- 11 Temmuz 2020
- 506
- 445
- 103
Herkese merhaba kızlar
Bugün size başımdan geçenlerden bahsedicem belki yaşayan vardır. Evlendiğimiz ilk yıl bebek denemeleri boşa çıkınca rahim filmi çekildim sonucu da iki tüp de açık olarak yazıldı ve bu filmle farklı bir sürü doktor gezdim. Çatlatma iğneleri kürler neler neler denedim. En son doğal akışına bıraktım böylece bi iki yıl da ordan gitti yaklaşık üç yıl boyunca bir ümit olur diye bekledik. Bu arada eşimin değerlerinde de bir sıkıntı yoktu. En son iki hafta önce tüp bebek doktoruna gitmeye karar verdik ve ultrasonda baktığında bi şişlik gördü ve tüplerin şişmiş olabileceğini söyledi eğer böyleyse tüp bebeğe başlayamam ameliyat olman lazım dedi eski rahim filmimi gösterdim demez mi senin tüplerin kapalı yapışıklık var diye. Ama yine de emin olmamız için tekrar rahim filmi çektirmemi söyledi ve tavsiye ettiği merkeze gidip çektirdim. Sonuç ise iki tüpüm de kapalı yapışıklıklar var tüpler şişmiş içinde sıvı varmış yani hidrosalpenks dedikleri olay. Ameliyatla iki tüp de ya alınacak ya bağlanacak yoksa içindeki sıvı akıp bebeğe zarar verirmiş. Tüm bunlar yetmez gibi bi de rahim şekil bozukluğu varmış onun için de ayrı bir ameliyat. Şimdi tedaviye başladım önümde 3-4 aylık bir zaman var. Böyle bir süreç yaşayan varsa hiç vakit kaybetmesin.