İkili test sonucu yuksek riskli cikti

• Konu Sahibi Konu Sahibi Azaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Azaa

😍hayatguzel
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2011
1.844
345
333
Arkadaslar merhaba başlığa yazdığım gibi amniyosentez yada kandan bakılan testen yapilmasini önerdi boyle olan varmi anniyosentez yüzde 1 risk var dedi amniyosentez nasil bir işlem moralim bozuk yaş riski yok ama riskli çıkmış napacagimi sasirdim

Risk oranını yaplaşırmısınız

Benim de riskli çıktı. Amniyosentez de ufakta olsa düşük riski olduğu için yaptırmayacağım. Eğer engelli yada hasta olması durumunda aldırmayı düşünüyorsanız yaptırabilirsiniz. Ancak ben düşünmediğim için yaptırmayacağım başka test. Birde moralinizi yüksek tutun birçok kişinin riskli çıkıp sonra hiç sorun olmamış. Doktor kuzenlerim amcam vs hepsi yaptırma yanlış çıkan çok içini ferah tut dedi.

Amniyosentezde az da olsa risk var ancak nipt testi yaptırabilirsiniz şu anda 5000-6000 tl sanırım sadece 1 tüp kan veriyorsunuz

Ablam amniyosentez yaptırmıştı yeğenime. Risk görülmüştü onda da. Ama temiz çıktı hatta Çocuk şuanda lise 2de, dersleri gelişimi hayatı herşeyi gayet güzel. Üzülmeyin kesin değil hiçbiri.

Trisomy 21 riski 1.246
Kombine trisomy 21 risk 1.1675
Merhaba bu değerler aman aman çok yüksek falan değil canınızı sıkacak üzülecek bir değer değil. Benim biyokimyasal 1/222 ve kombine risk 1234/1 çıktı kadın doğum doktorum genel anlamda bir sıkıntı görünmüyor yolunuza devam edelim demişti. Ben perinotoloji uzmanına gittim bebeğimi baştan sona tekrar inceledi kalp böbrek mesanesi beyin bağırsak bir çok belirteçleri inceledi tekrar risk değerlendirmesi yaptı raporumda düşük risk grubunda olduğumu yazdı amniyosentez istemedi. Hatta 22 haftada kalbinde parlaklık çıktı bunu bile sorun etme bu önemli bişey değil demişti şu anda 5 aylık ellerinizden öper dediğim gibi aman aman bir yüksek değer değil yani siz perinotoloji uzmanına gözükün bir de o değerlendirsin içinizi rahatlatacaktır merak etmeyin

Down sendromlu olursa ne dusunursunuz ne yaparsınız eğer doğurucam derseniz hiç test yaptırmayın dedi dr hiç yaptirmayip yoluma devam edeyim diyorum perinatoloji gitmek istiyorum evet burun kemiği zaten mevcut yazmış ense de normaldi en son gittigmde

Ya çok sevindim içim rahatladı çok tsk ederim

Doktorlar öneriyor raporunda amniyosentez öneriyorum yazıyor çünkü eğer olur da down sendromlu olurda daha açılıyor. Değerleriniz morel bozacak kadar kötü değil perinotoloji sizi rahatlatacaktır.

Merhabalar ben fetal dna da yaptırdım. Bugünde amniyosentez yaptridim

Amniyosentez riskleri var elbette. çok zor bir işlem değil. birkaç gün dinlenirsiniz inş sorun olmaz. 14 gün önce yaptırdım sonuç bekliyorum

Amniyosentez riskleri var elbette. çok zor bir işlem değil. birkaç gün dinlenirsiniz inş sorun olmaz. 14 gün önce yaptırdım sonuç bekliyorum
Çok geçmiş olsun insallah temiz çıkar sonucunuz..riskli çıktı ama sizce yaptirmaliyim yok dogumu mu beklesem etrafımda böyle manevi destek veren pek kimsem yok çok kararsiizm ne yapacagimi bilmiyorum

Çok geçmiş olsun insallah temiz çıkar sonucunuz..riskli çıktı ama sizce yaptirmaliyim yok dogumu mu beklesem etrafımda böyle manevi destek veren pek kimsem yok çok kararsiizm ne yapacagimi bilmiyorum
Teşekkür ederim. Her ne olursa olsun doğum yapacağım bu cocuğun sorumluluğunu alabilirim diyorsan amniyosentez yaptırma. Ama engel durumuna göre gebeliğe son vermeyi düşünüyorsan amniyosentez yaptırmanı öneririm. Fetal DNA yı da araştırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…