İkili Tarama Testi Sonucuma Bakar Mısınız ?

ayzagusi

Jeoloji Yüksek Mühendisi
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2023
21
11
3
39
Merhabalar, acaba ikili tarama sonucumla ilgili yorum yapabilir misiniz tecrübeli olanlar ? Fotoğrafı trafikte çektiğim için çok kaliteli olmayabilir, ama grafik ve sonuçlarım görünüyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Eklentiler

• WhatsApp Image 2023-07-11 at 11.00.22.webp
    WhatsApp Image 2023-07-11 at 11.00.22.webp
    39,3 KB · Görüntüleme: 272
Merhabalar, acaba ikili tarama sonucumla ilgili yorum yapabilir misiniz tecrübeli olanlar ? Fotoğrafı trafikte çektiğim için çok kaliteli olmayabilir, ama grafik ve sonuçlarım görünüyor. Şimdiden teşekkür ederim.
İkili test sonuçlarınızı en iyi doktorunuz yorumlar ve bu testler asla tanı değil risk testleridir öncelikle belirtmek istedim. Risk değerlerinin altında bir oran çıkmış bu güzel ama bazen yine de doktorlar fetal dna veya amniyosentez önerebiliyor bu oranlarda. Öyle bir şey derse de telaşlanmayın çünkü büyük ihtimalle tedbir amaçlı yaş riskinden dolayı önerme ihtimali var

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Doktor çok açıklama yapmadı, bir de açıkçası biraz bıkmış doktorlar da. Her yer Suriyeli dolu, 22 yaşında Suriyeli bir kız vardı, 4. hamileliği için oradaydı mesela. Türkçe bilen insan yoktu bekleyenler içinde. Doktor da bezmiş ve yorgundu, biraz geçiştirdi beni de. Burada tecrübe sahibi insanlar az çok yorum yaparlar belki diye düşündüm. "Amniyosentez istiyorsan sabah gelirsin" dedi :))

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Doktor çok açıklama yapmadı, bir de açıkçası biraz bıkmış doktorlar da. Her yer Suriyeli dolu, 22 yaşında Suriyeli bir kız vardı, 4. hamileliği için oradaydı mesela. Türkçe bilen insan yoktu bekleyenler içinde. Doktor da bezmiş ve yorgundu, biraz geçiştirdi beni de. Burada tecrübe sahibi insanlar az çok yorum yaparlar belki diye düşündüm. "Amniyosentez istiyorsan sabah gelirsin" dedi :))
Bazı hastanelerde doktorlar pek açıklama yapmak istemeyebiliyor maalesef. 1:250 oran üstünde olunca genelde risk düşük deniyor anne karnı bir muamma ne yazık ki. Ama aklınızda soru işareti varsa fetal dna veya amniyosentez deneyebilirsiniz.

Back
X