ikili ve üçlü test

Sahra_91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
213
76
73
Merhaba bayanlar, 14+1 günlük hamileyim ikili ve üçlü test yaptıranlar var mı aranızda doktorlar kesinlikle yaptır diyorlar etrafmdakiler yanlış çıkıyor doğuma kadar aklına takılıyor diyorlar ve eşimde yaptırmamı istemiyor yardımcı olur musunuz lütfen ne yapmam gerek

merhabalar,

bende 2 li testi yaptırdım doktorum bir şey yok dedi gayet sağlıklı bir bebeğiniz var dedi. 3 lü konusunda bir şey demedi yaptıralım derdi hiç bir şey demedi yaptırmamız konusunda bence 2li testi yaptırın derim.

14. haftadayız en son 13 haftada yapılması gerekiyor diye biliyorum keşke yaptırsaydım o zaman

11+2 de ikili test yaptırdım. Sonucum kombine risk 1/67 çıktı. Yüksek risk grubundan görüldüğümden doktorum CVS önerdi, yaptırdım ve sonucu bugün aldık, çok şükür bebeğimizde down sendromuna rastlanmadı. Bu arada CVS emin ellerde çok ağrılı bir işlem değil, güvenle yaptırılabilir.

Yani istatistikler sadece amniyo sentez yada CVS ye yönlendirilmesi gereken hastayı belirliyor. İkili ve üçlü testler, sizin değerlerinize sahip kadınların kaçta birinde down sendromu görüldüğünü anlatıyor. Yani 1/2 kombine risk çıkan bir kadının bebeği down sendromlu olmayabilirken, 1/1345 çıkan bir kadının bebeğinde down sendromu olabilir. Bu bir ihtimal hesabıdır.

Kesin tanıyı 11-14. haftada yapılan CVS, yada 16. haftadan itibaren yapılan amniyosentez vermektedir. CVS ve amniyosentez, doğrudan bebeğin kromozom yapısının incelenmesi işlemidir. Bu işlemler sonucunda bebeğinizin down sendromlu olup olmadığını kesin olarak öğrenirsiniz.

merhaba canim nedir bu gebelerin testlerden cektigi arkadasim yaptrma bu testler tedavi icinmi sanki bu bok fazla ptır diyorlar etrafmdakiler yanlış çıkıyor d

oğuma kadar aklına takılıyor diyorlar ve eşimde yaptırmamı istemiyor yardımcı olur musunuz lütfen ne yapmam gerek [/QUOTE]

Ben yeni hamileyim 2. bebeğime ve yaptırmayı düşünmüyorum..

eğer down sendromu çıkarsa aldırır mısınız bebeği ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…