Ikılı tarama testı yaptırmayan oldumu?

gamzeli2323

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2023
351
59
18
30
Kızlar 12 hafta 5 gunluk hamıleyım devlet hastanesınde yapan hastaneler randevu 2 hafta sonraya verıyor o zamana kadarda 14 haftalıgı gecıyor bakmıyorlar. Ozelde cok pahalı durumum yok babasıda yok zaten tek basıma yetemıyorum malesef. Acaba yaptırmasam bırsey olurmu cokmu onemlı ıkılı tarama yada ozelde yaptıran varsa cok uygun fıyata mesela 300 falan soyleyebılırmı oraya gıdeyım

Merhaba benim bir arkadaşım hamileliği boyunca ikili ve üçlü tarama testlerini yaptırmadı testte bişey çıksa bile zaten aldırmayacağım düşüncesindeydi bebeği de gayet sağlıklı doğdu direk yaptırmayın diye yönlendiremem sizin kararınız yaptıracaksanız da inşallah uygun bir yer bulursunuz

Insallah canım benım aldırırım dusuncesıyle degıl zaten ama yınede merak edıyor ınsan ıste

Insallah canım benım aldırırım dusuncesıyle degıl zaten ama yınede merak edıyor ınsan ıste
Haklısınız bende yaptırdım zaten o testler sadece risk durumunu belirtiyor kesinlik ifade etmiyor o yüzden yaptırabilirseniz yaptırın ama yaptıramassanız bile inşallah bir şey olmaz

Öncelikle belirtmek isterim ki bu yazdıklarım tamamen şahsi kanaatimdir ve yönlendirme amacı taşımamaktadır linç etmeye lütfen gelmeyiniz
13 haftalık hamileyim. İkilisi üçlü dörtlüsü bu testlerin maalesef ardı arkası kesilmiyor. Meydana gelebilecek herhangi bir sorunu çözme gibi bir vaadi de yok. Yani erken teşhis hayat kurtarır tarzında testler degil. Yalnızca bir şeyleri erken öğrenerek o duruma hazırlıklı bir alan oluşturmaya yönelik testler. (Tabii eğer herhangi bir engellilik ihtimalinde kürtaj düşünmüyorsanız). Ve ihtimalleri sıralıyor kesinlik belirtmiyor.
Ben bu sebepler doğrultusunda oturup degerlendirdigimde yaptirmamayi tercih ettim. Olumsuz sonuçlar gelip hamileliği zehir olan çok kişi de gördüm çevremde. Sapasağlam çocuklar dünyaya geldi çok şükür. Bilime saygım sonsuz. Sadece kesinlik bildirmeyecek ve sonuca etkisi olmayacak testleri hamilelik dönemimi zehir etmemek adına yaptirmamayi tercih ediyorum.

Haklısın canım zaten sorun cıksada bı tedavı vs olmuyor sadce ogrenmıs oluyosun ama ıste ınsan yınede merak edıyor ıste

Haklısın canım zaten sorun cıksada bı tedavı vs olmuyor sadce ogrenmıs oluyosun ama ıste ınsan yınede merak edıyor ıste
Ben böyle zamanlarda kafam rahat olmasını daha çok önemsiyorum. Önüne gecebilecegimiz bir şey olmadığı müddetçe bebek için stres çok daha zararlı neticede :) huzurlu bir hamilelik diliyorum herkese

İlkine yaptırdım test. Riskli çıktı. Zaten aldırmayı düşünmüyordum boşuna üzüldüm. Diğerlerini yaptırmadım. Kızım sağlıklı doğdu çık şükür.
Şuanki aklımla ne çıkarsa çıksın aldırmayacağım için asla yaptırmam 2. Çocuğuma

Birde ikiliyi kaçıranlar 3lü yaptırıyor ileriki haftalarda. Canınızı sıkmayın onu yaptırırsınız. Ama bence boşverin.

Mhrs’den bahsettiğiniz hastanelerden randevu alabilirsiniz. Randevusunu mutlaka iptal edenler oluyor ve boşluk açılıyor. Sürekli deneyin, yenileyin sayfayı.

Birde ikiliyi kaçıranlar 3lü yaptırıyor ileriki haftalarda. Canınızı sıkmayın onu yaptırırsınız. Ama bence boşverin.
3lü sevilmiyo ya.
Ben gebelik sonlandırma düşüncem yok diye hiç istemiyodum. 16.haftada devlete gitmek zorunda kaldım doktor illa 3lüyü yapalım downluysa burda doğurmanı istemeyiz filan demişti.
Sonra ayrıntılıda perinatolog buna nerde baktırdın pek yapılmaz bu test demişti.
Internette bi kaç doktor da olumsuz bi şeyler söylemişti ama hatırlamıyorum.

Hiçbir testi yaptırmadım. Bu testlerin yanılma payından çok korkuyordum ve hamileliğimi kendime zehir etmek istemedim zaten birsey olsada aldırmayı düşünmediğim için hiç yaptırmamayı tercih ettim. Çok şükür sağlıklı bebeğim doğdu

Ben 350 tl gibi bi fiyata yaptırdım özelde. Yaptırmamayı düşünüyordum hatta, sonuçta istatistiki hesaplama ve sorun görünen bi çok kişi yok yere stres olduğunu sağlıklı bebek doğurduğunu yazmış. Hangi şehirdesiniz, çok büyük özel hastaneler mi pahalıya yapıyo acaba

Istanbulda yasıyorum 2000 dıyor en dusugu 300 400 e bulsam yaparım ama fazlasını yapacak gucum yok

Olmazsa olmaz değil, aldırma düşünceniz yoksa pek gerek yok. Ama risk yüksek çıkarsa başka testler de yapılıp kesinleşir down sendromu ihtimali, siz de kendinizi bu fikre alıştırmış olursunuz doğuma kadar. O açıdan faydalı. Bu arada ikili testi özelde yaptıracak gücünüz bile yoksa bu çocuk meselesinin altından nasıl kalkacaksınız?

Dediğim yöntemle yarına bile bulursunuz randevu

Bılmıyorum inanın aldırmaya kıyamadım ama babası yok bır ısım yok Allah rızkını verır dedım dogmaya karar verdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…