Canım özellerin kalitesine nasıl güvenebiliyorsun?
Kaç anneyi bebeğinden ettiler, kaç hastayı yolladım devlete yok kese gözlenmedi kalp atımı yok diye özelde hemen kürtaj kararı verdiler devlette bakıldı normal herşey.
Şimdi bebişlerin çoğu yürümeye başladı bile :)
Devlette bağlayıcı kurumlar vardır yanlışında hesabını verirsin. Özelde patrondur bağlayıcı kapatılır gider üsüt. Sektörün içinde özeldede devlette deçalışan biri olarak söylüyorum bunu.
Siz özelde hasta değil müşterisiniz, devlette ise hasta milyonlarcası gibi :)
Devlette en ufak bir hatada hemen medyatik olunuyor çünkü en ufak bir hatada amirinden memuruna, bakanlıktan danışmanlığa hesap veriyorsun. Öyle herşey oluyor kimseye birşey olmıyor demeyin.
Lisansı iptal edilen hekimden memuriyeti yanan ebeye-hemşireye neler oluyor sonuçları. Hata eğer çalışan hatasıyla affedilmez bilginize. Ben özellerde nelere şahit oldum yalnış ilaç tedavisinden tutun, yalnış teşhise, doğumda bebeğe geç müdahale edilmesiyle sapasağlam bebeğin kusmuğuyla ölmesine neler neler... Tamam doktorlar en gözdeleri seçiliyor. Ya diğer personelleri ya yeni mezun yada eski olsa bile herşeyden birhaber. Çok iyi hastaneler var elbette ama maddi olarak oldukça sarsıcı rakamlar muayeneleri. Ha gitme demiyorum kimseye diyemem de ama çift yönlü çalışın sonradan bebeğinize yada size birşey olursa çok daha fazla üzülürsünüz. Tabi ki tercih meselesi karar kişiye kalmış.