İkili test az riskli dörtlü test daha riskli

mangomango

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
681
80
123
Merhaba;

Şimdi benim ikili testim 1/6900 çıktı.
Dörtlü testim 1/300 çıkmış.

Doktorum dedi ki tüm ölçümler aslında normal, biz ikili teste daha çok güveniyoruz ama öte yandan ille de içim rahat etsin istiyorsanız harmony testi öneririm dedi. Aslında içim rahat. Rabbim ne derse o. Ayrı iki testim de cut off değerini geçmiş. İkincisi daha riskli görünse de.

İkili normal çıkınca 3 lü ve 4 lü yaptırmayan doktorlar da var.

Ben arada kaldım yine de. Yaptırmamak bebeğime haksızlık olur mu ? Öğrensem aldıracak değilim.

Az bir para da değil. 2.düzey ultrasonografide herşey normal çıkarsa içim rahat etsin yaptırmayayım mı yoksa ne yapayım.

İnternetten biraz araştırdım yüksek risklerde sonuç alınırmış ama düşük risklerde bu test de amniyosentez kadar kesin değilmiş. Prena test daha kesinmiş. O 3500 tl diyorlar.

Benim azıcık aklım karıştı. Böyle birşey başına gelmiş olan duyan gören ?

Genel olarak da fikri olan var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba;

Doktorum dedi ki tüm ölçümler aslında normal, biz ikili teste daha çok güveniyoruz ama öte yandan ille de içim rahat etsin istiyorsanız harmony testi öneririm dedi. Aslında içim rahat. Rabbim ne derse o. Ayrı iki testim de cut off değerini geçmiş. İkincisi daha riskli görünse de.

Ben arada kaldım yine de. Yaptırmamak bebeğime haksızlık olur mu ? Öğrensem aldıracak değilim.

Az bir para da değil. 2.düzey ultrasonografide herşey normal çıkarsa içim rahat etsin yaptırmayayım mı yoksa ne yapayım.

İnternetten biraz araştırdım yüksek risklerde sonuç alınırmış ama düşük risklerde bu test de amniyosentez kadar kesin değilmiş. Prena test daha kesinmiş. O 3500 tl diyorlar.

Slm ben 12 haftalik hamileyim 2 li test yaptirmadim cunku hersy normaldi dr dedki eger bir sorun ikursa aldirirmisin hayir dedim ozmn yapma dedi ...arkd yapti kotu cikti daha sonra karnindan su aldilar iyi cikti hamileligi biyunca eli yuregindeydi ya bisey varsa die..

Slm ben 12 haftalik hamileyim 2 li test yaptirmadim cunku hersy normaldi dr dedki eger bir sorun ikursa aldirirmisin hayir dedim ozmn yapma dedi ...arkd yapti kotu cikti daha sonra karnindan su aldilar iyi cikti hamileligi biyunca eli yuregindeydi ya bisey varsa die..

Teşekkür ederim ilgine canım. Başka hiç şey yapmayacağım. Rabbim sağlıkla huzurla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Merhaba;

Merhaba bende 2014 de prena test yaptırdım .4 lü tarama testinde yüksek dawn riski çıkmıştı ve doktorum amniyosentez önermisti. Bunun ücreti 1000 lira idi .Arastirdigimda düşük de dahil pek çok tehlikeye neden olduğunu öğrenince 1800 tl ye prena test yaptırdım. Sonuç 10 günde gelir dendi.ama bana 8. Gün haberi geldi .çok şükür ki test sonucum temiz çıktı ve 30 Ocak da da sağlıkla yavrumu kucağıma aldım . Buraya bunu yazmak hep aklimdaydi bu güne kadar ertelendi .çünkü test sonucunu beklerken burdaki benzer ve mutlu sonla biten yazılarla kendimi avutup beklemistim.umarım bunu okuyanlara da faydam olur .sevgiler.

Back
X