Ikili yaptiripta üçlü test yaptirmayan varmi

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Merhaba arkadaşlar 2 önce doktordayim cinsiyetini öğrenmek için ve bitakim ultrson incelemeleri için periyodik kontroldü işte.16. Haftamin içindeyim ve doktor bana 3lü test randevusu verir diye bekedim ama herşey yolunda dedi ve 1 ay sonra dobler için randevu verdi yani ozaman zaten 3 lü test vakti geçmiş oluyo, 12. Haftamdayken 2li testimi olmuştum ve sonuçlar gayet güzeldi ve başka bi genetik araştirmaya gerek yok demişti zaten bu durum da yinede doktora sorsam mi sormasammi karar verermedim kizlar gerçi 2li test iyi çikti diye istemedi sanirim.

Benimde 2 li yapıldı doktorum 4 boyutlu ultrason kullandığı için 3 lüye ihtiyaç duymadığını söyledi.bende yaptırmadım ve çevremde sadece 2 li yaptıran birsürü insan var.bence doktoruna güvenmelisin yada için rahat etmiyorsa bunu doktoruna söylemelisin...

ben ingilterede yasiyorum burda ikili tarama testi oldum sonuca gore ihtiyac halinde yapariz dendi 2linin sonucu cok iyi cikinca 3lu ye gerek duymadilar simdi 2,5 aylik bile oldu kizim gayet saglikli bence dr nu dinle en dogru karari o vermistir

Merhaba canım,
Bende 15 haftamın içindeyim ve benim ikinci bebeğim 1 oğlum var 3,5 yaşında oğlumda doğuma kadar tüm gereken testleri yaptırmıştım ancak ozaman başka doktora gidiyordum hem ben hemde doktorum hiçbir testi atlamadı.bu bebişiminde ikili test sonucu gayet iyi çıktı fakat doktor değiştirdik doktorumdan çok memnunum en son 12 temmuz cumartesi kontrolüm vardı ve ben sordum.üçlü test yapma zamanımız için tarih istedim aslında gerek yok testlerin gayet iyi ama istersen yapalım 16-20 hafta arasında dedi ve 15 gün sonrası için randevu verdi.S

sonuç itibariyle bebişlerimizin sağlığı açısından bu testlerin önemi büyük ama öte yandan doktorlarımızada güvenmemiz lazım.herkese sevgiler..

canım benımde 2 lı test sonucum ıyı cıkınca üçlüye gerek duymadı drum.
zaten ıkılı test üçlü teste göre %80 daha kesın sonuç verıyormuş canım.
merak etme eger gerek görseydı ısterdı mutlaka.

Merhaba arkadaşlar 2 önce doktordayim cinsiyetini öğrenmek için ve bitakim ultrson incelemeleri için periyodik kontroldü işte.16. Haftamin içindeyim ve doktor bana 3lü test randevusu verir diye bekedim ama herşey yolunda dedi ve 1 ay sonra dobler için randevu verdi yani ozaman zaten 3 lü test vakti geçmiş oluyo, 12. Haftamdayken 2li testimi olmuştum ve sonuçlar gayet güzeldi ve başka bi genetik araştirmaya gerek yok demişti zaten bu durum da yinede doktora sorsam mi sormasammi karar verermedim kizlar gerçi 2li test iyi çikti diye istemedi sanirim.

Canım doktorun gerek duymadıysa endişenmene gerek yok. ikili test sonucun gayet iyi çıkmış. bence doktorun sadece AFP'ye bakıcaktır.

merhaba arkadaşlar bende 9+5 günlük hamişim size bişey sormak istiyorum 2 li tarama testi ne zaman yapılıyo beni doktorum bir ay sonra çagırdı o zaman 13 haftalık oluyorum zamanı geçmiş olurmu acaba

merhaba arkadaşlar bende 9+5 günlük hamişim size bişey sormak istiyorum 2 li tarama testi ne zaman yapılıyo beni doktorum bir ay sonra çagırdı o zaman 13 haftalık oluyorum zamanı geçmiş olurmu acaba

12 ve 14. Hftalar arasinda yapiliyor ben tam 12. Haftami doldurduğum gün yaptirmiştim.sen doktoruna yinede bi arrayip sor gününü sana bi gün vermesini söyle ihmale gelmez gününü kaçirmamak lazim.

İkili testle üçlü test zaten benzer testler... İnternetten de bakabilirsin...

ben mesela ikili testi yaptırdıktan sonra, üçlü testten de bir tanesini yatırmamı önermişti doktorum

13.hafta Beta HCG Tri 21/down sendrom için ikili-test
13.hafta PAPP-A Tri 21/down sendrom için ikili-test
13.hafta Ense Kalınlığı Ultrason Tri 21/down sendrom için ikili-test
17.hafta AFP Nöral tüp defekti Üçlütest

benimde dr.gerek görmedi ikili test sonucum iyi cıkmıştı.ama ben dayanamadım sadece kan değerlerime baktırdım.o da ne kadar yeterliyse işte.)asılında dr. güvenmemiz lazım kızlar......

ben doktor değiştirdim kızlar eski doktorum yarın ikili testimi istiyodu, fakat araştırdığım çok ii bi prof u randevu almak için aradığımda bana tel de hocamız ikili test önermiyo üçlüye gelin dediler ben de tedirgin oldum beni hiç görmeden muayene etmeden nasıl karar verir ki hem de beni çağırdığı tarihle son muayenem arası nerdeyse 2 ay olucak. ben güvenemedim başka bi doktor buldum yarın gidicem buarada çiftehavuzlar tıp merkeziyle ilgili bilgisi olan var mı

Merhabalar, ben de 14 .haftamda ikili testi yaptırdım.Şu anda 17. haftamdayım.İkili testimin sonucu iyi çıktığından doktorum 3'lü teste gerek duymadı.

slm canım benim ikili 12.haftamda oldu değerlerim yüksek çıktı 3lü 16.haftada yapıldı oda 43/1 çıkınca amniosentez oldum çok şükür artık bitti şimdi hamileliler böyle işte canımcım.senin normal 12-13.haftalar 2li için uygun zamanlar inşallah sonuçların iyi çıkar arkadşım allah tamamına erdirsin.:nazar:

ben ikili testimi yeni yaptırdım sonuç çok iyi çıkmaına rağmen üçlü test içinde cağırdı dr um 16.haftada

ben ikili testimi yeni yaptırdım sonuç çok iyi çıkmaına rağmen üçlü test içinde cağırdı dr um 16.haftada

bazı doktorlar sonuçları iyi de çıksa hem ikiliyi hem üçlüyü yaptırıyorlar, bazıları da ikili iyi çıkarsa üçlü testi istemiyo sadece nöral tüp defekti için olan testi yaptırıyolar. ikili testin hassasiyeti üçlü testten daha yüksek olduğu için ikili iyi çıkarsa üçlüye gerek görmeyebiliyor bazı doktorlar... iki yaklaşım da yanlış değil aslında...

benım doktorum ölçüm yaptı ultrasonda 2liye gerk yok 3luyu yptırırız demıstı,o da temız cıktı cok sukur....

Back
X