İkili tarama testi !!!!

ipk002

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2025
8
1
1
Merhaba ikili tarama testim bu şekilde çıktı doktor riskli dedi fetal dna yaptırdık yinede günlerdir içim içimi yiyor neolacak diye düşünmekten çok endişeliyim sonucu bu şekilde olan var mı ?

canım erken yaptırmışsın bıraz onunda etkisi olabiliyor demişti benım doktorum. Fetalde çıkar hepsi yanılma payı yüksek oluyor stres yapma sen kendıne

benim 11+6 da bile yapmadılar fark edıyor dıye. Öyledir inşallah içini ferah tut ♥

Hiç strese girme zaten Fetal dna da çok daha net bekli olcak maalesef iki tarama testlerinin yanılma payı çok oluyor senin yaşına yaptığın haftaya göre bile sonuç çıkarabiliyor .

Çok sağolun ama işte hiç elimde değik birde sağolsun doktor hiçbir şey demeden çok riskli dedi ben bu kadar sıkıntılı olduğunu düşünmemiştim sonucun dediğiniz gibi olur umarım
Hiç strese girme zaten Fetal dna da çok daha net bekli olcak maalesef iki tarama testlerinin yanılma payı çok oluyor senin yaşına yaptığın haftaya göre bile sonuç çıkarabiliyor

Çok sağolun ama işte hiç elimde değik birde sağolsun doktor hiçbir şey demeden çok riskli dedi ben bu kadar sıkıntılı olduğunu düşünmemiştim sonucun dediğiniz gibi olur umarım
Doktorlar maalesef öyle ya bilmiyorum devlette misin ama devlettekiler daha da öyle .
Ne zaman fetal verdin o 7-10 güne kadsr çıkıyor

Merhaba
Eğer crl ölçüsü yani bebeğin başının tepesinden kalçasına kadar olan mesafe en az 45 mm ise ikili tarama için uygun zamandır
Sizin crl ölçünüz 47,7 mm yazıyor yani erken yaptırmamışsınız
Fetal Dna için 10.- 11. haftalar uygun denilse de o haftalarda bebeğin dnası anne kanına tam geçmemiş olabiliyor o yüzden çoğu doktor daha ileriki haftaları öneriyor ama ikili tarama için 11. hafta gayet uygun bir zaman
Down sendromu Trizomi 21 oluyor ve sağ alttaki kutucukta düşük riskli olduğu yazıyor
Ense kalınlığı da 0,69 çıkmış
Sıfırlı değerli ense kalınlıklarında down sendromu görülme riski çok çok düşük
Raporu başka bir doktora daha gösterebilirsiniz
Fetal Dna da iki tarama da kesin tanı değil, ikisi de risk istatistiği gösteriyor ve maalesef ikisinde de yanlış sonuç çıkabiliyor
İnşallah Fetal Dna temiz çıkar, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız

Son düzenleme:
Bende aslında öyle düşünmüştüm kendiside ilk telefon görüşmemeizde kombine risk iyi demişti ama yüz yüze görüşünce bir anda risk çok yüksek çok fazla dedi fetal dna yerli bir firma da yaptırdık onun için bile tepki gösterdi neden yurtdışına göndermediniz diye günlerdir yerde mi geziyorum gökte mi bilmiyorum yüreğim ağzımda her an

Çok zor
Anlayabiliyorum sizi
Kesin tanı için bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından örnek alınması gerekiyor
Fetal Dna da ikili tarama da sadece bir oran
Down sendromu kesin vardır diye düşünmeyin
İnşallah Fetal Dna temiz gelecektir

İnşallah çok sağolunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…