İkili test sonucu iyi olup, üçlü testte riski yüksek olup amniyosentez yaptıranlar

Merhaba;
insaallah Allahım el acılan bu duaları kabul eder Allahım buyuk hakkımızda ne hayırlıysa onu yasamayı nasıp eder bizlere
bırsey daha soracagım amniyosentez ac karnına mı yoksa tok karnına mı yaptırılıyor bırde dusuk rıskı oldugu ıcın ıstırat verıyorlar mı

ben tok karnına gitmiştim sormadılar aç mısın tok musun diye
istirahatta sadece 1 gün dinlenmen yeterli dediler ama ben 4-5 gün dikkat ettim

benimde 2li testim normaldi 3lü taramam da 1/112 RSİK CIKTI 10 HAZİRANDA AMNİYOSENTEZ YAPTIRDIM SONUCUMUZ ÜREMEMİZ COK GEÇ OLDUGU İÇİN
21 TEMMUZDA CIKTI ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK
ALLAHIM LKİMSEYİ BEKLEMEK SÜPHEDE BIRAKMASIN
ALLAHMA ŞÜKÜRLER OLSUN SONUCUMUZ TEMİZ CIKTI AMA BEKLEMEK ÖLÜMDÜ 21 GÜNDE CIKMASI GEREKEN SONUCUMUZ 41 GÜNDE CIKTI
BOL BOL DUA EDİN HERSEYİN HAYIRLSINI İSTEYİN RABBİM NE VERİRSE HAYIRLISINI VERSİN
HA SONUCUMUZ KÖTÜ CIKSAYDI DA ASLA VAZGEÇMEZDİM BEBEĞİMDEM ŞİMDİ 8 HATFAMIZ KALDI DOGUMA ALLAHIM HEPİMİZE SAGLIKLA KUCAGIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN

merhaba arkadaşlar.bu topiği ilgiyle takip ediyorum ve dualarım sonuç bekleyen anne adaylarımızla.İnşallah herkesin sonucu temiz çıkar.

bir konuya değinmek istiyorum.sayfaları okurken gözüme bir yazı çarptı.üye ismini hatırlayamıyorum ama bir arkadaş down sendromlu insanların 40 yaşına kadar yaşadığını ve hayatlarını çok zor devam ettirdiklerini söylemiş.arkadaşım ben özel eğitim okulunda psikolojik danışmanım ve bu dediklerinin artık geçerliliği yok.40 yaş diye bir sınır yok.benim 45 yaşlarında öğrencilerim bile var.o eskidendi.İrlandada downlular köyü var ve 65-70 yaşında çok sevimli ve her işini kendisi yapan downlu teyzeler amcalar var.lütfen gerçekçi bilgiler verelim.benim downlu öğrencilerim ne el emekleri,tablolar,takılar yapıyorlar görsen hayrete düşersin.kendi işlerini kendileri gayet güzel yapıyorlar!kadınar kulübünde DOWNLU MELEKLER VE ANNELERİ diye bir topik var ve yorum yaparken biraz daha dikkatli olalım.bu işin içinde biri olarak yorum yapmadan geçemedim,kusura bakmayın konuyu dağıttım.

Size tamamen katiliyorum. Ben de "Down Sendromlu Melekler ve Anneleri" topigini takip ediyorum. Burada dikkatsizce ve bilincsizce yazilanlar hem onlari hem de bu topigi daha sonra okuyacaklari incitebilir. Hem de bu konuda dogru bilgilere sahip olmak lazim. Unutmayalim ki hepimiz engelli adayiyiz. Toplumumuzu da bu konuda biliclendirmemiz lazim. Sizin gibi insanlar sayesinde bu toplum aydinlanacak, insallah!

o kadar güzel anlatmıssın ki yaşadıklarını uzun uzun hemde...
çok tşkler öncelikle paylaşımın için, beni birazcık da olsa rahatlattık ben amniyosentezi yaptırdım ve şuan sonuç bekliyorum
senin de dediğin gibi çok zor bu bekleyiş, öncelikle düzen labratuvarında çıkan testlerin güvenilir olduğunu sanıyordum bu konuda söylediklerin de beni rahatlattı,
inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı...

Bir sey degil, canim. Amniyosentez sonucu beklemek cok zordur. Sabir diliyorum sana. Insallah saglikli bir sekilde bebisini kucagina alirsin!

Merhabalar;
bende yarın sabah amniyosenteze gireceğim itiraf edeyim ne yaptımsa korkuyu içimden atamadım ben iğneden çok korkuyorum heleki o iğneyi karnımdan yiyecegimi duydukça daha çok korkuyorum.birde amniyosentez yaptırırken kimseyi almıyorlar yanıma ama ben tek başıma vurulamam yanımda ya annem yada yengem olmalı kı cunku ben yaptırdıgım her ıgnede onlardan güç aldım dr konustuk ama ne yazııkkı ıcerı kımse alınmıyor dedıler:((
bana dua edin arkadaslar çünkü ben panik atak hastasıyım hamile olmamdan ötürü zaten ilaç kullanamıyorum birde orada bu korku sonucu panik atak krizim tutarsa ben biteriim..:84:

Merhabalar;
bende yarın sabah amniyosenteze gireceğim itiraf edeyim ne yaptımsa korkuyu içimden atamadım ben iğneden çok korkuyorum heleki o iğneyi karnımdan yiyecegimi duydukça daha çok korkuyorum.birde amniyosentez yaptırırken kimseyi almıyorlar yanıma ama ben tek başıma vurulamam yanımda ya annem yada yengem olmalı kı cunku ben yaptırdıgım her ıgnede onlardan güç aldım dr konustuk ama ne yazııkkı ıcerı kımse alınmıyor dedıler:((
bana dua edin arkadaslar çünkü ben panik atak hastasıyım hamile olmamdan ötürü zaten ilaç kullanamıyorum birde orada bu korku sonucu panik atak krizim tutarsa ben biteriim..:84:

sanırım sayfada bir sorun oluştu, sonradan konuya yorum yapanlar olmuş
ancak ben 4.sayfadan sonrasını göremiyorum :5:

Okudugunu anlama ozurlu arkadaslara tesekkur ediyor kendilerine guzel bir hayat diliyorum. Burasi belli ki birbirinizle sadece cektiginiz acilari paylasma ve birbirinizi pohpohlama platformu. Korler sagirlar birbirini agirlar.. Aman degisik bir gorus olmasin, aman..

kızlar yukardaki msj için kötü içerik bildire tıkladım..haberiniz olsun,bence hiç tartışmaya girmeyin.üslup ve hayat görüşü belli..

Merhabalar;

canım nasıl geçti amniyosentez?merak ettim seni.

arkadaşlar birbirinizi incitecek sözlerden kaçınınız lütfen
ikili tartışmaya girmek yerine kötüiçerik butonunu kullandığınız için ayrıca
teşekkürler:71:

haklısın herşey olacağına varır ama yine de bu durumda olmak çok zor
tek umudum benim durumumda olup da amniyosentez sonucu temiz çıkanlar...
rabbim güzel sonuçlar almamızı sağlasın inşallah,
benim de çevremde çok örnekler sorunlu denilip de sağlıklı doğan bebekler ama benim risk oranım yüksek çıktı
benim kafama takılan o?

canım benimde yülsekdi sonuç temiz cıktı
burda4 arkadasımda yaptırdı gecen sene
1/30 olan vardı
1/45
1/50
1/60 olan vardı hepsinin temiz cıktı
biliyorum psikolojini cok ii anlıyorum korular sonuç gelene kadar bitmeyecek ama ilk 15 günde seni aramazlarsa zaten sorun yok demektir
21 gün sonuç çıkıyor üremeneiz normalse
benim sonuç 41 günde geldi öldük öldük dirildik
2li testin normalse
ayrıntılı ulturasonda bişey tespit edilmemeişse
öeneğin bebeğin beyninde kist
el parmaklarında
böbereklerinde bişey yoksa
omurilik 33 adet ise
ayak baş parmagı ayrık değilse
ense ve kafa ölçümleri normalse
sonucun temiz gelevektir bende cok arastırdım dualarım seninle ve tüm bu zor durumda bekleyenlerle
güzel haberlerini burda okuyacagım
bende sonucu 6.5 aylık oldugumuzda ögrenmiştim bir tane bir sey alamamıstım kızma korkudan
ama sonucumuz gelince dünyalar benim oldu
öpüyorum canım
ama cok dikkat et ilk 5-10 gün bol bol dinlen

canım benimde yülsekdi sonuç temiz cıktı
burda4 arkadasımda yaptırdı gecen sene
1/30 olan vardı
1/45
1/50
1/60 olan vardı hepsinin temiz cıktı
biliyorum psikolojini cok ii anlıyorum korular sonuç gelene kadar bitmeyecek ama ilk 15 günde seni aramazlarsa zaten sorun yok demektir
21 gün sonuç çıkıyor üremeneiz normalse
benim sonuç 41 günde geldi öldük öldük dirildik
2li testin normalse
ayrıntılı ulturasonda bişey tespit edilmemeişse
öeneğin bebeğin beyninde kist
el parmaklarında
böbereklerinde bişey yoksa
omurilik 33 adet ise
ayak baş parmagı ayrık değilse
ense ve kafa ölçümleri normalse
sonucun temiz gelevektir bende cok arastırdım dualarım seninle ve tüm bu zor durumda bekleyenlerle
güzel haberlerini burda okuyacagım
bende sonucu 6.5 aylık oldugumuzda ögrenmiştim bir tane bir sey alamamıstım kızma korkudan
ama sonucumuz gelince dünyalar benim oldu
öpüyorum canım
ama cok dikkat et ilk 5-10 gün bol bol dinlen

ayne sıkıntıyı yaşamış, seni anlayan biriyle konuşabilmek öyle güzel ki,
yazdıkların beni çok mutlu etti inşallah o sonucu temiz gelenlerden biri de ben olurum ve senini de tabirinle dünyalar benim olur:70:
ayrıntılı ultrason yaptırmadık, doktorumuz direk amniyosenteze yönlendirdiği için, o yüzden bulgu var mı yok mu bilemiyorum
yarın tam 2 hafta oluyor ama sonuc için bayram sonrasını beklememiz gerekecek :2:
çokzor geliyor beklemek rabbim aydınlığa çıkarsın inşallah beni ve bu sorunu yaşayan bütün herkesi:49:
senini yaşadığın da ayrıca çok zormuş yani üremeden dolayı 41 gün beklemek, inşallah bizi başımıza öyle bişey gelmez
bugun çıksın istiyorum sonuç hemen öğreneyim istiyorum öyle sabırsızlanıyorum yani

ayne sıkıntıyı yaşamış, seni anlayan biriyle konuşabilmek öyle güzel ki,
yazdıkların beni çok mutlu etti inşallah o sonucu temiz gelenlerden biri de ben olurum ve senini de tabirinle dünyalar benim olur:70:
ayrıntılı ultrason yaptırmadık, doktorumuz direk amniyosenteze yönlendirdiği için, o yüzden bulgu var mı yok mu bilemiyorum
yarın tam 2 hafta oluyor ama sonuc için bayram sonrasını beklememiz gerekecek :2:
çokzor geliyor beklemek rabbim aydınlığa çıkarsın inşallah beni ve bu sorunu yaşayan bütün herkesi:49:
senini yaşadığın da ayrıca çok zormuş yani üremeden dolayı 41 gün beklemek, inşallah bizi başımıza öyle bişey gelmez
bugun çıksın istiyorum sonuç hemen öğreneyim istiyorum öyle sabırsızlanıyorum yani

inşallah canım allahın izniylesonucun iyi gelicek bak gör yazacaksın buraya
4 boyutlu bir ulturasona girmeni öneririm 15 gün olduysa seni aramadılar zaten sonucun temiz gelir merak etme ama günler geceler geçmek bilmiyor biliyorum endişelerini korkularını ben gergün arıyordum
organ gelişimi için 4 yada 3 boyutlu bir ulturasona girmen gerek amniyosentezden sonra

Merhaba;
bende basta cok korkmustum ama hiç korkttuğum gibi olmadı dort gun ıstıv tarerdı bugunde kendı doktoruma gıttım durumuna baktımtaay n gerek dedı ama bırsey cıkmaz sonuclardan merak etme dedı eylul 25 ıns guzel sonuclar cıkacak:emir_bebek:

inşallah canım allahın izniylesonucun iyi gelicek bak gör yazacaksın buraya
4 boyutlu bir ulturasona girmeni öneririm 15 gün olduysa seni aramadılar zaten sonucun temiz gelir merak etme ama günler geceler geçmek bilmiyor biliyorum endişelerini korkularını ben gergün arıyordum
organ gelişimi için 4 yada 3 boyutlu bir ulturasona girmen gerek amniyosentezden sonra

inan korkuyorum yeni bir test yaptırmaya ayrıntılı ultrasona girmeye olur da kötü bişey çıkarsa yine yiyip bitiricem kendimi
en iyisi hiç yaptırmamak
zaten ikinci defa hamile olursam hiç bir testi yaptırmıycam:23:

Merhaba;
bende basta cok korkmustum ama hiç korkttuğum gibi olmadı dort gun ıstıv tarerdı bugunde kendı doktoruma gıttım durumuna baktımtaay n gerek dedı ama bırsey cıkmaz sonuclardan merak etme dedı eylul 25 ıns guzel sonuclar cıkacak:emir_bebek:

sorunsuz geçmesine sevindim,inşallah sonuçlarımız da temiz gelir:77:

Merhaba arkadaşlar,

2li testimde risk 1/13300 çıkmıştı. Dr çok iyi olduğunu söyledi. 3lü teste artık gerek olmadığına 2li testin daha güvenilir olduğunu söyledi
Sadece Afp kan testi yapıldı. Testin sonucu Afp 19,5 Mom 0,44 çıktı. Dr um değerin düşük olduğunu detay ultrasona mutlaka girmem gerektiğini söyledi.
Çok endişeliyim, çok korkuyorum, herşey normal diye sevinirken bu durum beni çok üzdü. Dün bütün gece ağlayıp dua ettim. Buna benzer durumda olan var mı? Ne olur içimib rahatlamasına ihtiyacım var...

Sevgiler

Back
X