İkili ve dörtlü test sonuçları arasında uçurum

chnb

3 prensim bir de melegim
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
17.643
1.866
223
Merhabalar Bora Bey beni hatırlayacağınızı düşündüm. 2 tane 8 haftalık düşük ve 25 haftalık erken doğumum vardı ve bu gebeliğimde laparoskopik serklaj uygulanmıştı. Malesef 8 sene önceki sezaryen dikişim mesaneye yapıştığı için 3 saat sürmüştü serklajım. Bir hafta sonda takılmıştı. Malesef o süreçte sondadan sıvı geldi acilde gelenin amniyo sıvısı olmadığı öğrenip rahatlamışken 4 gün sonra amniyo sıvısının çok azaldığını öğrendik.Hastanede kaldım şükür dr min bile mucize dediği oldu ve sıvı yerine geldi. Dr m de 4 lü test yaptı o gün ama trizomi 21 riski 10 da 1 çıktı biz testi başka yerde tekrarlattık 63 te 1 çıktı oran. Dr m perinatolog ama siz isteseniz de ben amniyosentez yapamam size daha sıvı yeni toparladı dedi. Ultrasonda olumsuz hiçbir olumsuzluk yok ve 2 li testimde trizomi 21, 20200 de 1 gibi iyi bir oran çıkmıştı.

Bu arada eşimde yüzde 50, 47 xyy, yüzde 2, 48 xyy ve marker kromozom vardı ve benim amh değerim 0.3 tü biz pgt li tüp bebek denedik ocakta. 4 embriyom pgt ye gitti 2 si sağlam, 1 inde bir sürü sorun 1 inde de trizomi 21 vardı. Sağlıklıların da malesef transfer günü gelişimi durrmuş transfer yapılamadı 2 ay sonra ben doğal hamile kaldım. Pıhtılaşma iğnemi de oluyorum şükür düşmedi ama bu sefer de bu testler beni çok üzdü. Ultrasonda çok iyi ama.

Ben huzursuzum bu testler niye bu kadar farklı çıkar? Kan değerimde sorn var 4 lüde...

Herhalükarda bebeğimi istiyorum ama bu sonuç da beni çok huzursuz etti...

Tekrar geçmiş olsun. Ben takip ettiğim, ikili test ve genetik ultrasonografisini yaptığım hastalardan dörtlü test istemiyorum. Bilgilendiriyor ve eğer sonuçlar iyiyse amniosentez kararını hastalarıma bırakıyorum. Demek ki takibimde olsanız dörtlü test istenmemiş ve kafanız da karışmamış olacaktı. Dilerseniz bir perinatoloji uzmanından ikinci görüş isteyebilirsiniz. Sağlıklı bir gebelşik dilerim...

Çok teşekkür ederim size haklısınız gereksiz yere huzursuz oldum 4 lüyü yaptırarak. Tekrar teşekkür ederim:))

Üzücü durumlar yaşamışsınız.Normal yoldan hamile kalmanız da mucize gibi bir şey =)

Bu konulara henüz yabancıyım.

Sadece şunu bilmek istiyorum;siz ve bebeğinizin sağlık durumu şu an nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…