Ikili tarama testim çok yüksek geldi down sendromlu olabilir mii

Bende öyle herşeye hazırlıklıydım Rabbim en güzelini nasip edecek dedim ve bu süreçte bol bol Esma ül hüsna (ya Kuddus) fetih süresi Meryem süresi Yasin süresi bol bol okudum o kadar rahatlatıyor ki insanı size de tavsiyem bol bol dua okuyun ve ben eminim ki sağ Salim alacaksınız bebişinizi kucağınıza Allah’ın izniyle

Gene aynı şeyler cnm detaylı ultrasonda da kesin bir şey demiyorlar doğumu beklicez İnşallah hayırlısı ve sağlık olur

Gene aynı şeyler cnm detaylı ultrasonda da kesin bir şey demiyorlar doğumu beklicez İnşallah hayırlısı ve sağlık olur
DNA testlerinden yaptırmayı düşünmez misin? Belki aslında down olmadığı ortaya çıkacak ve hamileliğiniz size zehir olmayacak. Aldırıp aldırmamak tabi ki sizin kararınız , ana bilinmezlik en zoru değil mi?

Rabbim hayirla saglikla kucağiniza almayi nasip etsin tarama testleri yaniltici olabiliyor zaten ileri testler de eşinizin dedigi gbi para tuzaği oldugunu dusunuyorum bende aldırmayacaksanizda yapmayin kafa karisikligi, benim oğlumda gebeliğin 20. haftasinda detaylı da dudak damak yarığı+ kalp damarlarinin ters oldugunu öğrendik doktor butun ileri testleri yapmamizi istedi hic birini yaptirmadim trizomi 13 18 olma ihtimalinin olabilecegini soylediler sonuç hamileliğim pskolojikmen zor gecse de çok şukur oğlumu saglikla kucagima aldim genetik sorunumuz yok dogumun 5.gunun de kalp ameliyati oldu 8 aylik iken dudak birleştirme oldu 4 temmuz da damak olucak sabrimizin mükâfati arkasindan saglikli bir sekilde kızımi kucagima aldim uzun sure evlat hasreti cektim iki tane cennet kuşumun arkasinda Rabbim bizleri boyle imtihan nasip etti cok şukur sonu guzel oldu☺️

İnşallah bana bize dua edin Rabbim yardımcımız olsun sizede çok geçmiş olsun dualirim hep sizinle bebeğinin operasyonları sağlıklı güzel bir şekilde geçsin İnşallah elbetteki imtihan Rabbimden gelene kapımız açık elimizden birsey gelmez vardır Rabbimin bir bildiği ben Rabbime sığındım beklicez görecez Bklm

benımde aynı sonucum sizin 1/130 benım 1/131 riskli dedi banada doktorum sonra neler yaptınız
Benim de riskli çıktı daha doğrusu biyokimyasal risk yüksek çıktı ama kombine risk 900lerde perinatoloji bu değeri yüksek risk kabul etmiyoruz biz kombine riske bakıyoruz dedi , onda da yanlış hatırlamıyorsam 250-300 civarlarını riskli kabul ediyorlarmış ama için rahatlar fetal dna yaptırabilirsin dedi, fetal dna için kan verdim sonuç bekliyorum.

Benim de riskli çıktı daha doğrusu biyokimyasal risk yüksek çıktı ama kombine risk 900lerde perinatoloji bu değeri yüksek risk kabul etmiyoruz biz kombine riske bakıyoruz dedi , onda da yanlış hatırlamıyorsam 250-300 civarlarını riskli kabul ediyorlarmış ama için rahatlar fetal dna yaptırabilirsin dedi, fetal dna için kan verdim sonuç bekliyorum.
ben fetal yaptırdım sonucunu aldım benımde bıyokımyasal trisomy 21 rıskım 1/310 cıkmıstı doktorum o rıske karsılık fetal dna ıstedı kombine olan 1/617 dı . Fetal dna da sorun çıkmadı çok şükür. Seninde inşallah sorunsuz olur.

ben fetal yaptırdım sonucunu aldım benımde bıyokımyasal trisomy 21 rıskım 1/310 cıkmıstı doktorum o rıske karsılık fetal dna ıstedı kombine olan 1/617 dı . Fetal dna da sorun çıkmadı çok şükür. Seninde inşallah sorunsuz olur.
teşekkür ederim benimki de sonuçlandı temiz çıktı şükür ☺️☺️

Merhaba öncelikle gözünüz aydin olsun sonucunuz temiz gelmis.
Sizin biyokimyasal risk degeriniz kac çıkmıştı?
Benimde bugun cikti ikili tarama test sonucu, biyokimyasal risk yüksek ve kombine riskte 1:197
Sizin usg de herhangi bir sorun cikmis miydi birde ?

Merhaba öncelikle gözünüz aydin olsun sonucunuz temiz gelmis.
Sizin biyokimyasal risk degeriniz kac çıkmıştı?
Benimde bugun cikti ikili tarama test sonucu, biyokimyasal risk yüksek ve kombine riskte 1:197
Sizin usg de herhangi bir sorun cikmis miydi birde ?
Biyokimyasal 1:168 çıkmıştı ultrasonda herhangi bir bulgu yoktu, geçmiş olsun zor bir süreç geçiriyorsunuzdur insan başından aşağı kaynar su dökülmüş gibi oluyor
fetal dna düşündünüz mü nasıl yönlendirdiler

Biyokimyasal 1:168 çıkmıştı ultrasonda herhangi bir bulgu yoktu, geçmiş olsun zor bir süreç geçiriyorsunuzdur insan başından aşağı kaynar su dökülmüş gibi oluyor
fetal dna düşündünüz mü nasıl yönlendirdiler
Çok sagolun malesef cok zor geciyor günler. Kafamda bin tane ses..
Bizde biyokimyasal risk 1:35 yaziyor. Kombine 1:197 yaziyor.
Kime sorsak dikkate almayin diyor bu testi neden kaldirmiyorlar ben anlamiyorum gercekten..
Tam dediginiz gibi oldu gerçekten neye uğradığımızı şaşırdık ve bizimde ultrasonda bir bulgu yok 13.hafta detayli usg yapildi perinatolog tatafindan. Ve o muayeneden sonra öylesine yaptirdigimiz bir testti.
Fetal dna yaptırdım evet ama orda da bir sanssizlik oldu bebegin yeterli dnasi cikmamis kan örneğinde. Yeniden fetal dna vermem gerekiyormus az önce bilgilendirildim. Bekleme sureci malesef ki uzadı. Cok zor bir süreç malesef insan ne hissedecegini dahi bilemiyormus 😔

Çok sagolun malesef cok zor geciyor günler. Kafamda bin tane ses..
Bizde biyokimyasal risk 1:35 yaziyor. Kombine 1:197 yaziyor.
Kime sorsak dikkate almayin diyor bu testi neden kaldirmiyorlar ben anlamiyorum gercekten..
Tam dediginiz gibi oldu gerçekten neye uğradığımızı şaşırdık ve bizimde ultrasonda bir bulgu yok 13.hafta detayli usg yapildi perinatolog tatafindan. Ve o muayeneden sonra öylesine yaptirdigimiz bir testti.
Fetal dna yaptırdım evet ama orda da bir sanssizlik oldu bebegin yeterli dnasi cikmamis kan örneğinde. Yeniden fetal dna vermem gerekiyormus az önce bilgilendirildim. Bekleme sureci malesef ki uzadı. Cok zor bir süreç malesef insan ne hissedecegini dahi bilemiyormus 😔
Çok çok iyi anlıyorum ama kesin bir sonuç yokken kendinizi üzmeyin hiçbir sorun yoktur inşallah ikilisi riskli çıkıp fetal dna da sorun olmayan çok fazla anne var. kaç haftalık şu anda? Hafta ilerledikçe dna miktarı artıyor ben 17 de yaptırdım baya yüksek oranda çıkmıştı.

Çok çok iyi anlıyorum ama kesin bir sonuç yokken kendinizi üzmeyin hiçbir sorun yoktur inşallah ikilisi riskli çıkıp fetal dna da sorun olmayan çok fazla anne var. kaç haftalık şu anda? Hafta ilerledikçe dna miktarı artıyor ben 17 de yaptırdım baya yüksek oranda çıkmıştı.
O kadar üzmemeye çalışıyorum ki .. ama başaramıyorum malesef. Günlerdir hic aldigim nefes bile fayda etmiyor sanki.
Bugun yeniden fetal dna verdim. Insallah sonucumuz temiz gelir diye dua ediyoruz bolca..
Ilk testi verdigimde 12+6 idi haftamiz.
Bugun 15 haftalik olduk. Galiba yeterli dna örneği bulunur bu defa. İnşallah sağlıklı sonuc alırız 🙏
Simdiki aklim olsa asla yaptirmazdim ben bu ikili tatama testini.. Günlerdir neler cektigimizi bir Allah biliyor..
İnşallah dediginiz gibi olur da bende o ikili tarama testinde hata çıkıp fetal dnasi saglikli cikan annelerden olurum 🙏 duanıza talibim🙏

O kadar üzmemeye çalışıyorum ki .. ama başaramıyorum malesef. Günlerdir hic aldigim nefes bile fayda etmiyor sanki.
Bugun yeniden fetal dna verdim. Insallah sonucumuz temiz gelir diye dua ediyoruz bolca..
Ilk testi verdigimde 12+6 idi haftamiz.
Bugun 15 haftalik olduk. Galiba yeterli dna örneği bulunur bu defa. İnşallah sağlıklı sonuc alırız 🙏
Simdiki aklim olsa asla yaptirmazdim ben bu ikili tatama testini.. Günlerdir neler cektigimizi bir Allah biliyor..
İnşallah dediginiz gibi olur da bende o ikili tarama testinde hata çıkıp fetal dnasi saglikli cikan annelerden olurum 🙏 duanıza talibim🙏
Bence usg bulgusu olmaması sevindirici bir şey, neticede ikili test bir istatistik testi bebekle ya da sizinle ilgili bir şey yok. Bebek kız mıydı ? Kızlarda biraz daha risk yüksek gibi görünüyormuş değerlerden dolayı yanıltıcı bir şekilde. Benim bebeğim de kız.

Bence usg bulgusu olmaması sevindirici bir şey, neticede ikili test bir istatistik testi bebekle ya da sizinle ilgili bir şey yok. Bebek kız mıydı ? Kızlarda biraz daha risk yüksek gibi görünüyormuş değerlerden dolayı yanıltıcı bir şekilde. Benim bebeğim de kız.
Bende en cok usg bulgusu olmamasina güvenmek istiyorum. Doktorumuz da ikili tarama testine güvenmiyor kesinlikle ve yaptirma demişti bana ama benim sacma sapan ne olacak ki yaptiralim düşüncem yüzünden yaptirdik..
Bebegim Erkek. Ama bu dedigin durumu bende birkac baslikta okudum kız bebeklerde risklerin daha fazla çıktığını ama bir aciklamasi da yok sadece cinsiyet kromozomu yüzünden galiba. Neyseki sizin temiz gelmis. İnşallah bizim bebegimiz de sağlıklıdır da güzel sağlıklı haberlerini aliriz yavrumuzun🙏

Back
X