İkili tarama yüksek risk çıktı

zmrt0101

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2023
5
1
16
31
Merhabalar 14 haftalık gebeyim 12. Haftada ikili taramaya karşı olmama rağmen doktor ve hemşireler bizi ikna edip testi yaptırdı dün sonuçlar elimize ulaştı yüksek riskli çıktı 50/1 psikolojimiz dibe vurdu çok kötü olduk neyse ileri test istediler kan verdik nipt testi için raporu kendim incelediğimde daha önce gebelik geçirmişim buda dowm sendromu riskili yazılmış ve test sonucunu en çok etkileyen faktörlerden birisiymiş daha önce hiç gebelik geçirmedim bu benim ilk gebeliğim tek bir hataları insanların hayatlarını nasıl etkilediğini an ve an yaşadık ne psikoloji kaldı ne de o doktora merkeze olan güvenim kaldı. Bunun gibi başına gelen varsa lütfen yazabilir mi?.

Çok saçmalamışlar siz gebelik geçirmediniz ama onlar söylüyor anlayamadım ikili testte de herhangi bir bilim kanıtı yok burada bende yaptıracağım inşallah ama çokta umursamıyorum psikolojinizi bozmayın Rabbim gönlünüze göre versin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsin🤲🏻

Merhabalar 14 haftalık gebeyim 12. Haftada ikili taramaya karşı olmama rağmen doktor ve hemşireler bizi ikna edip testi yaptırdı dün sonuçlar elimize ulaştı yüksek riskli çıktı 50/1 psikolojimiz dibe vurdu çok kötü olduk neyse ileri test istediler kan verdik nipt testi için raporu kendim incelediğimde daha önce gebelik geçirmişim buda dowm sendromu riskili yazılmış ve test sonucunu en çok etkileyen faktörlerden birisiymiş daha önce hiç gebelik geçirmedim bu benim ilk gebeliğim tek bir hataları insanların hayatlarını nasıl etkilediğini an ve an yaşadık ne psikoloji kaldı ne de o doktora merkeze olan güvenim kaldı. Bunun gibi başına gelen varsa lütfen yazabilir mi?.
Benimde ikili taram testinde yaşımı yanlış yazmışlardı olduğumdan büyük yazılmıştım o yaş hatasını görünce güvenim sıfıra indi ikili taramadan sorun yaşayan 18 aylık bir bebek annesi olarak ikili testin sonucu bana çok güven vermiyor adı üstünde tarama testi tanı testi değil nipt testinde de gebelik geçirmesisiniz çok saçma

Yani bu teste fazla güvenme derim bunlar net keısn sonuc vermez yanılma payları cok cok yuksek bence yapcan en mantıklı şey için rahat etsin istiyosan gidip en güzeli fetal dna yapmak hem zararı yok hem net sonuc verıyo hersey rabbımden orası ayrı ama bu testlerı yaptırcana onu yaptırmak daha mantıklı ve bence bebısın gayet saglıklı Hıc kendını de kuruntu yapıp uzme

Yakın arkadaşımında (32yaş) yüksek çıktı değerleri.özellille yaş riski.Fetal dna testi verdi ve tertemiz geldi.Aklınız sakın bulanmasın. İkili test yanıltıcı olabiliyor.Zaten teşhis koyan bir test asla değil.Tarama testi. Olasılık veriyor.Mesela 500 gebe kadından 1 i down sendromu olabilir diyor. Canınızı sıkmayın asla.Ben bazı doktorların bilerek yaptığını da düşünüyorum fetal dna testlerinden komisyon aldıklarını düşünüyorum.Çünkü firmalara hasta yönlendiriyorlar ve fiyat pazarlığı yapıyorlar.Pazarlık yapabildiğine göre komisyon alıyorlar diye düşünüyorum. Sağlıkla gelsin miniğiiniz🙏🏼

Back
X