• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikilem yaşıyorum evlenmek üzere tanıştırıldım 10 yaş fark var

Ben mi anlayamıyorum ya
Adam 40
Sen 30
Baban 52
Annen 49
Sen 30 ki yolun yarısına az kalmış.
Anlasmana bak...

Bizim üst kat komşunun kızı geçen gün
Evden kaçtı.
Adam 45
Kız 18 doğumgününde kaçtı
İnsanları düşün. ...

Ben mi anlayamıyorum ya
Adam 40
Sen 30
Baban 52
Annen 49
Sen 30 ki yolun yarısına az kalmış.
Anlasmana bak...

Bizim üst kat komşunun kızı geçen gün
Evden kaçtı.
Adam 45
Kız 18 doğumgününde kaçtı
İnsanları düşün. ...

o adama Allah yuzun omurler versın yavrum
bu adranelınle kalan 15 senesınıde kırpıp 7.5 sene kalmıs
40 yasındakı bır adam bence 30 yasa gore buyuk ve yaslı

o adama Allah yuzun omurler versın yavrum
bu adranelınle kalan 15 senesınıde kırpıp 7.5 sene kalmıs
40 yasındakı bır adam bence 30 yasa gore buyuk ve yaslı

Yavrum?
Orası öyle neler oluyor hayatta
Ama yaş kavramının goreceli olduğunu düşünüyorum. On yaş fark olup mutlu mesut yaşayan da var. Iki yaş fark olur ayrilanda...

30 Yaş evlilik için geç kalınmış bir yaş değil, bana göre de 10 yaş fark fazla.

30 yaşındayım komşumuz sağolsun beni sever kardeşi varmış 40 yaşında tanıştırdılar

lakin...
Adam babamdan 12 annemde 9 yaş küçük.
Ben yaşımı pek göstermem adam yaşından fazla gösteriyor.
Iyi bir adam evliğin sorumluluğunu kaldıracak birine benziyor.
Evlendiğim takdirde ailemden 3 bina ötede oturacağım.
Duygusal olarak hiç bir şey hissetmedim

Annenle baban çok erken evlenip çocuk sahibi olmuşlar.
Onlarla damat adayının yaş farkını gözönüne almamalısın.
Senden 4 yaş büyük birisi bile onlara göre "oğul" yaşında olmayacak neticede.

Öte yandan evlenince ailene yakın oturacak olman da kararını etkilememeli.
Zaten bunun garantisi de yok,hiç belli olmaz.

30 yaşla 40 yaş bana göre normaldir.
Ama hoşlanmadıysan iyi veya kötü sebeplere sığınma derim.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Ben sorunumu hallettim ölçtüm biçtim.
Kararımı verdim ve konuştum adamın ablasıyla içim ısınmadı dedim oda anlayışla karşıladı.

Ne önemi varki babanızdan 12 yaş , annenizden 9 yaş küçük olması anlamadım bu arada anneniz babanızdan büyük galiba. Daha tanışmadan konuşmadan yaşa takılmanıza bi anlam veremedim. En azından aracı olan komşunuzu kırmamak adını görüşür size uymuyorsa kabul etmezsiniz olur biter...

Direnmatematik :27:

Babasi annesinden 3 yas buyuk oluyor bu durumda olur boyle hatalar :))

Son düzenleme:
İlk başta verilen kararlardan insanlar seneler sonra çok pişman oluyor.

Aranızda hiçbir sorun yoktu bence ve annenle baban erken evlenmiş bu yüzden buna takıldın.

Kimse kimseden ilk anda deli gibi aşık olmaz zamanla birbirinizi tanır ve öyle seversiniz. Hakkında hayırlısı

Insan sevmedigi icinin almadigi biriyle nasil evlenir ki ??? Hadi cok zengin olur siz kimsesiz veya cok cok fakir olursunuz hayatiniz kurtulsun bosverin derim ama evlilik yemek yapmak beraber tv izlemek cocuk buyutmek degil...Bir de bu isin duygusal ve cinsel tatmin kismi var.Hic seni seviyorum diyemiyeceksiniz.Bu adamin koynuna nasil girceksiniz... Yapmayin bence dgmez

Son düzenleme:
sevmeden evlenmek büyük risk.hiç sevmediği bir insanla aynı yatağı paylaşmak emin ol hiçde kolay olmaz.
yaşın daha genç bence.karşına daha iyi adaylar mutlaka cıkacaktır.

30 yaşındayım komşumuz sağolsun beni sever kardeşi varmış 40 yaşında tanıştırdılar

lakin...

mesele
bir yanım yakından tanı öyle karar ver
diğer yanın hiç bulaşma burda kalsın diyor

yorum bekliyorum

Hic bulaşma orda kalsın. Mantık evliliğinde bile kalp azıcık carpmalı.

Arkadaşım hiç kafanı yorma bile, aracıya mahçup olmamak için görüşmek çok saçma, sana bunu teklif etti diye, taşı attı elimi yoruldu sanki...

Bende yaşları anne babama yakın birisini istemezdim. Sanki farklı bir jenerasyon onlar.

Bu arada 10 yaş farkının fazla olduğunu düşünüyorum. Eminim istisnalar vardır, ama erkekler daha erken çöküyor :D

Benim eşim 10 yaş büyük benden. Avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Tıpkı yaşıtınla beraberken avantaj ve dezavantajlarının olduğu gibi.. Benim diyeceğim, evlilik yaşça büyük bir erkekle de yapılabilir, küçükle de, yaşıtınla da. Önemli olan senin hangi avantajı tercih edip hangi dezavantajı kaldıramayacağın.. Yaş farkı nasıl olursa olsun, değişmeyen bir kural var ki o da "sevgisiz bir evliliğin asla yürümeyeceği, yürüse bile eziyetten başka birşey olmayacağı"dır. Çünkü öyle birşey ki evlilik, ne sevgililiğe ne nişanlılığa benziyor.. Çok zor, çok mücadele, çok emek isteyen ve bunları yaptığın taktirde de meyvesini fazlasıyla alabileceğin ama eğer sevmiyorsan o mücadele ve emeği asla veremeyeceğin sadece acı çekeceğin birşey. Umarım anlatabilmişimdir.. :54:

lakin...

mesele
bir yanım yakından tanı öyle karar ver
diğer yanın hiç bulaşma burda kalsın diyor

yorum bekliyorum

bence de yakından tanımalısın.. benim eşimle aramda 10 yaş var. ve annemden sadece 7 yaş küçük.. senin için önemli olan karakteri. seninle uyum içinde olacak mı? ayak uydurabilecek misiniz birbirinize? ben yeri yeri geldiğinde büyük eşim yeri geldiğinde küçük oluyor. ve biz yan yanayken asla aradaki yaş farkını hissetmedik.. hakkında hayırlısı olsun

Arkadaşım hiç kafanı yorma bile, aracıya mahçup olmamak için görüşmek çok saçma, sana bunu teklif etti diye, taşı attı elimi yoruldu sanki...

Bende yaşları anne babama yakın birisini istemezdim. Sanki farklı bir jenerasyon onlar.

Bu arada 10 yaş farkının fazla olduğunu düşünüyorum. Eminim istisnalar vardır, ama erkekler daha erken çöküyor :D

Canım ben de tam tersini düşünüyorum. Üzülerek söylüyorum ki, özellikte Türkiye gibi refah seviyesi düşük olan ülkelerde kadınlar koca idare et, kaynana kahrı çek, çocuğun sorunlarıyla ilgilen, çalış para kazan, evi çekip çevir derken daha çabuk yıpranıyorlar. Ben erkeklerde yaşından daha büyük gösteren çok çok az insan gördüm ama malesef yaşından yaşlı gösteren çok kadın gördüm.

aşık olsan yaş farkını umursama diyeceğim
öyle de bir durum yok
niye kasasın?

iyiyse, herkes iyi
çıkar gönlüne hoş geleni karşına

Zaten gördüğünde birşey hissetmediysen eğer sonradan tanımak sadece ona ümit verecektir sana birşey kazandırmayacaktır emin ol. Tamam kalp güzelliğide çok çok önemli anck birazda yanına yakışmalı diye düşünüyorum. Sabret Allah kimseyi tek yaratmamıştır nasibin bir gün seni bulur elbet hiç bulaşma derim.

Anlamadığım şey bir kaç kişi hariç tüm yorumlar 40 yaşında ki bir adam ununu elemiş eleğini asmış, bir ayağı çukurdaymış gibi yapılmış. Adam daha 40 mış.. İnsaf yani!
Böyle düşünen genç hatunlarımızı bundan bir 10 yıl sonra da dinlemek isterim:)

Adam 40 kızımız 20 li yaşlarda olsaydı bu tepkiler bir yere kadar kabul edilebilinirdi ama bu durumda adama fazla haksızLık edilmiş. Kadınlar için nasıl otuzlu yaşlar en güzel en verimli yaşlar ise kırklı yaşlarda erkekler için öyledir.

Konu sahibine gelirsek, yaşı başı boş ver gönlün aktıysa ilerde mutlu huzurlu bir hayatın olacağına dair ufak bir ışık aldıysan tanımaya çalış yok eğer hiç bir şey hissetmiyorsan ne onun ne de kendi hayatından çal. Yaşın daha genç ve mutlaka senin de bir ruh eşin vardır bir yerlerde yeter ki acele edip yanlış karar verme.

Son düzenleme:
Canım ben de tam tersini düşünüyorum. Üzülerek söylüyorum ki, özellikte Türkiye gibi refah seviyesi düşük olan ülkelerde kadınlar koca idare et, kaynana kahrı çek, çocuğun sorunlarıyla ilgilen, çalış para kazan, evi çekip çevir derken daha çabuk yıpranıyorlar. Ben erkeklerde yaşından daha büyük gösteren çok çok az insan gördüm ama malesef yaşından yaşlı gösteren çok kadın gördüm.

Canım, haklısın genellememek lazım, her ikisinde de var. Galiba, evlendikten maksimum 2 sene sonra kendini salan, rahata konup, ispatı olarak kocaaaman bir göbek bırakan erkekler fazla gözüme batıyor benim :D

Belirli yastan sonra yas onemli deyil onemli olan kafan uyuyormu kalbin carpiyormu yillar gecse esim gorunce kalbimcarpar yoksa nasil yillar gecer beraber

Back
X