İki çocuğun arasındaki yaş farkının az olması

hyplor34

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2024
14
4
6
Merhabalar. Bebeğim şuan 6,5 aylık. Çalışan bir anneyim. İşten çıkıp gelene kadar kaynanam ve annem bebeğime dönüşümlü bakıyorlar. Normalde iki çocuğun arasına en az 3-4 yaş koymayı planlıyordum ama son zamanlarda yaşlarının birbirine yakın olması daha iyi olur düşüncesi ağır basmaya başladı. Gerçi en iyi ihtimalle hemen hamile kalsam ikinci çocuk doğduğunda ilk çocuğum 1.5 yaşında olmuş olacak. Hiç zor bir bebek değil, beni yormuyor, mamayla besleniyor emmeyi bıraktı, sağ olsun eşim de çok ilgili. Ev işinden tut bebeğin bakımına kadar her şeye yardım eder. Fakat kime dediysem düşüncemi çok zorlanacağımı, yıpranacağımı söylüyorlar. E tabi bende bir yandan ilk çocuğuma haksızlık yapar mıyım, ona daha doymadan ikinciyi yapmak doğru bir karar olur mu gibi düşüncelere daldım. Yaşlarının yakın olması, beraber büyümeleri çok güzel ama sizler nasıl idare ettiniz? Biraz aydınlanmaya ihtiyacım var. Düşüncelerinizi duymak isterim.

İkiz olduğunu düşünün mesela sizin için söylüyorum ayrım olur muydu hayır tabiki ama bana kalırsa ilk bebeğiniz biraz büyüsün bi bezini bıraksın derim bi kendini ifade etsin acıktım desin susadım desin o zaman daha kolay olur
Peki ikinci çoçuğunada Kv ve anne mi bakacak. Acaba

İkiz olduğunu düşünün mesela sizin için söylüyorum ayrım olur muydu hayır tabiki ama bana kalırsa ilk bebeğiniz biraz büyüsün bi bezini bıraksın derim bi kendini ifade etsin acıktım desin susadım desin o zaman daha kolay olur
Peki ikinci çoçuğunada Kv ve anne mi bakacak. Acaba
Evet. Kaynanam yap ona da beraber bakarım dedi. 🥹Doğum iznim bittikten sonra da süt iznim boyunca hep yarım gün çalışıyorum diye şuan rahatız. İşimle evim de karşılıklı. İstediğim zaman çıkıp eve gelme lüksüm olduğu için kayınvalidem de -bu fırsatı kaçırma birçok kadın bu kadar rahat olamıyor bizde hazır dinç hissediyoruz, zaten birini bakmak için geliyoruz birini bakan ikincisine de bakar dedi.🙊

Evet. Kaynanam yap ona da beraber bakarım dedi. 🥹Doğum iznim bittikten sonra da süt iznim boyunca hep yarım gün çalışıyorum diye şuan rahatız. İşimle evim de karşılıklı. İstediğim zaman çıkıp eve gelme lüksüm olduğu için kayınvalidem de -bu fırsatı kaçırma birçok kadın bu kadar rahat olamıyor bizde hazır dinç hissediyoruz, zaten birini bakmak için geliyoruz birini bakan ikincisine de bakar dedi.🙊
Ayy ne güzel benim kvde böyle madem bakan var işin rahat yap gitsin iki kardeş büyürler ☺️

Of kaynana bunu diyecek imkanlarım böyle olacak kırkım çıkınca ikinciyi yapardım😂

İlk çocuğa haksızlık etmiş olur muyum diye içim içimi yiyordu ama dediğiniz gibi ikiz olsaydı da benzer durum olacaktı. Rahatlanıldı, gaza gelindi. Teşekkürler hepinizee😂😂

Back
X