ikili üçlü test yaptırmayan yaptırmak istemeyen?

balah

cAn OgLuM bAl OgLuM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
773
69
68
arkadaşlar haftaya ikili test yaptırmam gerekiyormuş fakat yaptırmak istemiyorum üçlü testide yaptırmak istemiyorum. 6 hafta boyunca aşırı kanamalar yaşadım her kan pıhtıları düşüşünde bebek gitti diye çok ağladım hatta bir defasında resmen içimden kocaman bir parça çıktı dayanılmaz sancı bel ağrısı fakat çok şükür bebeğim sağlıklıymış.her düştü diye ağlayışımda rabbim sağlıklı ve hayırlıysa nasip et diye yalvardım allaha.eşim yaptıralım diyor ısrarla ama içimde bir korku var test sonucunda bir ihtimal risk çıkarsa nasıl kıyarım yavrumuza o yüzden rabbim sağlıklısını hayırlısını versin diyorum yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum.
sizler ne diyorsunuz bu konuya?

hamıle degılım..öyleydım ama kaybettım..eger tekrar olsaydım yaptırırdım..degısen bişi olmazdı aldırmazdım ama yaptırırdım yinede...bundan korma öyle sonuc cıkıp sapasaglam hikayeler duyuyoruz burda..sen yaptır belkı cok rahatlıycaksın..belkı üzülüceksın ama o senın evladın...zaten kesın dgl ki..dedıgım gıbı sonuclar kötü bıle cıksa bebek sapasaglam dogabılıyor..

hamıle degılım..öyleydım ama kaybettım..eger tekrar olsaydım yaptırırdım..degısen bişi olmazdı aldırmazdım ama yaptırırdım yinede...bundan korma öyle sonuc cıkıp sapasaglam hikayeler duyuyoruz burda..sen yaptır belkı cok rahatlıycaksın..belkı üzülüceksın ama o senın evladın...zaten kesın dgl ki..dedıgım gıbı sonuclar kötü bıle cıksa bebek sapasaglam dogabılıyor..
öncelikle merhaba arkadaşlar ben 23 haftalık hamileyim ben yaptırdım pişmanım keşke yaptırmasaydım riskli çıktı hayatım karardı hamileliğimin tadını çıkaramadım eğer ne olursa olsun bu bebeği istiyorum diyorsanız benim fikrim yaptırmayın 9 ay boyu gözyaşı dökmektense karnımızdaki bebeğede zarar veriyoruz üzlmekle ben takmıyorum yani çalışıyorum herşeyi rabbime bıraktım

öncelikle merhaba arkadaşlar ben 23 haftalık hamileyim ben yaptırdım pişmanım keşke yaptırmasaydım riskli çıktı hayatım karardı hamileliğimin tadını çıkaramadım eğer ne olursa olsun bu bebeği istiyorum diyorsanız benim fikrim yaptırmayın 9 ay boyu gözyaşı dökmektense karnımızdaki bebeğede zarar veriyoruz üzlmekle ben takmıyorum yani çalışıyorum herşeyi rabbime bıraktım

allah sizin içinde bebeğiniz içinde hayırlısını nasip etsin gönlünüzü ferah tutun allah bilir ve ne gelirse ondan gelir diye düşünenlerdenim sadece inanmak gerek çok sağlıklı bir bebeğim olacağına inanıyorum inşallah sizinde öyle olacak allahın izniyle kendinizi üzmeyin çünkü onlar bizimle sevinip bizimle üzülüyor hissediyorlar o yüzden hep iyi düşünün inanın herşey iyi olacak
hem mevla ne verirse güzelini verir hayat bir imtihan değilmi zaten.........

allah sizin içinde bebeğiniz içinde hayırlısını nasip etsin gönlünüzü ferah tutun allah bilir ve ne gelirse ondan gelir diye düşünenlerdenim sadece inanmak gerek çok sağlıklı bir bebeğim olacağına inanıyorum inşallah sizinde öyle olacak allahın izniyle kendinizi üzmeyin çünkü onlar bizimle sevinip bizimle üzülüyor hissediyorlar o yüzden hep iyi düşünün inanın herşey iyi olacak
hem mevla ne verirse güzelini verir hayat bir imtihan değilmi zaten.........
bencede tatlım herşey güzel olacak inşallah o benim bebeğim rabbime emanet rabbim sağlıklı sıhatli versin cümlemizin yavrusunu:16:

Merhaba Balah,
Bende 18. haftamdayim cok sukur ve testleri bende yaptirmadim.
Testler net sonuc vermeyebiliyor, riskli oldugu soylenen gebelikler saglikla sonlanabiliyor dedi doktorum.
Bizde Allah ne nasip ederse deyip yaptirmadik.
Hakkinizda hayirlisi olsun, saglikla bebisinize kavusmanizi diliyorum.

arkadaşlar haftaya ikili test yaptırmam gerekiyormuş fakat yaptırmak istemiyorum üçlü testide yaptırmak istemiyorum. 6 hafta boyunca aşırı kanamalar yaşadım her kan pıhtıları düşüşünde bebek gitti diye çok ağladım hatta bir defasında resmen içimden kocaman bir parça çıktı dayanılmaz sancı bel ağrısı fakat çok şükür bebeğim sağlıklıymış.her düştü diye ağlayışımda rabbim sağlıklı ve hayırlıysa nasip et diye yalvardım allaha.eşim yaptıralım diyor ısrarla ama içimde bir korku var test sonucunda bir ihtimal risk çıkarsa nasıl kıyarım yavrumuza o yüzden rabbim sağlıklısını hayırlısını versin diyorum yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum.

canım bu testlerin 2li ve 3lüsünü ben de yaptırmadım, aldırmazdım çünkü ama 4 lüsünü yaptırdım doktor 4 lüde daha başka hastalıklara da bakılıyo anne karnında önlem alınabilir dedi ne kadar doğru bilemiyorum tabi araştırmadım, sen de doktoruna sor canım 4 lü zaten önceki testlerin hepsini kapsıyo

Merhaba arkadaşlar öncelikle Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin.14 haftalık hamileyim iki gun önce ikili testi yaptırdım bebeğe bir zararı yok ki kolumdan alınan kan örneği ile testi yapacaklar bir hafta sonra sonuç belli olacak üçlü testi yaptırmadım hiç (3.hamileliğim bu arada)benden size tavsiye ikili testi yaptırın dawn sendromuna bakılıyor korkulacak bir şey yok hanımlar hepinize sevgiler

Merhabalar 13 haftalık hamileyim son kontrolüme dün gittim, ense kalınlığı ölçümü yapıldı, Allaha şükür normal çıktı, doktorum 7-8 ocakta 4lü tarama testi için çağırdı, bende bunun üzerine bu testlerin hangi hastalıkların tespiti için yapıldığını sordum, eksik bilgiyle reddetmeyeyim diye. Sadece down sendromu, trizomi 18 ve omurilik boşluğuydu sanırım yanlşış olabilir bu 3ü için dedi. Sonuncu zaten ultrasonda görebiliyoruz, trizomi 18 varsa Allah korusun, yaşamıyormuş zaten, yani birtek kayda değer down sendromu varmış. Bende çıksada aldırmayı düşünmediğim için yaptırmamamda bir sakınca olup olmadığını sordum. Eğer böyle düşünüyorsan gerek yok dedi.

Kafamı bulandırmayı düşünmüyorum, sonuçta net bi sonuç değil sadece olasılık hesaplaması. Amniyosentez dediğimiz zaten açıkçası benim yaptırabileceğim bişi değil. O yüzden sadece dua ediyorum Rabbim sağlık sıhhatli, eksiksiz noksansız, hayırlı bir evlat nasip etsin diye.

ben ikiliyide üçlüyüde yaptırdım birşey çıkmadı şükür kötü çıksada onu bilmek ona göre davranmak bence daha önemli tabii ki cana kıymam ama ona göre hazırlığımı yaparım diye düşünüyorum allah herkese yavrusunu sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin amiiinnn

11.haftamızda doktorum sorduğunda ilk sorum "bebekte bi sorun varsa müdahale edebiliyor musunuz,tedavisi olan sıkıntılar olabilir mi" oldu.Doktorum da kesinlikle sorunlara müdahele edemediklerini sadece kürtaj için yapıldığını söyledi.Bu testleriyle kötü sonuçlar alıp (down sendromu vb) 9 ay sıkıntısını çekip sapasağlam bebek doğuranlar var yakından tanıdığım.Bu örnekler olmasa bile ben kürtajı düşünmediğim için test yaptırmadım.Eşim de ailelerimiz de bana destek verdi. Eksik de olsa,tam da olsa o benim canımdan kanımdan sevdiğimden bir parça.Alnıma yazılıysa özürlü evlat testlerim iyi de çıkabilir.Kafamı bulandırmanın alemi yok diye düşündüm.Veren alır canı.Onca günahım varken bir de katil olamam ben.Dualarımız önce sağlıklı sonra hayırlı evlat.En son da cinsiyet tabi.Rabbim herkese hayırlı evlat versin.Gönlümüzdeki bizlere hayırlı kılsın...

doktorum ikili üçlü test yaptırmayı düşünür müsün diye sordu ve kararsız olduğumu söyledim... sonucu öğrendiğinde tavrın ne olur diye de sordu bebeğimi aldırmayı düşünmem dedim o zaman testleri yaptırmana gerek yok dedi ben de yaptırmıcam... rabbimiz hayırlı sağlıklı takva sahibi evlatlar nasip eylesin hepimize...

11.haftamızda doktorum sorduğunda ilk sorum "bebekte bi sorun varsa müdahale edebiliyor musunuz,tedavisi olan sıkıntılar olabilir mi" oldu.Doktorum da kesinlikle sorunlara müdahele edemediklerini sadece kürtaj için yapıldığını söyledi.Bu testleriyle kötü sonuçlar alıp (down sendromu vb) 9 ay sıkıntısını çekip sapasağlam bebek doğuranlar var yakından tanıdığım.Bu örnekler olmasa bile ben kürtajı düşünmediğim için test yaptırmadım.Eşim de ailelerimiz de bana destek verdi. Eksik de olsa,tam da olsa o benim canımdan kanımdan sevdiğimden bir parça.Alnıma yazılıysa özürlü evlat testlerim iyi de çıkabilir.Kafamı bulandırmanın alemi yok diye düşündüm.Veren alır canı.Onca günahım varken bir de katil olamam ben.Dualarımız önce sağlıklı sonra hayırlı evlat.En son da cinsiyet tabi.Rabbim herkese hayırlı evlat versin.Gönlümüzdeki bizlere hayırlı kılsın...

doktorum ikili üçlü test yaptırmayı düşünür müsün diye sordu ve kararsız olduğumu söyledim... sonucu öğrendiğinde tavrın ne olur diye de sordu bebeğimi aldırmayı düşünmem dedim o zaman testleri yaptırmana gerek yok dedi ben de yaptırmıcam... rabbimiz hayırlı sağlıklı takva sahibi evlatlar nasip eylesin hepimize...

allah sizlere evlatlarınızı sağlıkla hayırla kucağınıza almayı nasip etsin canlarım.ben maalesef bebeğimi 20 haftalıkken kaybettim:(

allah sizlere evlatlarınızı sağlıkla hayırla kucağınıza almayı nasip etsin canlarım.ben maalesef bebeğimi 20 haftalıkken kaybettim:(

canım allah sabırlar versin.bişey sorabilirmiyim.bizde kan uyuşmalığı vardı 6.hfta leekelenme cuma günü de tekrar lekelenme oldu 3 gece hastahanede yattım.senin bebeğine ne oldu

ben ingiltere de yasiyorum. ilk bebegimi Ankara da dunyaya getirdim, su anda ikinci bebegime 11 haftalik hamileyim.
ingiltere de dogum yapmayi dusunuyorum. haftaya benim de ikili testim olacak ve burada cok onemsiyorlar bu tur testleri. zaten doguma kadar herhangi bir risk soz konusu olmazsa iki defa ultrasona aliyorlar. ben sonucu ne olursa olsun testlerin yapilmasi taraftariyim..:49:

zaten doktorların kendisi söylüyor bu test sonuçlarıın %100 doğruluk payı olmadığınıçproblemli denip sapasağlam doğan bebekler var çok şükür, olan hamilelik boyunca anne adayına oluyor bütün psikolojisi alt üst oluyor.

bende yaptırmadım sadece ultrasonla ense kalınlığını ölçtüler o kadar kan testi istemedim doktorumda yaptırmamın şart olduğunu söylemedi. Bebekte bir sorun varsa aldırmayı düşünüyorsanız bişey diyemem tabiki.

Allah hepimize sağ sağlim bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin

ben oğlumda testleri yaptırmadım çünkü çevremde testi yaptırıpta riskli çıkanlar oldu ve bebeği aldırmasını söylemişti doktor ama bebek sağlıklı dünyaya geldi olan annneye oldu 9 ay boyunca ağlamış

şimdi 2. hamileliğimi yaşamaya başladım gene ikili ve üçlü testti yaptırmıyacağım

canım allah sabırlar versin.bişey sorabilirmiyim.bizde kan uyuşmalığı vardı 6.hfta leekelenme cuma günü de tekrar lekelenme oldu 3 gece hastahanede yattım.senin bebeğine ne oldu

benim herhangi bir sorunum yoktu canım
ilk başlarda kanama vardı düşük riski vardı beş haftalıkken bebek 3 gün içinde düşebilir demişti doktor ama düşmedi progestan kullandım sürekli yattım zamanla düzeldi
bebeğimin gelişimide çok iyiydi ama sancıyla hastaneye gittiğimde 4 cm açılmam vardı doğum yaptım.şimdi yaşasaydı 29 haftalık olcaktı.
allah sana hayırlı doğum nasip etsin isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
evlat o kadar tatlı birşeymişki...
onu hissettikten sonra kaybetmek o minicik ellerini ayaklarını görüpte kaskatı olduğunu görmek.
hakkımızda hayırlısı buymuş diyorum ama yürek bu işte dayanmıyoooo

Allahım ecir sabır versin sana kardeşim.O meleğin ömrünü ilerde olacak olan evlatlarına versin Rabbim.Cennete bir melek yolladın.İçin yanıyordur ama onun melek olduğunu bilmek de çok rahatlatır insanı.En kısa zamanda o minicik ellerin tekrar yaşaman için dua ediyorum.

Back
X