İkili Test Sonucu Yüksek Riskli...

new_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2015
523
255
34
Herkese Merhaba...
Şu anda 14 haftalık hamileyim. 12. Haftada ikili tarama yaptırdım. risk 1/112, NT 1,1 çıktı.Doktor riskin yüksek olduğunu söyledi.
Daha sonra ultrasonda ise NT 2,0 çıktı ve duktuz venozusta ters a dalgaları tespit edildi.
Çok üzülüyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
(((Bütün anneler ve Bebekleri sağlıklı ve mutlu olsun)))

Korkma canım ikili test kimde duyduysam riskli denmiş bende de riskliydi 50/1 risk vardı çok şükür amniyosentez yaptırdım temiz çıktı.unutma bu testler sadece olasılık belirtiyor.kesin net sonuç vermiyor

haklısın bu testler olasılık ama moral bozuyor işte. o testi tam unutuyorum derken bir de ultrasonda ters a dalgaları mevcuttur dedi doktor. o şekilde bir şey söylendi mi sana da?

merhaba 12+4 günlük gebelikte ense kalınlığı 1.6 mm Crl ise 6 cm çıktı.Kan sonucum da hcg 86 ml --- düzeltilmiş mom 2,79 pappa 0,82 ml --- düzeltilmiş mom 0,49 çıktı. Kombine risk 1/455 İkili test 1/108 Yaş riski 1/1181 Trisomy 1/10000 yazıyor ultrasonda bebek haftasıyla uyumlu çıktı sizce sorunlu olabilirmi çok tedirginim henüz doktorumla görüşmedim yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. bu ikili test falan hep gereksiz bence ben yaptırdığıma pişman oldum. bu testler sadece olasılık ve doktorlar moral bozuyor. içini ferah tut ve dua et bol bol.

Herkese Merhaba...
Şu anda 14 haftalık hamileyim. 12. Haftada ikili tarama yaptırdım. risk 1/112, NT 1,1 çıktı.Doktor riskin yüksek olduğunu söyledi.
Daha sonra ultrasonda ise NT 2,0 çıktı ve duktuz venozusta ters a dalgaları tespit edildi.
Çok üzülüyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
(((Bütün anneler ve Bebekleri sağlıklı ve mutlu olsun)))
Sonucu aldinizmi bende ayni durumdayim cvp lutf

Burada bir bayanın hikayesini okumuştum. Kadıncağıza resmen kan kusturmuşlar. Bebek %90 özürlü üstelik bir elin parmakları da yok kürtaj olmak zorundasın demişler. Tek doktor da değil üstelik.

Kadın her ne olursa olsun doğurucam deyip kürtaj olmamış ve dünyaya gelen çocukta tek bir kusur, özür vs. Yokmuş.

Sağlam çocuğu almaya kalkışmışlar.

Takma hiç kafana bence.

Ya ben gecen yil troid kanseri tedavisi gordum bi bebegim olsun yasadiklarimi unuturum dedim psikolojim iyice bozuldu..Ultrasonda cok normal olculeri dediler kan sonucuna gore yuksek risk 1/101 dediler.bende dun kan verdim yurtdisina giden testler icin sonucu bi hafta cikacak cok moralim bozuk kabusa dondu hamileligim sin 24 saattir

Evet ikili testti tesekkurler allah bidaha yasatmasin basiniz saolsun

üzülmeyin bence çok duydum ikli testi kötü çıkan bizim kalbinde de anlaşılmıştı ilk. ikinci bebeğimde karnımda kalbi durdu bende kan pıhtılaşması varmış ense kalınlığı 5.5 ölçld ikili test yaptırmadım sonra genetik testleri yapıldı hiç bir hastalık çıkmadı yani onda da yaptırsaydım riskli çıkacaktı. Allah ömr verdiyse inşallah hiç bir sıkıntı olmaz

Amin insallah ben zor zamanlar gecirdim kendimle ilgili bebek icin umutlandim boyle olunca cok demorolize oldum ya gucum yok galiba

Amin insallah ben zor zamanlar gecirdim kendimle ilgili bebek icin umutlandim boyle olunca cok demorolize oldum ya gucum yok galiba

Umudunuzu niye kaybediyorsunuz ki daha bir şey olmadan. Benim hamileliğim boyunca her doktor yüzüme bebeğin yaşamayacak diye tokat vurur gibi söyledi yine de ne tedavisi varsa hangi hastaneler varsa araştırdım gittim son sözü Allah söyler dua edin bence belki boşuna üzülüyorsunuz hamileliğin keyfini çıkarın

İnsallah oyledir ustuste okadar olumsuzluk yasdimki biseyler yolunda gittiginde korkuyorum artik nerden ne gelecek diye tek dilegim Allahin saglikla sinamamasi.Tek kelimeyle en buyuk caresizlik bu yasamayan bilemez

Sıkmayın canınızı çünkü bu yapılan sadece bi risk raporu kesin bebeğinizde sorun var demek olmuyor yani anne adayları bunu yanlış anlıyormuş.. bakın YouTube da Banu çiftçinin videosu var down sendromu testleriyle ilgili 46 dk lık herşeyi açıklamış izleyin bence..

benimde 12.haftada 4.5mm cikti nipt testi yaptirdim sonuc bekliyorum ama yikildim resmen iki haftadir stresten oluyorum

Risk oraniniz nedir peki iki haftami suruyor o test ya benim 7,is gunu dediler ruh gbi dolasiyorum cok moralim bozuk

inanin ikili test sonucumu almadim moralim iyice bozulmasin diye yuksek riskli cikacak dediler ense kalinligindan dolayi nipt testinin sonucunu bekliyorum 5 is gununde cikar dediler bugun 6.gun hala sonuc cikmamis stresle bekliyorum

ins allah hic kimseye gostermesin 10 gunu gozden cikardim zamaninda cikarmiyorlar test sonuclarini gec olsun guc olmasin ins guzel haberlerimiz gelir

X