Ikibuçuk yaş ve tırnak yeme

Angel1888

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
497
291
53
38
Kızlar başlıktanda anlaşılacağı üzre 2,5yasindaki kızım sürekli tırnaklarına yiyor evde boş dururken ,uyumaya çalışırken vs ilgisini cekmeyim dikkatini başka yöne dağıtıyorum bi süre sonra yine aynı acı oje aldım ne yazıkki oda fayda etmedi bilemiyorum ne yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden hepinize tesekkurler

Kızım üç yaşında oda aynı Allah’ım kanatıyor resmen çocuk etlerini. Sonra huylanıyor avuçları kapalı geziyor çok çok üzülüyorum bende nasıl düzelecek bilmiyorum . Bu arada benim kızım emziği bıraktıktan sonra böyle oldu , ağzı emzikten boşa çıkınca eller devreye girdi

6,5 yaşında kızım. Götürmediğim pedagog denemediğim yöntem kalmadı maalesef geçmiyor.

İşin pedagojik kısmında sorun yok şimdilik, şu an sadece alışkanlıktan yapıyor.
İnşallah kendi kendilerine bırakırlar :/

bizimki de bu bahar aylarında boyle davranislari sergiliyor
gecen yilda bu zamanlar yerdi bu sene de yine ayni. yazin ben evde olunca sanirim rahatliyor mu nedir. annem.bakiyor aslinda ama.dertleri ne aliskanlik mi nasil bisey anlamadim gitti. sıkılmakla birlikte otomatige baglamis gibi kisa kesiyoruz tirnaklar kisa ama isaret parmaginin titnaklarini yitor cok uzuluyorum krese vs baslayinca sanirim azalir ve bu sorun duzelir. enerjilerini atamıyorlar neye saracaklarini da sasiriyorlar bence..

6,5 yaşında kızım. Götürmediğim pedagog denemediğim yöntem kalmadı maalesef geçmiyor.

İşin pedagojik kısmında sorun yok şimdilik, şu an sadece alışkanlıktan yapıyor.
İnşallah kendi kendilerine bırakırlar :/

pedagoga değil, çocuk psikoloğuna götürmen lazım canım ya
ona da götürdün mü?

genele yazayım, tırnak yemenin en büyük sebebi "baskı" dır
ama çocukların "baskı" anlayışı bizimkiyle bir olmuyor her zaman, illa kızmak vs değil
mesela yaşından fazla sorumluluk vermek bile bir baskı çeşidi onlar için
sınıf arkadaşının çok güzel yapabildiği bir şeyi yapamamak bir baskı çeşidi gibi gibi gibi
çocuklarınızı bu anlamda gözlemleyin bence

Kızım üç yaşında oda aynı Allah’ım kanatıyor resmen çocuk etlerini. Sonra huylanıyor avuçları kapalı geziyor çok çok üzülüyorum bende nasıl düzelecek bilmiyorum . Bu arada benim kızım emziği bıraktıktan sonra böyle oldu , ağzı emzikten boşa çıkınca eller devreye girdi

emziği nasıl bıraktı? gönüllü mü, zorla mı?

Genelde oral dönem alışkanlığıyla ;çocuklar baskı altında olduklarında emme içgüdüsünün taklidi davranışlar gösterirler. Parmak emme, tırnak yeme gibi.
Baskıdan kastım istismar gibi bir davranış değil; en basit örneği çok titiz (okb boyutuna yakın) birçok annenin çocuklarının tırnak yediğine şahit oldum. Dökme, dikkat et, temiz kalsın gibi ufak cümleler bile çocuk için büyük baskı olabiliyor.

Oğlum 3 yaşında başladı goturmedigimiz psikolog kalmadı acı oje vs.her türlü yöntemi denedik üzerine düşmedik dikkatini başka yöne cekmeye calistik malesef çaresini bulamadık şu anda 10 yaşında hala vazgecmedi daha ne yapabiliriz bilemiyorumki tırnak denen bişey kalmadı :olamaz:

2 yasındaki oğlum parmak emiyor. .
4 yasındaki oğlum tırnak yiyor ..
Küçüğe denemediğim yöntem kalmadı son olarak acı sosladığım parmağını iştahla emdi...
Yetmedi acı sosun kabını alıp bandı bandı parmağını emdi :deli: (acı seviyormuş öğrenmiş oldum :KK45:)

emziği nasıl bıraktı? gönüllü mü, zorla mı?
Emziği ben bıraktırdım aslında bakç günde unuttu ama ben suçumu biliyorum kayınvalidemin gazına gelip erken bıraktırdım çocuğa emziği birde kızım kayınvalidemde kaldığı gün başladı emzik bıraktırmaya kayınvalidem bende arkasını getirdim hem benden ayrı bi gün geçirmiş oldu kızım hemde emziğinden oldu sonrada tırnak yemeye başladı tabi ben onun için bu emzik olayının bi travma olduğunu düşünüyorum ve çokpişmanlık duyuyorum her aklıma geldiğinde üzülüyorum.

Emzikle Br ilgisi olmayabilir benim oğlum hala emzikli yinede tırnaklarını yiyor bide vurması var bunun yanında psikologa götürmeyi dusunuorm.

Merhaba
Oğlum 3 yaşındayken başlamıştı tırnak yemeye.En önemlisi bunu dillendirmemek tırnağını yeme dememek dikkatini dağıtmak.Acı oje bizde işe yaramıştı ben o uyurken sürüyordum 1 ay kadar sürdüm 2 günde bir çünkü acısı çabuk geçiyor.Ve çevreyide uyardım asla tırnak yeme demedik sadece haftada bir kez ayak tırnaklarını keserken aa parmaklarındaki tırnakların uzamamış ısırılmış galiba neyse artık uzarda kesersek bir hediye alırız artık derdim.
Yaklaşık 1 ay kadar sonra kesildi ara sıra yapardı bir iki tırnak sonrada oda kalmadı ve biti.

Aynı dertten muzdarıbım 5 yaşında oğlum tırnak yiyor 2 buçuk yaşında kızım parmağını emiyor sürekli napacam bilmiyorum

Back
X