İkili tarama testi

merili

Mercimekimm ☆
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2016
506
611
23
2018 haziran sonu ve temmuz anneleri selamlar :anneadayı:
Kızlar bizim haftalar gelmek üzere yani ikili tarama yavaş yavaş yaklaşıyor. Siz yaptırmayı düşünüyor musunuz?

Yani hani tabi Allah'ın verdiği her şekilde kabulümüz ama ben o açıdan sormuyorum.

Bu testi yaptıranlara bi sorun var deseler bile çoğunda bir sıkıntı çıkmıyor maşallah.

O yüzden sizce boşu boşuna can sıkmaya gerek var mı?

Allah korusun tabi bi sıkıntı olmasın inşallah sağlıklı sıhhatli alalım bebeklerimizi kucağımıza. Kim istemez ki çocuğu sağlıklı olsun.. Zaten engeli olan bebeklerde anne en çok ben ölürsem o ne olacak diye korkuyor. Hep görüyorum bunu hastalarımızın annelerinde...:KK61:

Ben yaptırırım heralde Cnm ilkinde yaptırdım gerçi dediğin gibi boşa stres ama merak da ederim 12 haftada yapılıyor sanırım

Yok doktor güzel demişti üçlü de yaptırdım altıncı ayda detaylı ultrasonda ilk olunca insan heyecan yapıyo bu bebişim de de yaptırmak isterim açıkçası hepsini

Yok doktor güzel demişti üçlü de yaptırdım altıncı ayda detaylı ultrasonda ilk olunca insan heyecan yapıyo bu bebişim de de yaptırmak isterim açıkçası hepsini
Ay ne güzel. Ben yaptırmak istiyorum bir yandan ama eğer kötü bişey söylerlerse eminim bütün hamileliğim stresli geçer o açıdan çok tereddütlüyüm..
Kötü söylendiğinde de hemen aldıramaz ki insan. Kıyamaz hem. Hem de ya testler yanlışsa oluyor.

Nasip canm olacağı varsa test yapsan da yapmasan da olur en azından ne olduğu nu bilmek önemli mesela kalp te sorun oldumu detaylı da görme sandı var doktorun doğunca ona göre önem alınır yine de rabbimin taktiri ben de kararsızım aslında yaptırmakta

merhabalar bir şey danışmak istiyorum ikili tarama testi yaptırıp da sonucu PAPP-A 1.31 MbM 0.73
T-BhCG 181.2 MbM 1.61 NT 0.90 MbM 0.71 çıkan varmı acaba

Kardeşimin bebegine taramalarda down sendromlu denmisti çocuk doğduğunda normaldi. Bende iki hafta sonra teste gideceğim korkuyorum kötü bişey çıkarsa nasıl karar vereceğim..

ben epey bi araştırdm bu yüzden yaptırmyacağım kızıma hamileykende yaptırmadm.adı üstünde tarama tarıyor kesin bi tanısı yok.35 yaş altında doğurganlığı çok olan bayanlar için uygun.yuzde 35 yanılma payı var.sağlık bakanlığı şart koşuyor yapılacak diye doktoru garanti altına almak için...bebekte down sendromu olursa aile dr.a dava açasın diye ancak özel dr.şart koşmuyor.ense pilisi 2.5 üstü ise öneriliyor.ben yaptırmamayı tercih ederim.ailem isveçte ve isveçte hamilelik başında 1 defalık ultrasonla bakılıyor sonra doğuma kadar hastaneye gitmiyorsunuz bi orun yoksa....bu ülkede herşey para tuzağı.yerli yersiz her şeyi istiyorlar burada malesef.

işte sorun yoksa bunca zaman stresli bi hamilelik geçirdiğiniz ile kalacaksınız...kesin sonuç veren bi test değil.yurtdışında ultrasona bile 1 defa bakıyorlar ablam hamile kaldı bi kez bakıldı birde doğuma gitti onlar aptal mı yaptırmıyor...bahsettiğim yer isveç bide kıytırık bi yerde değil.ben eşimden dolayı tr.deyim burası laboratuar gibi gel onu yapalım git bunu yapalım :/ salı günü gidip cinsiyetini öğrenicem doğuma kadar gitmem bi daha...evel ki bebeğimide eylülde dr.ların aptallığı yüzünden kaybettim o kadar kurcalandım ki gelen ultrason yaptı giden ultrason yaptı....neyse ki kürtaja gerek olmadı hemen hamile kalabildim çok şükür bi sorunumz yok şimdilik.

Back
X