Sabahtan beri ağlıyorum.. ne yapacağımı da bilmiyorum. Ayrıntılı da down sendromu çıkmaz dediler. Ense kalınlığını görebilir en fazla dediler. Adana'da fetal DNA alan nere var onu da bilmiyorum. Bilmiyorum hiç bir şey psikolojim maffoldu
Merhaba kardeşim. Değerlerin benden daha iyi örneğin benim biyolimyasal riskim 222/1 Kombine riskim ise 1421/1 ense kalınlığı da 0.66 ayrıca burun kemiği de mevcut bende ikili teste bilinmiyor yazıyordu.
burada ağlayacak kendinizi hibe edecek bir sonuç yok neden yıpratıyorsunuz kendinizi. bakın bunlar bir tarama testi tanı testi değil ihtimal veriyor sadece ve sizin burun kemiği ense kalınlığıda çok iyi 0.64
şimdi bende sizin gibi bu değerler karşısında panik yapmıştım çok araştırmıştım lakin sonu gelmiyor sadece kendinizi yıpratmaktan başka
sakin olup ilk olarak işinde uzman bir perinatoloji uzmanına gidiniz ve detaylı ultrason ile sizin fetüsünüzü incelesin. örneği kalp atışı hızı kalpte ki akımın ters mi normal mi oluşu beyin yapısı uyruk kemiği mide bağırsak oluşumunu falan incelesin ve ona göre bir risk değerlendirmesi yapsın
bu verileri alıyor ve kendi bir hesap daha yapıyor risk durumunuzu düşük yada yüksek olarak sizi bir sonraki tarama testine yönlendiriyor.
Bendeki 222/1 değere bile bir tanı testine gerek olmadığını rutin gebelik kontrollerine devam etmemi söylemişti. Ayrıca 22 haftada kalbinde parlaklık gözükmesine karşın (down sentromu belirteçi) yine de sorun olmadığını rutin gebelik kontrollerine devam etmemi söylemişti.
Şu anda ellerinizden öper 4 aylık kızım var her şey yolunda kendinizi üzüp bebeğinize üzgünlüğünü hissettirmeyin her şey yolunda gidecek.
ayrıca ikili teste sorun olmadığı dahası 22 haftada detaylıda dahi sorun olmayıp down sendromlu bebek sahibi olanlarda var. yani hiç ama hiç canınızı sıkmayın bebeklerimiz ne olursa olsun allahın bize lütfu.