İki Tüp Bebek Uygulaması Arasındaki Zaman Ne Olmalı ?

Ben henüz tüp bebek yaptırmadım ama ona doğru gidiyoruz inşallah suan Aşılamam tutmuştur yoksa önümüzdeki ay tüp bebeğe baslıyacagız benim sorunum doktorlar senin aslında bi sorunun yok diyo lar yumurtalıklarda kist var ve bu kist adeti kendiliğinden yok olup gidiyo yumurtaları gayet gusel gelişiyor ama çatlama sorun var bunun için ıgne oluyorum fakat 1 yıldır doktora gidip geliyorum hamile kaldım ve biyokimyasal gebelik oldu malesef 1.5ay kalabilir bebeğim bende geçen yıl Mart ayında idi suan aşılama oldum 2.ye inşallah tutar doktorum tutmazsa tekrar deneyelim senin normal yollarda olabilir dedi ama ben biraz aceleciyim 2.5yillik evli olduğum için çevre başkasından dolayı çok kafama takıyorum sizce benim sorunum çok mu büyük tüp bebek mi tekrar aşılama mı tutmazsa yardım ltfn

mrb hasret.bende yumurtlama sorunundan muzdaribim.evleneli 1.5 yıl oldu .korunmamamıza rağmen gebelik oluşmadı.pcoya bağlı yumurtlama sorunu var bende de. klomen tedavisi sonuç vermedi.iğneli olana başladık.ama ondan da pek sonuç çıkmadı.sanırım bende tüp bebeğe doğru gidiyorum.inş çabalarımız boşa çıkmaz

Tüp bebek tedavisi yaklaşık olarak ne kadar sürer ?

Tüp bebek tedavisi, erkek ve kadına ait gerekli tahlillerin yapılmasıyla başlamaktadır. Tahlillerin sonuçlarına göre, özellikle bayanlar için uygun tedavi ve ilaç uygulaması başlatılmaktadır. Tüp bebek tedavisi süreci, yumurtaların gelişimi evresi, yumurtaların toplanması aşaması, embriyo gelişimi süreci ve embriyo transferi aşamalarından oluşmaktadır. Bu süreçlerde ne erkek ne de kadının sürekli şekilde hastanede yatması gerekmemektedir. Bir başka deyişle, tüp bebek uygulamaları ayakta yapılacak işlemleri kapsamaktadır. Sadece belirli aşamalarda bayanların gerekli işlemleri ve kontrolleri yaptırmaları gerekmektedir.

Tüp bebek tedavisinde kadının yaşının önemi nedir ?

Genel olarak kadınlar için ideal olan üreme yaşları, 20 ile 30 yaşları arasındaki süreçtir. Ancak, bu durum asla kesin bir kriter değildir. Özellikle, son yirmi yılda bayanların çalışma hayatına daha fazla atılması, evlilik ve doğum yaşlarının da ileriye atılmasına neden olmuştur. Tüp bebek tedavisinde, 30 yaşın üzerindeki bayanlarla da olumlu sonuçlar alındığı bilinmektedir. Bu anlamda, 35 ve 40 yaş arası hanımlarda da sonuçlar elde edilmektedir. Ancak, doğal süreçte kadınların yumurtlama oranları 35 yaştan sonra giderek azaldığından, sonuç alma süreçleri daha riskli olabilmektedir. Bu süreçlerde akla hemen tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre ne kadar olmalıdır sorusu gelmektedir.

Tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre ne kadar olmalıdır?

Tüp bebek tedavilerinde, hemen ilk denemede başarılı sağlanma durumu söz konusu olmayabilir. Bu anlamda döllenmenin gerçekleşmesi ve gebelik sürecinin başlaması için birkaç deneme gerekebilir. Bu nedenle, çiftlerin tedavi sürecinde birkaç deneme yapmaları gerekmektedir. Ancak, deneme sürelerinde beklemelerin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde anne adayı için çeşitli fizyolojik sorunlar söz konusu olabilir. Tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre yaklaşık olarak 1,5-2 ay kadar olabilir. Çiftler, fizyolojik, psikolojik ve maddi durumları elverdiğinde tekrar deneme yapabilirler.

Eki Görüntüle 1279810
Tüp bebek tedavisi nedir ve yöntemleri nelerdir?

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin bebek sahibi olma şanslarını artıran tüp bebek tedavisi, birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de yaygın şekilde ve yüksek başarı oranlarıyla uygulanmaktadır.

Tüp bebek tedavisi, özetle, kadın vücudundan özel bir uygulama ile alınan yumurta hücrelerinin yapay ortamda ve özel iğnelerle erkek spermleri ile döllenmesi ve embriyonun tekrar kadın rahmine transfer edilmesi şeklinde anlatılabilir.

Bu uygulama iki şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki, klasik uygulama adı verilen IVF yöntemidir. Bu uygulamada, erkek vücudundan alınan binlerde spermin yapay, labrotavuar ortamında, yumurta ile buluşturulması sağlanmaktadır.

Aşağıdaki videoda tüp bebek tedavisi hakkında bilgi verilmektedir.

Bu durumda, spermlerden en hızlı olanı yumurtayı döllemektedir. Bu durum aslında, kadın ve erkeğin birleşmesi sırasında döllenme ile oluşacak doğal üremenin laboratuar ortamına yansımış şeklidir. Modern teknik adı verilen ICSI uygulamasında ise, seçilen tek bir sperm, özel yöntemlerle yumurta ile buluşturulmaktadır. ICSI genellikle, klasik uygulamaların başarısız olması durumunda tercih edilmektedir.

Sayin bulent hocam kasim sonu baslanip aralik ortasini kapsiyan gebeligi görup akabinde degerlerin dusmesiyle 28 aralikta adet oldum ikinci adetim 23 ocakta iki gundur adetim size sorum subat yada martta tekrar denemek istiyorum sizce hangi ay daha iyi olabilir subatmi martmi birde dusukten sonra gögsumden sut geldi bunun sebebi ne olabilir tesekkurler hocam

28.01.2015 te iki adet 3. gün embriyosu transfer edildi 10.gün 07.02.2015 te beta HCG test günümüzdü beta HCG 20.4 çıktı doktorumuz gebelik var dedi 12.02.2015 te verdiğimiz kanda beta hcg sonucumuz 41.57 çıktı sizce değer nasıl normalmi

yumurta bağışı veya sperm bağışı türkiye de olmuyormuş. kuzey kıbrısta yaptırabilir problemi olanlar. tavsiye edebileceğim doktor, kendi doktorum; dr. mürüde çakartaş. aynı zamanda cinsiyet seçimi de yapılabiliyor orada. ayrıca türkiyede 2 gebelik yerleştiriliyormuş, orada 4 taneye kadar yerleştirilebiliyor. mürüde hanım bana da 4 adet gebelik yerleştirdi. 1i kendi yumurtam, 3ü bağışçının yumurtası. bakalım kaç tanesi tutucak. bir taneyede razıyız artık.. 3 gün sonra neticemi alacağım.. sevgiler

Hocam merhaba 7 yıllık evliyim 2 başarısız mikroenjeksiyon denemem oldu problem eşimin morfoloji ve sayısı . 1. Denemem de 15 yumurta toplandı 11 o dollendi 5 tanesi blastosist oldu 1 tanesi 5.gün 1. Kalite olarak transfer edildi . 2. Denememde 12 yumurta toplandı 7 şu dollendi fakat 3 tanesi 3.günden sonra yavaşladı 5.gün 7 hücreli olarak 3 embriyo transfer edildi. İkisinde de negatif sonuç aldık . Yumurta kalitemin düştüğünü görüyorum is yerinde sürekli sigara içiliyor 1. Tedavimde çalışmıyordum ve arasında sadece 1.5 yıl var . Sigara etkilemiş olabilir mi .teşekkürler. saygılar

20150306_200125.webp
20150306_200125.webp Hocam Merhaba bn Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşıyorum 4 kaybim var şuan 5. Gebeliğim iki gun önce öğrendim hamile olduğumu doktorum 6000 clexan verdi tabi öncesinde coraspin 100 lük kullanılanyordum bundan önce ki gebeligimde 4000 lik kullanmama ragmen 2.5 aylık kalbi durdu kürtaj oldum bnim sorum ignenimin dozu yeterli mi yardım edin lütfen burda doktor imkanınızmiz yok sehir dışına gitmemiz lazım oda olmuyor yardiminiza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Eklentiler

• 20150306_195933.webp
    20150306_195933.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 291
Sayin hocam benim transfersen sonra 9. Gunum ve kahverengi lekelenme oldu bunun nedeni dusukmu yoksa kasiklarimda da hafif adet sancinsina benzer arim var adetmi oluyorum yoksa

Ben henüz tüp bebek yaptırmadım ama ona doğru gidiyoruz inşallah suan Aşılamam tutmuştur yoksa önümüzdeki ay tüp bebeğe baslıyacagız benim sorunum doktorlar senin aslında bi sorunun yok diyo lar yumurtalıklarda kist var ve bu kist adeti kendiliğinden yok olup gidiyo yumurtaları gayet gusel gelişiyor ama çatlama sorun var bunun için ıgne oluyorum fakat 1 yıldır doktora gidip geliyorum hamile kaldım ve biyokimyasal gebelik oldu malesef 1.5ay kalabilir bebeğim bende geçen yıl Mart ayında idi suan aşılama oldum 2.ye inşallah tutar doktorum tutmazsa tekrar deneyelim senin normal yollarda olabilir dedi ama ben biraz aceleciyim 2.5yillik evli olduğum için çevre başkasından dolayı çok kafama takıyorum sizce benim sorunum çok mu büyük tüp bebek mi tekrar aşılama mı tutmazsa yardım ltfn
amann bırak cevr e baskısını Ben de var bir komşu sen neredeydin İstanbul gittim dedim .(tüp bebek tedavisi için) niye gittin gezmeye dedim söylemedim gitmisken istanbula tedavi de gorseydin diyor dedim para yoktu doktora gittin mi hiç gittim olur diyorlar dedim kayınvalide ne de iyor ben de ne desin o da istiyor ama verici Allah dedim artık tedavi bir hanı sen 5 yıllık gelinsin 2 yıllık olsa da neyse de meyvesiz ağacın dibine kimse varmaz diyorr ben de varır varır dedim sınırlı bir şekilde bir de kayınvalide ne söyleme o ne karışıyor der benim için dedi merak etmey o seni tanıyor. Dedim

mrb hasret.bende yumurtlama sorunundan muzdaribim.evleneli 1.5 yıl oldu .korunmamamıza rağmen gebelik oluşmadı.pcoya bağlı yumurtlama sorunu var bende de. klomen tedavisi sonuç vermedi.iğneli olana başladık.ama ondan da pek sonuç çıkmadı.sanırım bende tüp bebeğe doğru gidiyorum.inş çabalarımız boşa çıkmaz
Birsey sorcam,esinizde sorun var miydi?

Merhaba hocam. 38 yasinda gec bir evlilik yaptim. Evliligimin 2.ayinda kendiliginden hamile kaldim. Bhcg 555 doktor hamilesiniz gozunuz aydin dedi. Yalniz iki gunde testi tekrarlayacaksiniz dedi biz de tecrubesizligimizle sandik klasik bir surec bu. Tekrarlayan bhcg testinide ciddiyetini de 2 gun sonra yaptirdigimiz test sonucunda ogrenmis bulunduk. Bhcg 160'a dusmustu. kese gorulmeden bir hafta sonra kendiliginden adetle dustu. Ve 2 ay sonra yine hamileyim yine ayni 600 kusur bhcg ile ayni sekilde dusuk yasadim. Ikinci dusukten sonra daha adet olmadan Üçüncü hamileligimi ogrendim. yine ayni sekilde dusuk yasadim. Sag tupum kapali olmasina ragmen 3 defa kimyasal gebelik ve dusuk...

Bir suru test yapildi dusmesi icin bir sebep yoktu. Doktorlar surekli yasimdan dolayi oldugunu soyluyorlardi.

Neyse oturdugumuz memlekette cok iyi doktorlar yok es nedeniyle g.dogudaydik. bir arkadasin tavsiyesiyle cok iyi bir tup bebek merkezi cok iyi bir doktor diye bahsedilen istanbuldaki merkeze gittik arrayacgh (kapsamli kromozon testi ) deneyecegini 5. gune gelebilen embriyolardan ornek alarak amerikaya genetige gonderecegini ve icinden saglikli cikani transfer edecegini bu sekilde dusuk riskinin olmayacagini soyledi. yumurtalik rezervim de cok fazla olmadigi icin ilk denemede 6 olgun yumurta toplandi 4 ü dollendi. Fakat hic biri Besinci gune kadar gelemedi. Ikinci tup bebek denemesinde ise 5 yumurta toplandi 4 dollendi 2 tane embriyo Besinci gune gelebildi. Bu embriyolar amerikaya gitti ve yine husran. 2 embriyoda da fazla kromozon saptandi birinde 10 've 12 kromozonlardan ikiser tane oldugu, digerinde ise dahada fazla kromozon oldugu soylendi. Doktorum devam edecez umudumuz var ama kesin saglikli embriyoyu bulurmuyuz bilemeyiz dedi.

Bu arada bu ay sonu yasim 40 olacak. Yasim daha genc olsa bu kadar uzulmem zamana yayarim yilda bir defa denerim maddi ve
manevi olarak cok fazla yipranmam.

Hocam asil sorum su esimin sperminin morfoloji sorunu olmadigi benim yumurtamin da gorunuste iyi gorundugunu 1.kalitede embriyo olusmasina ragmen genetik sikintisi cikmasinin nedeninin
yumurtadan kaynakli oldugu aksediliyor ama yanlis teshis sonucu zaman kaybetmek istemiyorum. spermden kaynakli olabilir mi spermde de genetik inceleme yapilabilir mi... Yada neler yapabiliriz . Cevabinizi bekliyorum çok teşekkürler hocam...

Tüp bebek tedavisi yaklaşık olarak ne kadar sürer ?

Tüp bebek tedavisi, erkek ve kadına ait gerekli tahlillerin yapılmasıyla başlamaktadır. Tahlillerin sonuçlarına göre, özellikle bayanlar için uygun tedavi ve ilaç uygulaması başlatılmaktadır. Tüp bebek tedavisi süreci, yumurtaların gelişimi evresi, yumurtaların toplanması aşaması, embriyo gelişimi süreci ve embriyo transferi aşamalarından oluşmaktadır. Bu süreçlerde ne erkek ne de kadının sürekli şekilde hastanede yatması gerekmemektedir. Bir başka deyişle, tüp bebek uygulamaları ayakta yapılacak işlemleri kapsamaktadır. Sadece belirli aşamalarda bayanların gerekli işlemleri ve kontrolleri yaptırmaları gerekmektedir.

Tüp bebek tedavisinde kadının yaşının önemi nedir ?

Genel olarak kadınlar için ideal olan üreme yaşları, 20 ile 30 yaşları arasındaki süreçtir. Ancak, bu durum asla kesin bir kriter değildir. Özellikle, son yirmi yılda bayanların çalışma hayatına daha fazla atılması, evlilik ve doğum yaşlarının da ileriye atılmasına neden olmuştur. Tüp bebek tedavisinde, 30 yaşın üzerindeki bayanlarla da olumlu sonuçlar alındığı bilinmektedir. Bu anlamda, 35 ve 40 yaş arası hanımlarda da sonuçlar elde edilmektedir. Ancak, doğal süreçte kadınların yumurtlama oranları 35 yaştan sonra giderek azaldığından, sonuç alma süreçleri daha riskli olabilmektedir. Bu süreçlerde akla hemen tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre ne kadar olmalıdır sorusu gelmektedir.

Tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre ne kadar olmalıdır?

Tüp bebek tedavilerinde, hemen ilk denemede başarılı sağlanma durumu söz konusu olmayabilir. Bu anlamda döllenmenin gerçekleşmesi ve gebelik sürecinin başlaması için birkaç deneme gerekebilir. Bu nedenle, çiftlerin tedavi sürecinde birkaç deneme yapmaları gerekmektedir. Ancak, deneme sürelerinde beklemelerin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde anne adayı için çeşitli fizyolojik sorunlar söz konusu olabilir. Tüp bebek tedavisi sürecinde iki tüp bebek uygulaması arasındaki süre yaklaşık olarak 1,5-2 ay kadar olabilir. Çiftler, fizyolojik, psikolojik ve maddi durumları elverdiğinde tekrar deneme yapabilirler.

Eki Görüntüle 1279810
Tüp bebek tedavisi nedir ve yöntemleri nelerdir?

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin bebek sahibi olma şanslarını artıran tüp bebek tedavisi, birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de yaygın şekilde ve yüksek başarı oranlarıyla uygulanmaktadır.

Tüp bebek tedavisi, özetle, kadın vücudundan özel bir uygulama ile alınan yumurta hücrelerinin yapay ortamda ve özel iğnelerle erkek spermleri ile döllenmesi ve embriyonun tekrar kadın rahmine transfer edilmesi şeklinde anlatılabilir.

Bu uygulama iki şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki, klasik uygulama adı verilen IVF yöntemidir. Bu uygulamada, erkek vücudundan alınan binlerde spermin yapay, labrotavuar ortamında, yumurta ile buluşturulması sağlanmaktadır.

Aşağıdaki videoda tüp bebek tedavisi hakkında bilgi verilmektedir.

Bu durumda, spermlerden en hızlı olanı yumurtayı döllemektedir. Bu durum aslında, kadın ve erkeğin birleşmesi sırasında döllenme ile oluşacak doğal üremenin laboratuar ortamına yansımış şeklidir. Modern teknik adı verilen ICSI uygulamasında ise, seçilen tek bir sperm, özel yöntemlerle yumurta ile buluşturulmaktadır. ICSI genellikle, klasik uygulamaların başarısız olması durumunda tercih edilmektedir.

sayın hocam;
34 yaşındayım bu hafta doktora doktara gittim rahim ve yumurtalıklar iyi dendi, regl ikinci günü gittim sol yumurtalıkla bi yumurta gördü kalitesiz deği, sağda iki tane gördü bunlar iyiymiş. yaşına göre az yumurtan az dedi. rahim filmi istediler. Kan verdim eşimle de gideceğim. moralım çok bozuldu. İnsan ister istemez bi şok oluyor moralim çok bozuldu.
bir yıl dolmak üzere evliliğimde. Eşim baskı yapmıyor hatta olursa olur olmazsa olmaz dedi. Nasıl bi yol izleyeyim.
çok stresli bi işim vardı işten ayrıldım. evlilik sürecim ve sonrası çok gergin olaylar yaşadım. kaslarım gerildi tedavilerde açıldı. şu an evde sakin ve asla negatif enerji olacak konuşma ve kişilerden uzak duruyorum.

Hocam merhaba 7 yıllık evliyim 2 başarısız mikroenjeksiyon denemem oldu problem eşimin morfoloji ve sayısı . 1. Denemem de 15 yumurta toplandı 11 o dollendi 5 tanesi blastosist oldu 1 tanesi 5.gün 1. Kalite olarak transfer edildi . 2. Denememde 12 yumurta toplandı 7 şu dollendi fakat 3 tanesi 3.günden sonra yavaşladı 5.gün 7 hücreli olarak 3 embriyo transfer edildi. İkisinde de negatif sonuç aldık . Yumurta kalitemin düştüğünü görüyorum is yerinde sürekli sigara içiliyor 1. Tedavimde çalışmıyordum ve arasında sadece 1.5 yıl var . Sigara etkilemiş olabilir mi .teşekkürler. saygılar
merhabalar :
Ardışık olumsuz tüp bebek sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı(hısteroskopı) ,rahım- tup fılmı,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Sonuclara gore ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek yontem secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.Esınızın spermlerı özel mıkrochıp metodu ıle secılmelı. Pıhtılasmaya meyıl kan sulandırıcı hap ve ıgne ıle tedavı edılmelı.Bol sans dılerım.

Back
X