ikili test zamanı ve yeri karmaşası:S

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
11+5 GÜNLÜK hamileyim
bu hafta mı yaptırsam haftaya mı? Devlette perşembe günleri yapıyorlarmış 26 KASIM perşembe 13+0 olacağım inşallah nasıl sizce???

bir de devlet hastesinde mi yaptırsam yoksa özelde mi(100 tl imiş ama pek güvenilir bir imajı yok bu hastanenin)

Canım bende arkadaşa katılıyorum Allah korusun ya sonuc kötü cıkarsa bebeğine kıyabilecekmisin ben doktoruma sunu sordum eğer sonuc kötü cıkarsa ne olacak diye biz bu testleri kürtaj için yapıyoruz tedavi amaçlı değil kürtaj düşünmüyosan yaptırma bunları dedi bende ne olursa olsun bebeğime kıyamayacağım için yaptırmadım tabi herkesin kendi düşüncesine saygım var ama ben böyle düşünüyorum.

Canim arkadaslar hakli...ama dr una guveniyorsan onun ultrason u en ney bilgiyi verir..bende dun once ultrasona girdim..dr um perinatolog..bence herseyi normal hic gerek yok ama yapalim dedi..ist daysan mecidiyekoy de düzen lab da 125 liraya yaptirdik..aksam vermistim kanı sabah 10 da sonuc maildeydi..tabi oncesi de dr un sana ultrason raporu vermesi lazım. .güzel sonuçlar dilerim.

12 ile 14 hafta arası yapılması gereken bir test, bence yapılması gerekiyor aldırmak aldırmamak mesele değil kimse bebeğini kaybetmek istemez fakat ona göre bir plan çizersin gelecek hayatına herşeyinle minik bebeğine hazırlıklı olursun, doğum planın bile ona göre olur. bu testler boşuna geliştirilmiyor arkadaşlar.

Tabi canim, testi iyi cikip down sendromlu bebek dunyaya getiren veya tam tersi kotu cikip saglikli bebek dunyaya getiren anneleri saymazsak gayet iyi bir test..

Tabi canim, testi iyi cikip down sendromlu bebek dunyaya getiren veya tam tersi kotu cikip saglikli bebek dunyaya getiren anneleri saymazsak gayet iyi bir test..
testi ayrıntılı bilmiyorsunuz sanırım, negatif veya pozitif diye sonuç vermez bu test sadece % oranı verir

testi ayrıntılı bilmiyorsunuz sanırım, negatif veya pozitif diye sonuç vermez bu test sadece % oranı verir
biliyorum hemde çok iyi, doktorların ne katakulliler çevirebiliceğini ve her doktorun yapamadığını.. 30. haftaya kolay gelmedim.. Bu test avrupada yapılmadığını, yanıltıcı olduğunu, gereksiz yere insanların psikolojilerini bozduğunu.. Zaten tanı konamadığı için hiç bir işe yaramadığını rahatlıkla söyleyebilirim. 1/25.000 ihtimalde sevinen hamile bayanların bile down sendromlu bebek doğurduğunu vs vs uzar gider.. Oysaki doktor lab. para kazandırıcağına doğru ölçüm yapıp şüphelendiği anda ileri bir test yapsa daha elle tutulur olurdu..

Peki tedavi amaçlı yapilan ya da şöyle sorayım yapilmasi gereken testler neler??
Br de benim gecen hafta kanamam oldu Allah korusun cümlemizi...hareket ettiğimde olan k.rengi lekelenmelerim var. Bu endişe ile bebegimi her firsatta görmek istiyorum yani gucum olsa ultrason cihazi alacagim evee :S

20-24. hafta arası yapılan detaylı ultrason var. Orda bebeğin organlarına vs. bakılıyor. Bana göre en önemlisi o.

Ben de ikili test yaptırmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…