ikili test sonucum riskli çıktı ve be doktoru arayamıyorum çok korkuyorum:(yardım...

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar ikili test sonucumda double test kızmı 1/159 çıktı.250 den aşağıda olanlar riskliymiş.doktoru arayamadım hala...naapacam bilmiyorum........

Moralini bozma hemen lütfen. Evet 1:250'den daha yüksekse riskli kabul ediliyor ama bunlar sadece tarama testi. Yani seninle aynı değerlere sahip olan 159 kadından biri sendromlu bebek sahibi olacak demek. Bu da aslında çok da yüksek bir değer değil. Ama kabul edilen genel uygulamaya göre risk bu bölgedeyse doktor genellikle amniyosentez önerebiliyor veya bazıları da diyor ki üçlü testi bekle onun sonucuna göre hareket edelim, bazılarıysa ayrıntılı usg öneriyor amniyosentez öncesi.
Sonuçta senin riskinden çok daha yüksek çıkıpta çok sağlıklı bebek sahibi olan bir sürü insan var.
Bence doktorunu ara en sağlıklı bilgiyi sana doktorun verecektir zaten. Değerin de öyle korkulacak düzeylerde değil içini ferah tut.

benimde 3lü testim 1/157 çıkmıştı.amniyosentez yapıldı ve bir ay gibi zorlu bir bekleyişin ardından çok sağlıklı bir oğlum olacağını öğrendim canım.sanada doktorun pazartesi günü büyük ihtimalle amniyosentez önericektir sakın kendini üzme bence,eminim senin bebişinde gayet sağlıklıdır:ecrin_bebek:

canım benim ablamında 1/193 çıkmıştı. Amniyosentez istedi dr. çok zor ve sıkıntılı günler yaşadık hepberaber. Ama Allaha bin şükür amniyosentez temiz çıktı. Seninde bebişin çok sağlıklıdır Allahın izniyle. eğer Amniyosentez yaptırmaya karar verirsen hiç korkma, rahat ol. 1-2 gün dinleniyorsun sadece, uzman birrsi yaparsa hiç bir tehlikesi yok. biliyorum söylemesi kolay diyeceksin, seni çok iyi anlıyorum ama , nolur üzülme, çoğu kişinin testi böyle riskli çıkıyor ve sonunda çok sağlıklı bebeklere sahip oluyorlar. inan bana çoooooook kişiden aynı şeyi duydum. ve en yakınım ablamın bile başına geldi bu olay.

merhaba,ben bu siteye yeni üye oldum ablam için...10 haftalık hamile ve ikili test yaptırması gerekli okuduğum kadarıyla önemli bu testler ben sadece bu testlerin herhangi bir poliklinikte de yapılınca güvenli bir sonuç verir mi merak ediorum çünkü ablamın gittiği hastahaneninbu testleri yapan doktoru biraz yoğun bide pahalı o yüzden sigorta hastanesinde de yapılsa bu test güvenli bir sonuç werir mi?

ikili test sonuclarim asagidaki gibi

Serbest Beta - hCG 70.62 IU/L
PAPP-A 0.82 IU/L

Arkadaslar Sonuclar normalmidir?

Bulduğun her ikili test konusuna yazarsan hem sen cevapları takip etmekte zorlanırsın hem de boşuna bi kalabalık yaratırsın.
Bu testlerin yanı sıra ense kalınlığı,yaş riski,kombine risk...gibi değerlerin de yazıyo olması lazım.Bu değerlere göre yorum yapabilmek zor.Bu değerlerin yanında zaten olması gereken alt-üst sınır değerler mutlaka vardır.Onlara bakarak da yorumlayabilirsin.Doktoruna ulaşmayı denesen daha doğru olur bence.

Cok tesekkur ederim :)

kızlar ikili test sonucumda double test kızmı 1/159 çıktı.250 den aşağıda olanlar riskliymiş.doktoru arayamadım hala...naapacam bilmiyorum........

selam benımde ıkılı testımde ense kalınlıgı 3.7 cıktı.ben oyuzden amnıyosentez oldum ıkı hafta once.senın bebegın ense kalınlıgı kacmış.ama korkma amnıyosentez olacaksanda ol mutlaka.aklında soru kalmasın.rabbım hepımıze yardımcı olsun

benimde ikili testimde risk çıktı 71 kişiden 1 kişinin bebeğinin mongol olma riski varmış doktor çok korkuttu ama ense kalınlığı burun kemiğinde bi sorun yok sadece kan testimde risk çıkmış.yaşında küçük neden böyle çıktı dedi. 16.haftada amniyosentez yapalım dedi ama 3lü test için bi şey söylemedi.
bende eskişehirde bi profesöre gitmeye karar verdim sizde bu şekilde şüphe duyuyorsanız osmangazi üniversitesinde turgay şener diye bi profesör varmış daha ultrasonda sakat olup olmayacağını zeka geriliğini söylüyormuş.umarım hepimizin sonuçları iyi çıkar ama beklemek sabretmek çok zor maalesef

Yaşınızı bilmiyorum ama yaşın fazla olması kadar düşük olması da risk arz eder. Bilginiz olsun..

yaşım 24,bence gayet normal bi yaş.doktrlr acayip 18ysnda dglmki yasn küçk dyo.bugün gttgm doktrda aynı bunu söyledı.bana bu kadar sertce söyleyen ilk doktra cok kzgnım.daha sonuç belli dglkn mongol olablr eşinzle aldrıp aldrmayacgnıza karar verın dedı.bu kadarda olmaz artk.kahroldm uyuyamyrm.dedkleri kulagmdan gtmyo.

cCANIM BENDE ESKİŞEHİRDEYİM VE BANADA RİSK VAR DEDİLER TURGAY ŞENERE YONLENDİRDİLER

COK PARACI Bİ ADAM SAKIN AMA SAKIN GİTME O ADAMA

ACIBADEM HASTANESİNE GİDYORDUM PARA İÇİN RİSK VAR DİYİP TEST İÇİN PARA ALIYORLAR

HATTA BEN TURGAY ŞENERİ ŞİKAYET ETTİM GECEN HAFTAAA

KEMAL HÜKMEN VAR ADALARDA BİLİRSİN PORSUK ÇAYININ ORDA ONA GİTTİM GAYET SAGLIKLI BEBEGİM

SENDE İYİCE ARAŞTTIRR BENCE

Evet bildiğim kadarıyla 24 normal sınırlar içinde.. Doktorun yaklaşımı hiç hoş değil. Hemen aldırmayı düşünmek de ne oluyor? Amniyosentez bile istemeden.. Lütfen olumlu düşünün.. Kendinizi kahretmeyin.

dildil 86 aslında üzülmen için bir sebeb yok. benimde ikili test sonucum 250 de bir çıkmıştı. kendi doktorum beni üniversite hastanesine yönlendirdi.amniyosenteze benim karar vereceğimi söyledi. tıp fakültesine gittim. ordaki doktor ikili test sonucunu baz almadığını, testte yazan kombine risk diye birşey var onu baz aldıklarını söyledi. benim ki tam hatırlamıyorum ama 7000 üzerinde idi. sende ona bak ve üniversite hastanesinin görüşünü al. benim içim çok rahattı o zaman. zaten bu testler çok da düzgün çıkmıyor. benim arkadaşım ikiz hamile. ikizlerden birinin ense kalınlığı 3.7 çıkmıştı. amniyosentez yaptırdı. tertemiz çıktı. sende gönlünü ferah tut. bana sorarsan amniyosentezi bile yaptırmana gerek yok. tabi ki yine de karar senin...

kızlar ben 33 yasındayım ilk bebeğim ve bende 2 lide değil 4 lüde 1:172 çıktı down sendromu riski burda taa istla gittim yaptımaya tabii doktorumun referansıyla
detaylı usg de sorun olmamasına rağmen dediğiniz gibi korkacak hiçbirşey yok kan aldıraktan aha kolay dikkat edilcek husus uzman biri tarafından yapılması ve genetik laboratuvarının oraya yakın olması yani mesela burada lıp kargo ile ist la yollamaı da tekif edenelr varmış doktorumda bende o işe hiç yanaşmadık ya yolda bozulursa sıvı riske atılamaz ben hızlı fishtesti istedim 3 gunde bebebimin sağlıklı oldugunu öğrendim
ilk 24 saat cok dikkat etmeli 24 yas için de risk bana göre yuksek 33 ysıbile yaş sınısırı 1: 450
sağlıklı bebeklerimiz var bunu unutmayın ama genee tedbiri elden bırakmamak gerekli

tam alti yil gecmis ama yazmak zorundayim bahsettiginiz doktor asla paraci falan degil bu nasil bir iftira alsa bizden alirdi adam ilk gittigimizde test yaomak zorundayim dedi ve hakkaten hastalik cikti. onun ultrasonu turkiyede tek. zaten devamli yurtdisina cikiyor kendisi duz bir ozel hastane mensubu degil. ayrica muayenehanesine gittik biz ve "gelmenize gerek yok"dedi baska sehirden gelmistik. ikinciye gittiğimizde bende bir hastalik cikmisti telefondan direk beni arasaydiniz neden geldiniz diye de kizmisti. adam paragoz olsa her gun cagirir kotu der. onun doktorlugunu turkiyedeki doktorlar konusamaz bile kaldi ki begenmeyen hasta olsun. gitmezsiniz olur biter. hakarete gerek yok

su an eskisehir aci badem kutahya vs doktorlarin cogu turgay beyin öğrencisi zaten yani o verilen isimlerin hocasi kendisi... yok yanlis konusmalar bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…