. E doğum sonrası bebekle hazırlanmak cidden çok zor olur zaten.. bebek işini erteleyin derim

Bebekle ders çalışmak mıı hem de kpss. ben yapamazdım yaa. hiç de prenses değilim tarlalarda çalışmış sırtında kaç kiloluk çuvallar taşımış bir insanım, baya ırgatlık yapmım yani. ama çocuk işi beni bitirdi bitirdi. konu sahibine bol şans

doktorayla birlikte KPSS çalışamadınız

ki alanınız anladığım kadarıyla İİBF bölümü veya benzeri, buna rağmen alandan hazırlanmadınız

sadece KPSS B hazırlanırken bile istediğiniz kadar hazırlanamadınız, ki 90 üstü almanız lazım.

şimdi de bebek diyorsunuz.

alanlar yakınken doktora + KPSS alana hazırlanmayan siz bebekle KPSS çalışabileceğinizi düşünüyor musunuz gerçekten?

yapılmaz değil. tek başına bebek bakıp aynı zamanda doktora tezini de yazan veren ve bunu da dünyanın en iyi 100 listesindeki okullarda yapan ve yaşı henüz 26-27 olan insanlar tanıyorum.

yani yapan yapıyor da herkes kendi kapasitesine göre plan yapmalı.

Sizinle ilgili ilk aklıma gelen tembelliğiniz 🤷 çocuktan sonra Kpss'ye çalışmak sizlik değil bence.
Daha çocuk yokken bir alana yönelip ondan tam verim alamamısken çocuktan sonrası hayal olur bence.

doktora yaparken bunalıp kpss B'ye hazırlanmaya karar vermiştim. Hatta bölümden o kadar nefret ettim ki asla alan hazırlanmayı düşünmüyorum. Şuan kpss için zemin güzel oturdu. ancak 5 ay kadar bir zaman kaldı. Hala konular bitmedi normalde Ocak sonu bitiririm diyordum. ama çok ara verdim. hastalıktı canım çalışmak istemiyordu derken.. Yani bu sene çok güzel çalışmış olsam da hedefim 90 için yeterli hissetmiyorum. Tabi yine de çalışmayı bırakmayacağım. kısmet.

Hamileyim,
Ders çalışmak şöyle dursun yerimden kalkınca mutlu oluyorum öyle bir mide bulantısı var ki Allahım düşmanıma vermesin. Mübarek Cuma yüzü suyu hürmetine bir an evvel hayırlısı ile bitsin bu süreç Amin diye dua ede ede bekliyorum.

Çocuk sınav hepsinde ana konu eşiniz.
Ben çalışıyorum. İki çocuğum var. Ders çalışıyorum.
Ama eşim gizli yardimcim. Her konuda isim nasıl hızlanır. Nasıl kolay ilerler hemen o konuma geçiyor ve benim işim çok hızlı ilerliyor.
Eğer böyle bri eşiniz varsa bu iş olur.

Ben olsam yapmazdım. Yaşınız genç henüz 1,5 yıllık evlisiniz. Eşiniz çocuk ister tabii de sorumluluğunu alacak mı sanki? Bebekle ders çalışmak çok çok yoracak ki siz bebeksizken bile çalışamışsınız🤷

Bilinçaltınız ders çalışmamak için bahaneler üretiyor gibi, çocuk yokken calisamamissiniz olduktan sonra çok çok zor bence, iki çocuklu 30 yaşında 7 yıldır kpss ye giren biri olarak söylüyorum bunu son 2 yıldır kpss ciddiyeti oluştu bende.Benim durumumda depresyon geçirmemin de etkisi var tabi siz de sanki kendimi gördüm.Cocuk olduktan sonra hayaller hayatlar oluyor insan, çocuktan önceki hayatıma donebilsem önceliğim atanmak olurdu,gece gündüz ders çalışırdım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X