Jinekoloji Kolposkopi (Servikal Biyopsi)

flower08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
5
1
36
Merhabalar, 29 yaşındayım 3 sene önce Meme kanseri geçirdim, genetik test yaptırdığımda yumurtalıklarımla bağlantılı olduğu düzenli olarak jinekolog onkoloji kontrolüne gitmem önerildi. 1ay önce smear testi vermiştim, sonuçta virüs yani HPV yüksek riskli çıktı. Dr.‘um kolposkopi servikal biyopsi yapmayı önerdi. Bu işlem acıtıyor mu? Kimileri uyutup yaptırıyormuş. İşlem 15-20dk sürüyormuş ben uyutmadan yaptırmayı düşünüyordum ama çok ağrılı oluyor öldüm öldüm dirildim diyenler var, haliyle korkuyorum uyutup mu yaptırsam çok kararsızım. Bu işlemi yaptıran var mı? Varsa bilgi verir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim, herkese şifa diliyorum..

Merhabalar, 29 yaşındayım 3 sene önce Meme kanseri geçirdim, genetik test yaptırdığımda yumurtalıklarımla bağlantılı olduğu düzenli olarak jinekolog onkoloji kontrolüne gitmem önerildi. 1ay önce smear testi vermiştim, sonuçta virüs yani HPV yüksek riskli çıktı. Dr.‘um kolposkopi servikal biyopsi yapmayı önerdi. Bu işlem acıtıyor mu? Kimileri uyutup yaptırıyormuş. İşlem 15-20dk sürüyormuş ben uyutmadan yaptırmayı düşünüyordum ama çok ağrılı oluyor öldüm öldüm dirildim diyenler var, haliyle korkuyorum uyutup mu yaptırsam çok kararsızım. Bu işlemi yaptıran var mı? Varsa bilgi verir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim, herkese şifa diliyorum..
Merhaba yaptırdınız mı bilmiyorum ama ben geçen hafta yaptırdım. Beni uyuttular çünkü acı eşiğim çok düşük. Toplam 15 dk sürmüş. Acı çekmeye gerek yok bence. Uyandığımda da yarım saat kadar adet sancısı gibi bi ağrım oldu o kadar

Çok geçmiş olsun lütfen korkmayın 5-10 dk bir işlem siz meme kqnwri atlatmışsınız rabbğm bir daha karşılaştırmasın meme biyopsi işleminden daha kolay bence
Çünkü hem Kolposkopi yaptırdım hem de her iki memeden çok sayıda biyopsi alındı
Kolposkopi çok daha kolaydı ve uyutulmadım jinekolojik muayene olur gibi bir işlem çıkınca kısa süreli çok hafif ağrı ve lekelenme olur

Back