Yersiz Bir Anlayışlı Olma Durumu

Çok haklısınız. Ben saçma bi şekilde duygusal düşünüyorum. Mesela başlar başlamaz biriyle kavga etti ve gelip onu evinden aldırırım onu dağa kaldırtırım filan gibi şeyler söyledi. Kendine gel böyle konuşamazsın kimseyle dedim. Ben burda ekmeğimin peşindeyim yoksa sıkıntı çıkarırdım diyor. Bu çıkarmamış haliymiş.

Kendi basiniza da bela almissiniz. Işten cikiş verildiginde peşinize takilmazsa şanslisiniz.

Bugün işini eksik yaptı tutanak yedi. Çok uğramadı ofise.
Valla çocuğu aldı bugün itibariyle ofise getirmiş. Başkana söylüyorum önümüz bayram, bi bayram geçsin bakalım diyor. Ben uyaralı böyle olmayacak diyeli günler oldu. Bana gelip çıkarcaz etcez böyle olmaz diyo kadına hiç bişey demiyo.

Sekreteriyle ilişki yaşayan çayını kendi alır diye bir laf duydunuz mu? Belki de o kadına başka başka şeyler söylüyor. İş çıkışı kimin kiminle ne yaptığını bilemezsiniz. Kadın deneme sürecinde bile patrona atar gider yapma cüreti bulmuş. Bu kadar yırtık cesur karakterde biri her yolu dener. Bana öyle geliyor ki kabak sizin başınıza patlayacak, sizi çıkaracaklar. Salı sallanır çarşambayı sel alır kıvamına gelmiş patronunuz.

Haklısınız, deneme süresinde henüz süresi dolmadı. Deneme süresi dolmadan işten çıkarma hakkımız var sözleşmesinde yazılı. Eşyam yok evim yok çocuğumu yanıma almam lazım çok muhtacım bu işi yapabilirim dedi. Yapacak gücü kuvvetide var kesinlikle ama yapmak işine gelmiyor. Eve yerleşti ve birden bire başka başka şeyler çıkarmaya başladı.

Yaptıklarını üstlerinize bildirin. Kararı onlar verecek. Ayda yılda bir hastalık olur bir şey olur çocuğa bir iki saat bakılır ama sabahtan öğlene kadar 2 çocukla nasıl çalışacaksınız. Çocuklar kavga edecek. Belli ki sakin bir çocuğunuz var, her çocuk aynı değil bunun önünü kesin. Bana güvenme ne çocuk konusunda ne de başka bir konudan diye uyarın. Sigara konusunda da uyarın. Böyle giderse sonucunda neler olacağını da söyleyin.

Sekreteriyle ilişki yaşayan çayını kendi alır diye bir laf duydunuz mu? Belki de o kadına başka başka şeyler söylüyor. İş çıkışı kimin kiminle ne yaptığını bilemezsiniz. Kadın deneme sürecinde bile patrona atar gider yapma cüreti bulmuş. Bu kadar yırtık cesur karakterde biri her yolu dener. Bana öyle geliyor ki kabak sizin başınıza patlayacak, sizi çıkaracaklar. Salı sallanır çarşambayı sel alır kıvamına gelmiş patronunuz.
Vallahi kimsenin günahını almak istemem. Baktım olmayacak kıza ben kendim çocuğuyla ilgili uyarımı yaptım getirmiyor. Diğer işlerle ilgilide hiç muhatap olmuyorum. Mrb mrb o kadar.

Yaptıklarını üstlerinize bildirin. Kararı onlar verecek. Ayda yılda bir hastalık olur bir şey olur çocuğa bir iki saat bakılır ama sabahtan öğlene kadar 2 çocukla nasıl çalışacaksınız. Çocuklar kavga edecek. Belli ki sakin bir çocuğunuz var, her çocuk aynı değil bunun önünü kesin. Bana güvenme ne çocuk konusunda ne de başka bir konudan diye uyarın. Sigara konusunda da uyarın. Böyle giderse sonucunda neler olacağını da söyleyin.
Ben konuştum söylemem gereken herşeyi söyledim. Çocuğuyla ilgilide uyarımı yaptım getirmiyor. Benim çocuğum öğlen 12ye kadar benimle sonra kreşte oluyor. Sakin bi çocuk ama yanında başka çocuk olunca olmuyor. Ofise geldiğinde onunla muhatap olmadığım için eskisi gibi gelip kahve sigara yapamıyor. Sonrası artık başkanların bileceği iş. Ben kendimi ne kadar sıyırabilirsem o kadar iyi.

Haklısınız, deneme süresinde henüz süresi dolmadı. Deneme süresi dolmadan işten çıkarma hakkımız var sözleşmesinde yazılı. Eşyam yok evim yok çocuğumu yanıma almam lazım çok muhtacım bu işi yapabilirim dedi. Yapacak gücü kuvvetide var kesinlikle ama yapmak işine gelmiyor. Eve yerleşti ve birden bire başka başka şeyler çıkarmaya başladı.
Gönder gitsin o zaman neyi düşünüyorsun? Bir daha da böyle evinden eşya goturmeli altında çalışana yardım etme. Çok yüz vermişsin nazik nazik uyariyorsun hala

Düzeltme: iyi bari kovmussunuz sorumsuzu

Kızlar mrb. Çok uzun zaman sonra bir konu açıyorum. Kafam çok karışık fikirlerinize çok ihtiyacım var. İş yerimde benden alt pozisyonda çalışması için bir arkadaş aldık işe. İş görüşmesini filan ben yaptım, sonra tmm başlasın dedik. Anlattığı şeylerden yola çıkarak destekte oluruz düzgün bi hayat kurar diye düşündük. Eşyası yoktu sağdan soldan eşya ayarladım, evimden birşeyler götürdüm ettim. Çocuğu varmış yanına almak istiyordu, nakil işlemleri için filan hem muhtarla hem müdürle konuşurum hallederiz kolayca dedim. Herşeyi karşılık beklemeden yaptım zaten ama gel gelelim bu kız giderek garip olmaya başladı. Ofise geliyor mesela ben kendime kahve yapmış oluyorum, sende içermisin diyorum olur yap diyo. Kendin kalk yap kahveni dedim neyse o zaman içmeyim dedi. Lojman verildi oturması için oraya saçma sapan tipte erkekler alıyormuş küçük bi yerdeyiz herkes görüyor söyleniyor dedikodusu oluyor. Güzelce uyar dediler konuştum, senin hayatın ama işinde yenisin burası gelişmemiş bi yer imza toplar işinden attırırlar dedim tmm dedi yine aynı. İşini yarım yamalak yapıyor niye böyle oldu deyince dalgındım diyor. Yönetim başkanının ofisine giriyor kafasına göre oturuyor masasına sigara kahve keyfi yapıyor iş saati. Kibarca uyarı filan asla dinlemiyor. Ben avukatla konuşuyorum hiç umru değil bağıra bağıra telefonda geyik yapıyor arkadaşıyla. Ofisin tüm işleri bana ait giriyor heryeri sigara külü yapıyor küllükleri dolduruyor dökmüyor. Ofis içerisinde sigara içme diye uyardım tmm dedi. Benim çocuğumda benimle duruyor öğlene kadar. Geçende gitmiş içeride yine sigara içmiş çocuğun dibindeki odada. Ben seni uyardım dedim özür dilerim hava soğuktu dedi. Bi daha başkanın odasına girme dedim güzelce, dün yine ben bi işle uğraşırken odaya girmiş camı açmış sigara içmiş sonra kapıyı çekmiş çıkmış. Cam sonuna kadar açık ofis bahçe katı. İş yerinden beni aradılar bu cam neden açık burası senin sorumluluğunda diye. Özür dilerim ben kontrol etmedim, x girmiş demekki bakmak aklıma gelmedi dedim. Onuda öyle hallettim, kendine söyledim ben suçlu duruma düştüm senin yüzünden diye. Özür diledi geçti. Şimdide esas büyük bomba şu ki bi çocuğu var ve çocuğu yanına alınca bakacak kimse yokmuş ofise benim yanıma bırakacakmış akşama kadar. Bunu asla sormadı sakıncası olur mu uygun olur mu bile demedi. Benim çocuğum öğlene kadar yanımda diye ona güveniyor sanırım ama bizim alanlarımız farklı. Ben ofiste yalnızım akşama kadar çocuğum olduğunu bilerek işe alındım. Benim çocuğum küçük zaten, öğleden sonrada kreşte oluyor. Ama kadın çocuklar burda birlikte oturur birlikte oynar ben çalışırken çocuğum burada durur diyor. Benim çocuğumun orada 6 aylık bi düzeni var. Evden farksız yiyeceği içeceği. Orada o çocukla dursa çocuğuma her aldığımı onada alamam. Biri yer biri bakarda olmaz. Böyle bi sorumluluğu üstlenmekte asla istemiyorum. Gel gelelim ben ne yapcam kızlar. Siz olsanız ne yapardınız. İşinden olsunda istemiyorum ama çok yanlış davranışları var. Ben sebep olmakta istemem..
Umrumda olmaz valla besle kargayı oysun sözünü olmuş. Ver çıkışını eline gitsin istediği kadar sigara içsin. Bazı insanlar bazı şeylerin onlara lütfedildiğini anlamıyor sanki herkes yapmak zorundaymış gibi davranıyor böyle sorunsuz gamsız insanları sevmem acımayın acınacak hale gelirsiniz?

Gerçekten ihtiyacı olan biri olsa işine dört elle sarılırdı.Niyeti birilerinin aklını karıştırıp zengin koca bulmak olabilir.Fazla iyiniyet göstermişssiniz.Taviz tavizi doğurur.Neyse hakkı hukuku verip kapı dışarı edebilirsiniz.İşyeri huzuru önemli.

Gerçekten ihtiyacı olan biri olsa işine dört elle sarılırdı.Niyeti birilerinin aklını karıştırıp zengin koca bulmak olabilir.Fazla iyiniyet göstermişssiniz.Taviz tavizi doğurur.Neyse hakkı hukuku verip kapı dışarı edebilirsiniz.İşyeri huzuru önemli.
Evet gerçekten önemli. Biz çok güzel bi ortamda çalışıyorduk diğer arkadaşlarla. Bu kız alt üst edip gerginlik yaratmıştı saçma bi şekilde. Tekrar eskiye döndük.

Back
X