ikinci çocuğu düşünenler

Bu konuyu biraz aktifleyelim..Mart ayından sonra kısmet olursa benimde aklımda olan bir konu:34:

Benim de bebeğim 1 yaşında, biraz geleneksel düşünüyorum ben bu konuda. Çocuğumun bir kardeşi olması gerektiğini düşünüyorum. Benim ablam benden 11 yaş büyük olduğu için, çocuklarımın arasında çok yaş farklı olmasını istemem.

Oğlum 15 aylık oldu aslında bitane daha istiyorum yaş gidiyor ama cesarette edemıyorum birincide çok sıkıntı cekyım hamıleyken doğum sonrası vs oğlusum yanlız kalmasın dıyorum ama bitaraftanda acayıp korkuyorum

benim kizim 3 oglum 1,5 yasinda. gercekten cok zor ama zor oldugu kadarda super ya hele onlarin birlikte oynadiklarini gormek yemeklerini paylastiklarini gormek cok guzel ya. biri aglasa digeri alip emzigini ina veriyor ve en onemlisi yanliz kalmiyolar oynuyolar egleniyolar bizde onlari buyuk bir mutlulukla izliyoruz .. 3 uncuyu bile dusunuyoruzzzzz ;))))

Bende istiyorum ikinci bebişi ama oğlum seneye okula baslıcak o 1'inci sınıf a giderken bn hamile olurum oyuzden üzülüyorum.
Sanırım iki yıl sonraya ertelicem ...
Birinci sınıf cok zormu arkadaslar hamile olsam cok zormu olur

Benimde bir oğlum var 2 yaşında. Oğlum bana çok düşkün babasında çok durmaz. Bu durum eşimin de işine geliyor açıkçası. İkinciyi düşünüyorum ama bende cesaret edemiyorum. Bir yandan da aralarında çok yaş farkı olmasını istemiyorum.

Benimde bir oğlum var 2 yaşında. Oğlum bana çok düşkün babasında çok durmaz. Bu durum eşimin de işine geliyor açıkçası. İkinciyi düşünüyorum ama bende cesaret edemiyorum. Bir yandan da aralarında çok yaş farkı olmasını istemiyorum.
Bn yaş farkı olsun diyordum ama yanılmışım oğlum kardes özlemi çekiyor.

• Beğen
Reactions: zbt
Ben istiyorum ama kızım daha küçük 7 aylık bana düşkün kimsede durmaz öyle. Ama istiyorum kardeşi olsun.

10aylık bi oğlum daha çok küçük emziriyorumda sütten kesilir kesilmez 2.yi istiyorum.eşimde aynı fikirde hatta 3falan da düşünüyor ama benim o kadar cesaretim yok. Bence en az 2tane olması lazım çünkü çocukların paylaşma sosyal yönü çok daha kuvvetli oluyor

merhaba.ikinci çocuk çok güzel bir duygu ve insana gerçekten monoton bir şehir hayatında,stresli geçen iş ortamında,heyecan duygusu körelmeye yüz tutmuş bir ev hayatında bambaşka bir hareketlenme ve tekrar aileymiş gibi hissetme olanağı sağlıyor.21 yaşında ilk kez anneliği tattım kızım öyküm şuan 13 yaşında ve ben 13 yıl sonra yakın çevremin tüm eleştirilerine,yaşayacağım zorlukları yüzüme vurmalarına,tamda rahata kavuşmuşken rahatımın tekrar bozulacağına hatta bir süre eve hapsolacağımı söylemelerine rağmen kızımın kardeş özlemi vede kendi bebek özlemimden dolayı eşimin bunca sene istememesine pekte gönüllü olmamasına rağmen tekrar anne oldum.iyi ki doğurmuşum bu mini mini üyelerin bir aileyi gerçekten aile gibi hissettirme,yaşatma ve birleştirme özelliği var.o yokken eşim işe,ben işe kızım okula gidiyorduk her gün aynı arı gibi kimsenin kimseden haberi yok ezberlenilmiş öğretilmiş gibi akşamda aynı şekilde eve geliyorduk ve kimsenin kimse ile bir şey paylaşma isteği hevesi yoktu.kimimiz işte kafa patlatıyorduk kimimiz okulda.şimdi her şey çok değişti hayatımda bunca sene sonra çocuk dünyaya getirmek gerçekten zorlamadı beni seve seve uykusuz kalıyorum dersem inanırsınız umarım.Öyküm'ün davranışları tek çocuk olmanın verdiği paylaşmayı becerememe kendisini iç dünyasına kapatma gibi olumlu yönde çok değişti diyebilirim.tek üzüldüğüm şey ise kardeşi Begüm ile aralarında 13 yaş olacak olması yani hiç bir zaman birbirlerinin oyuncakları,kıyafetleri,kitap defterleri için kavga edemeyecek olmaları.büyük kızım sağ olsun çok olgun davranıyor ona küçük anne bile diyebiliriz.Rabbim önce canı gönülden isteyen ve bakabileceğine inanan herkese nasip etsin annelik duygusunu.hepimizin evlatlarını bağışlasın.Bir anne olarak tek dileğim yavrularımın ömür boyu bahtlarının açık olması vede sağlıklı olmalarıdır.
sevgiyle...

Allah bağışlasın.bence de ikinci çocuk size iyi gelecek hiç tereddüt etmeyin derim.

Bende en az 2 cocuk düsuncesindeyim.kizim 3 yasinda ve biz bu dunyadan gocup gittikten sonra onun bir basina kalacak olmasina gonlum elvermiyor.birbirlerine destek olacak bir kardesi hatta keske gucum olsada 2 kardesi olabilse.ama nerdeeee... calisinca 3.cocuk zor gibi

ben şubat 2013te 2 aylık bebeğimi kaybettim ve allah ne kadar acı çektiğimi gördü
çok geçmeden tekrar hamile kaldım
şuan 6 aylık hamileyim. inşallah oğlum olacak.
babası 2. 3.yü de dşünüyor. fakat benim cesaretim yok.
oğlum sağlıklı doğsun da

başın sağ olsun.şuan ki durumuna çok sevindim oğlun sağlıkla doğsun ömrü uzun bahtıda güzel olsun inşallah.hayat maalesef acı tecrübelerle de dolu sende evlatla sınanmışsın ama tekrar hamile kalmış yarana merhem sürebilmişsin en azından.benim iki kızım var eşim ikiknciyi göya hiç istemiyordu ve ben ve kızımın yoğun ısrarları sonucu ikna olmuştu şimdiyse üçüncüyü istediğini sıkça dillendiriyor son zamanlarda ama miniğim henüz 6 aylık düşünürsem bile henüz erken biraz büyümemiz lazım.sende ileride mecburen kardeş düşünürsün çünkü çocuklar kendileri istiyorlar bir süre sonra canım.Alnımızda ne yazıyorsa o.geçmişe takılıp kalma geleceği düşün mutlu ol.

başın sağ olsun.şuan ki durumuna çok sevindim oğlun sağlıkla doğsun ömrü uzun bahtıda güzel olsun inşallah.hayat maalesef acı tecrübelerle de dolu sende evlatla sınanmışsın ama tekrar hamile kalmış yarana merhem sürebilmişsin en azından.benim iki kızım var eşim ikiknciyi göya hiç istemiyordu ve ben ve kızımın yoğun ısrarları sonucu ikna olmuştu şimdiyse üçüncüyü istediğini sıkça dillendiriyor son zamanlarda ama miniğim henüz 6 aylık düşünürsem bile henüz erken biraz büyümemiz lazım.sende ileride mecburen kardeş düşünürsün çünkü çocuklar kendileri istiyorlar bir süre sonra canım.Alnımızda ne yazıyorsa o.geçmişe takılıp kalma geleceği düşün mutlu ol.
ALLAH BAĞIŞLASIN TATLIM.
AMA ÇOK ZOR YA. Bİ DE HAMİLELİKTE SANKİ ZAMAN GEÇMİYOR..
ALLAHIM DAHA 3 AY VAR DEDİM BUGÜN EŞİME

slmlr.geçer geçer mrk etme cnm.sayılı gün çabuk geçer...

Back
X