İki yer hangisini tercih etmeli yoksa beklemeli mi?

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.407
383
123
Merhaba iyi akşamlar herkese.Daha önce işle ilgili çokça konu açtım şimdi sizden önerilerinizi bekliyorum.Mesele şu ben iki yere başvurdum.Sekreterlik yapıyorum yaklaşık dört buçuk senelik bir tecrübem var.Bu iki yerden biri bana yarım saat mesafede metronun yanında işyeri yirmi kişiye bilet alımı olacak seyahat acentası ile çalışmıyorlar çalıştıkları müşteriler içerdeki elemanlar ve yönetici öğle arasında bile sekreter arkadaş telefon sürekli çaldığı için kullanamayabiliyor dedi yani on on beş dkda yemek yiyip masanın başına geçmek daha önce kaç kişinin bilet alımını yaptınız dedi ben de iki yöneticim vardı sadece onlara dedim.Sabah dokuz akşam altı hftsonu çalışmıyorlar servisi var maaş da asgarinin iki yüz üç yüz lira daha fazla.Şartları çok iyi ama benimle görüşen kişi bu yoğunluğu kaldırabilir misiniz dedi bileti aldım tamam bitti mi yoksa işin sorumluluğunu alır mısınız dedi yani bilet rezevasyonu bilet alımı e faturası check in işlemleri ani bir işi çıkarsa bileti değiştirme iptal etme gibi.Altından kalkabilir miyim bilmiyorum.
İkinci yerde esenyurt tarafnda benim oturduğum yere iki saat uzaklıkta servisi var servis beni bırakınca tekrar minibüs otobüs kullanmak zorundayım günde dört saat yolda geçecek.Sabah yedi buçuk akşam beş buçuk hftsonu yok maaş 2500-2600 civarı iş yoğunluğu daha az sekreter kız bana günde yirmi telefon ya çalar ya çalmaz dedi.
Sizce bu durumda eğer olumlu olursa hangisini tercih ederdiniz yoksa yakın yerlerde başka yerlere başvursam ordan aranır mıyım bilmiyorum piyasa ortada beş aydır evdeyim.Yorumlarınızı merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

İstanbul trafiğinde, kalabalığında günde dört saat yol çekmektense yoğun çalışma temposunu tercih ederim. Bence yoğun iş daha güzel zaten zaman çabuk geçiyor. Önce bir deneyin altından kalkabilir misiniz test edin derim

İş sadece bilet almak mı

Yani biz yıllar önce bir iş aldık, sekreter eski işine ek olarak hepimizin biletini aldı

Sonuçta gideceğimiz yeri ve saati bildirince zaten 10 tane uçuş yok ki giriyorsun bilgileri alıyorsun

Örneğin eşim şehirdışında aradı az önce x otelden o yoksa şu daha önce konuştuğumuz y otel var ya oradan yer al dedi

İki dakikada aldım istediği otelden yerini

Bunu iş olarak yapmayı isterdim

20 kişi olsa 40 dakika olur

Fatura için bilgileri de girdim e fatura da gelecek onu da muhasebeye göndereceğim vs ama cidden büyütmeyin gözünüzde güzel iş

Canım pandemi nedeniyle iş bulma sürecinin uzadığı ve buna bağlı olarak ne kadar sıkıldığını biliyorum. Daha önce de yazdığım gibi artılarını eksilerini düşün. Şartlar açısından iki iş de eşdeğer gibi görünüyor ama bana sorarsan, mesleğinde ilerlemeni sağlayacak, kurumsal bir yerde istediğin şartlarda iş bulmanı sağlayacak iş ilk iş. Yoğunluktan dolayı gözün korkuyor belli ki ancak denemeden de bilemezsin.

Eger birinden biri olumlu dönerse iyi düşünüp iyi karar vermem gerekiyor yol uzaklığı gözümde büyüyor ilk is güzel ama öğle arasında bile yerinden kalkmadigi gibi bir yorum yaptı bilet sayısı fazla olunca en ufak hartamda sıkıntı olur diye cesaretim özgüvenim kırılır diye düşündüm daha önce hep küçük yerlerde çalıştığım için gözum korktu sanırım o yüzden

Tabii ki evime yakin olanı seçerdim. İş yoğunluğu ne kadar olursa olsun. İstanbul trafiğinde haftaiçi her gun 4 saat yol çok ciddi stres kaynağı bence.

Hiç gözünde büyütme,muhtemelen telsiz telefonda vardır yanına alırsın yemekhaneye falan gidersen ,1 hafta sonra iyice alışırsın .. Kimin hangi birimde çalıştığını not alıp dahilisine bağlarsın hemen .. bilet olayına gelince zaten net üzerinden belli bir site üzerinden alırsın tur*a vs yada en uyg* (yasak mı bilmiyorum isim vermek ama ) .. oraya mail adresinle giriş yaparsan faturası gelir mail üzerinden de muhasebeye yönlendirirsin .. alırken zaten sana sorarlar şu gün var mı kaçta vs ,anlaşıp teyit edip öyle alırsın .. hata yapmaktan korkarsan hata yapmaya açık olursun .. emin ol çok kolay işler ,hiç bir zorluğu yok .. rahat ol ,1. İş çok iyi kendini motive et başla , zaten bi süre sonra elin alışacak her şeye ,telefon vs çok pratik olacak ..

İlk iş.
İkinci işe gitmek için sabah 5:30 da nasıl yola çıkacaksınız özellikle kışın, sabah en geç 5:00 kalkmak demek.

Back
X