İkilemdeyim

Pretty little liars

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
152
215
53
36
Merhaba hanımlar beni ikilemde bırakan bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.Devlet memuruyum.9 aylık bebeğim var .doğum iznim bitti kalma izinlerimide kullanınca aralık sonu gibi işe başlamam gerekiyor. Daha sonra 1 yıl kadar ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Kredi borcumuz var ve neredeyse eşimin maaşının tamamı borca gidiyor.Haliyle ücretsiz izin alınca baya bir sıkıntı yaşayacağız. Üstüne bir de kış mevsimi doğal gaz vs faturalar bizim için zor olacak.bu yüzden izinli olduğum dönemde bakıcı araştırmayı düşünüyorum içime sinen biri olursa ücretsiz izni daha az kullanmak için. En mantiklisinin bu olduğunu düşünüyorum ama bebeğimi birine bırakma fikri bile canımı sıkıyor.Her defasında ıyi bir bakıcı bulursam bırakırım diyorum sonra vazgeçiyorum. Kreş için de yaşı küçük. Napacagimi bilemiyorum açıkçası.Tabi bir de bulunduğum şehirde bakıcıların eve gelmeyip bebeğe kendi evlerinde bakmak istemeleri durumu var. Hangisi mantıklı olan fikirlerinizi bekliyorum.

Şahsi fikrim eğer anne-kv de yardım etmeyecekse çocuğunu bakıcıya emanet etme,iki yasına gelene kadar sen bak biraz maddi açıdan zorlanırsınız ancak en değerli varlığımız çocuklarımız onlar için her fedakarlığı yapmalıyız

Bakıcıda karar verirseniz eve kesinlikle kamera sistemi kudurun bence.
Bİr de asgari ücretten aşağı vermeyeceksiniz. Sigortası da olacak. Yani 3000 lira kadar bir bakıcıya gidecek sanırım değil mi? Ben çook bilmiyorum. Sizin maaşınızdan da geriye pek bir şey kalmayacak, aslında o zaman bence siz tam olarak izninizi kullanın ücretsizi. Aldığınız maaş da bakıcıya gidecek değişen bir şey olmayacak çünkü

Iki buçuk ayık bakıcıya biraktim. Simdi ii bucik yaşında. Anne veya kv bakmayacaksa kendi evinizde olsa bakicinin evi de osa kamera koymak istediğinizi söyleyin. Benim şansım caistigim okula cok yakin evi. Kaç kez çatkaı gittigimi bilirim nasıl davranıyor diye. Kendisi veimiz. Onun çocuklar bende benim çocuk onda diyorum. O yönden daha şanslıyım sanirim. Eve bakici bulacağımı söylemiştim. Kimseye guvenemeyecegimi anlayıp geri donduk bakicimiza. Kesinlikle tanidiklarin onerecegi biri olsun. Internete ilan vermistim, samimi iyi biri dedim. Daha once caistigi kurumun muduri kesinlikle tavsiye etmem dedi, şok oldum. Internet uzerinden bulmak zorunda kalırsanız birkac kişiye sormadan cok iyi birine benziyor diyip cocugu birakmayin sakın!

Annem başka şehirde kayinvalidem de rahatsiz .Yani bakiciyla yalnız kalacak eğer öyle bir durum olursa .offff çalışan anne olmak çok zor

Yani maddi olarak aile desteği altın vs gibi bir çıkarın yoksa mecbur işe döneceksin. O yaşta bir bebeği kreşe kesinlikle verme. İyi bir bakıcı teyze olabilir ama eve kamera taktır. Kadın da bunu bilerek gelsin. Mümkünse kadın a ekstra iş yükleme. Çocukla ilgilensin. Zaten Doğumdan sonra analık izni bitiminde itibaren günde 3 saat süt iznin var. Buda ortalama 1.5 yaşına kadar günde 5 saat çalışacaksın demek ki yönetmelik gereği sana saat seçme hakkı vermeleri gerekir 8-1 çalışabilirsin mesela. Şehrin neresi bilemem tabi ama paraya ihtiyacı olan biri öutlaka vardır. Anne olan birini bulmanda fayda var bana kalırsa. Ancak ergen bir erkek çocuğu varsa evine girmesine müsade etme . (Abartı gelebilir belli ama bu konuda bana kalınırsa fazla hassas olmak gerekli) kadına mutlaka iyi davran samimi ol ki bebeğini sahiplensin ve severek baksın onu. İş olarak görüp bitse de gitsem deyip robot bir çocuk değil mutlu bir çocuk büyütsün. Memnuniyetine gire 3-4 yaşında anaokuluna verirsin

Zaten öyle bir durum olursa iyice araştırmadan asla bırakmam. Işte oturup düşünüyorum tamam bakıcı bulup bırakacam diyorum ama 10 dk sonra vazgeçiyorum çevremdeki insanlar bebeğimin bu şekilde bana bağımlı olacağını düşünüyor. 9 aylık bebeği bakıcıya bırakınca sanki bağımsız olacak .insanlar çok garip çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…