Ikili, üçlü testlerin hicbirini yaptirmayan var mi

ben özellikle gidip yaptırcam demedim ama doktorum rutin içerisinde yazdı verdim kanımı yaptırdım.. çok şükür bir şey de çıkmadı.. zaten eğer bebeği her halükarda doğurcam kafasında iseniz aslında yaptırmaya gerek yok.. ama ihtimaller dahilinde down sendromlu ya da zeka geriliği olan bir bebeği dünyaya getirmemek taraftarı iseniz yaptırıp sonuçlarına göre karar verebilirsiniz.. ben de test sonuçları olumsuz çıkıp tosun gibi çocuklar doğuranları biliorm o sebeple rabbim ne ederse güzel eder mantığı ile yaptırsak bile doğurmak taraftarıyım..
biraz tevekkül olmak lazım die düşünüorm..

ikili sonucun temiz çıktıysa üçlüyü yaptırmana gerek yok.
bana bizzat doktorum böyle dedi.
kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama bide 21 le 24. haftalar arasında 2. düzey ultrason var
14 hafta bugün doluyor 2. Düzey ultrason nedir ?

2'li ve 3'lü tarama testleri sizin daha kaliteli bir hamilelik, bebeğinizin geleceğini oluşturmada daha sağlıklı adımlar atmanız için gerekli muhakkak. Zaten yaş ve konumunuza göre ve 2'li taramanıza göre diğer tetkikler istenmeyebiliyor. Bunun yanısıra sadece rutin bir kan örneği ile bakılıyor. Sonradan pişman olmaktansa yaptırmak en mantıklısı.Yalnız 11-14 hafta arası yapılıyor bu test geç kalmayın yaptıracaksanız.

Testler tabiki sağlık için ama bazen hastaneler doktorlar korkutup para kazanmaya çalışıyorlar stresi ise anneler yaşıyor gereksiz olan işlerde işin içine giriyor bazen

Bu testler artık Kadın Doğum dal hastanelerinde yapılabiliyor. Devlet Hastanesini tercih etmediniz mi? Tamam özel hastaneler gibi sizi yerlere eğilerek karşılamıyorlar, sıra beklersiniz, canımlı cicimli pazarlamazlar hastanelerini ama etik çalışırlar, sonuçta kamu hastenesi bir yanlış olsa medyasından bakanlığına herkes topa tutar, doğru çalışırlar bu yüzden. Çift yönlü çalışın arkadaşlar. Özele giderken mutlaka devlette de takip edilin.Özellere giderken mutlaka sizden istediklerini maddi çıkarları için mi yoksa sizin iyiliğiniz için mi istiyor iyi düşünün.

Özele giderken maddi çıkar mı iyilik için mi bilemeyiz o anki durum ,bebeğimizi düşünürüz ama devlet hastanelerimizinde işlerini ne kadar doğru yaptıklarını görüyoruz haberlerde yaşadıklarımızla medya topa tutsada olan olduğuyla kalıyor bişey olduğu yok insanlarda sağlığım önemli diyerek özeli tercih ediyor.tabiki işini iyi yapanda var kötü yapanda.

Canım özellerin kalitesine nasıl güvenebiliyorsun?
Kaç anneyi bebeğinden ettiler, kaç hastayı yolladım devlete yok kese gözlenmedi kalp atımı yok diye özelde hemen kürtaj kararı verdiler devlette bakıldı normal herşey.
Şimdi bebişlerin çoğu yürümeye başladı bile :)
Devlette bağlayıcı kurumlar vardır yanlışında hesabını verirsin. Özelde patrondur bağlayıcı kapatılır gider üsüt. Sektörün içinde özeldede devlette deçalışan biri olarak söylüyorum bunu.
Siz özelde hasta değil müşterisiniz, devlette ise hasta milyonlarcası gibi :)
Devlette en ufak bir hatada hemen medyatik olunuyor çünkü en ufak bir hatada amirinden memuruna, bakanlıktan danışmanlığa hesap veriyorsun. Öyle herşey oluyor kimseye birşey olmıyor demeyin.
Lisansı iptal edilen hekimden memuriyeti yanan ebeye-hemşireye neler oluyor sonuçları. Hata eğer çalışan hatasıyla affedilmez bilginize. Ben özellerde nelere şahit oldum yalnış ilaç tedavisinden tutun, yalnış teşhise, doğumda bebeğe geç müdahale edilmesiyle sapasağlam bebeğin kusmuğuyla ölmesine neler neler... Tamam doktorlar en gözdeleri seçiliyor. Ya diğer personelleri ya yeni mezun yada eski olsa bile herşeyden birhaber. Çok iyi hastaneler var elbette ama maddi olarak oldukça sarsıcı rakamlar muayeneleri. Ha gitme demiyorum kimseye diyemem de ama çift yönlü çalışın sonradan bebeğinize yada size birşey olursa çok daha fazla üzülürsünüz. Tabi ki tercih meselesi karar kişiye kalmış.

Bende devlette çalışıyorum canım o kişinin vicdanına kalmış her sektör için öyle şans mı diyelim bilemem ama konu nerden nereye geldi uzatmayalım herkes sağlıkla bebeklerini alır inşallah ama devlete özele bakmıyor devletede gidiyorum özelmiş önünde eğilmey miş bunlar bana göre değil zaten her insan önemli bende insanlara böyle yaklaşırım ama devlette çalışıp işini iyi yapmayanlarda var kısa süre önce bunu yaşadım sadece korku yüklemekten başka birşey yapmadı

Valla ben yaptirmadim,eşimle düşündük sonuç olumsuz olsa bile biz bebegimizden vazgecmiyecegiz,USG de burun kemiği oluşmuştu ense kalinligida normaldi,bende yaptirmadim

Bende yaptirmadim hem ilk oğlum da hemde bu gebeligim de. Şeker yüklemesi de yaptırmayacagim. Ilkinde şeker çıktı. Nasıl beslenmem gerektiğini biliyorum

Back
X