Icerlemek mi? Saka yapiyorsunuz herhalde. Sorunuza cevap verdigimde neden icerlemis olayim onu anlayamadim. Gormezden mi gelmeliydim dusundum simdi birden. Enteresan olan burada birisi gorusune uygun soru sorup ters yonu anlatan bir cevap alinca hemen savunmaya geciyor. Bende bunu tespit ettim bu forumlarda. Yanlis anlamissiniz aynen bende bilgilendirme amacli yazıyorum.
Ayrica radyasyon diye sormussunuz yanlis gormediysem. Ultrason ses dalgalari ile calisir, x isinlari vb gibi isinlari kullanmaz. Dolayisiyla radyoaktif degildir. Evlerimizdeki sac kurutma makinesi, televizyon, bilgisayar ve cep telefonlari zararlidir mesela. Ama bunlara zararli deyip gecmek dogru olmaz. Radyasyon yayan maddelerin de bir yarilanma omru vardir. Kimya alaninda bunlar gosterilir. Bu cihazlarin buna rontgen de dahil yarilanma omurleri suan insan yasam suresinden daha uzun suruyor yani aslinda sizi hasta edecekse bile buna omrunuz yetmiyor. Tabi bu soylediklerim basit radyasyon alanlari icin gecerlidir hemen yanlis anlasilmasin.