İkinci Çocuk Dert Oldu

merhaba kizlar. canim cok sıkkın. cevremde herkesin ikinci hatta ucuncu bebegi oldu. benim bi kizim var 8 yasinda. iki sene once karar verdik ikinci bebege. daha oncesinde kendmi hazir hissetmiyordum. ve esimle buyuk sorunlarimiz vardi. karar verdik denemeye ilk denemede hamile kaldim sevinmistik dış gebelik oldu. olumden döndum. sonra panik atak oldum tedavi oluyorum hala. ama cok bunaldim niye yapmiyon cocuk yap tek buyumesin cocuk istenmezmi yasin gecmeden bidaha yap bu arada yasim 31. artik cok bunaldim bende cok istedim erteledigim icin kendmi cok sucladim. dis febelikten ameliyat oldum tek tupum alindi. tek tuple kalirmiyim hamile bilmiyorum. bazen yeter bir cocuk diyorum. bayanlar sizce iki cocuk sartmi. olmazsa tedaviye baslicam bide panik atak var jinekolojik muayeneden cok korkuyirum. offf bunalimdayim
Kimin ne dediğinin önemi yok sağlığınız önemli bence allah size ve kızınıza sağlık versin:super: kısmette varsa olacaktır zaten.

Kimin ne dediğinin önemi yok sağlığınız önemli bence allah size ve kızınıza sağlık versin:super: kısmette varsa olacaktır zaten.
Bizim milletimizin baskisi bu urede ure..cocugun olsun.kardesi olsun.birde kizin olsun.birde oglun olsun..kimse bizlerin duygularini sormuyor..benimde 7 yasinda bir oglum ikinciyi cok istiyorum panik atagim var ilaclarimi kestim o surecteyim suan.ama esim istemiyor.bende ilerde ya pisman olursam diye istiyorum.oglum icin istiyorum.ama bunlarin hepsini kendim dusunup kendim karar vermek istiyorum esimle.disardaki insanlara laf anlatmak bogucu.tanimdagin parkta denk geldigin insan bile ilk onu soruyor soyluyor.hayirlisi herseyin

Bizim milletimizin baskisi bu urede ure..cocugun olsun.kardesi olsun.birde kizin olsun.birde oglun olsun..kimse bizlerin duygularini sormuyor..benimde 7 yasinda bir oglum ikinciyi cok istiyorum panik atagim var ilaclarimi kestim o surecteyim suan.ama esim istemiyor.bende ilerde ya pisman olursam diye istiyorum.oglum icin istiyorum.ama bunlarin hepsini kendim dusunup kendim karar vermek istiyorum esimle.disardaki insanlara laf anlatmak bogucu.tanimdagin parkta denk geldigin insan bile ilk onu soruyor soyluyor.hayirlisi herseyin
Aman siz de eşinizi bünaltmayın dikkat edin. Bu sefer o dışarıda gördüklerinizden daha baskıcı olursunuz. İstemeyen adama ikinci çocuk için ilaçları kestiğinize göre çok da eşinizin isteklerini takmiyorsunuz.

merhaba kizlar. canim cok sıkkın. cevremde herkesin ikinci hatta ucuncu bebegi oldu. benim bi kizim var 8 yasinda. iki sene once karar verdik ikinci bebege. daha oncesinde kendmi hazir hissetmiyordum. ve esimle buyuk sorunlarimiz vardi. karar verdik denemeye ilk denemede hamile kaldim sevinmistik dış gebelik oldu. olumden döndum. sonra panik atak oldum tedavi oluyorum hala. ama cok bunaldim niye yapmiyon cocuk yap tek buyumesin cocuk istenmezmi yasin gecmeden bidaha yap bu arada yasim 31. artik cok bunaldim bende cok istedim erteledigim icin kendmi cok sucladim. dis febelikten ameliyat oldum tek tupum alindi. tek tuple kalirmiyim hamile bilmiyorum. bazen yeter bir cocuk diyorum. bayanlar sizce iki cocuk sartmi. olmazsa tedaviye baslicam bide panik atak var jinekolojik muayeneden cok korkuyirum. offf bunalimdayim
Sizinle tıpatıp aynı durumdaki bir arkadaşım (hatta dış gebelik yaşadığında onun da kızı 8 yaşındaydı!) geçen gün doğum yaptı, oğlu oldu. Bir an o sandım sizi, konunuzu okurken. Şu an onun büyük kızı 10 yaşında.

Elalem neden sizin ailenize laf söylüyor ki 'cocuk sevilmez mi, yalnız büyümesin' vs vs
Bunu diyenlerin hangisi birinci bebeginizde size maddi destek sağladı, hangisi size 'emiyor mu?' sorusu sorup darlamak dışında gerçekten yardım etti? Hangisi uykusuz gunlerinizde, sen odaya git biraz uyu. Ben ilgilenirim cocukla dedi? Hangisi kreşin bir taksidini ödedi? Üniversiteye başka şehre gittiğinde hangisi maddi yardım yapacak?
Hiç mi?
O zaman kusura bakmasinlar , bayramdan bayrama sevmek için size böyle baskı yapmaya hakları yok.
Biz de iki kardeşiz, iki yaş var aramızda. Gayet de iyi anlaştık,beraber büyüdük. Ama 9-10 hatta daha fazla yaş farkı olunca o iş öyle olmuyor ki... Birlikte oyun oynayamiyorlar, ortak arkadaşları,ortak zevkleri olmuyor, sohbet edemiyorlar... Bu saatten sonra bence oluruna bırakın. Hem çocuğunuz istiyor mu kardeş? Madem onun iyiliği için istiyorsunuz bir de çocukla konuşun bakalim

Ağzına sağlık. Çok güzel bir konuya degindin. Allah razı olsun. Hayırlı geceler.

Bence sizin yaşınızda kızınızında yaşı uygun siz sağlığınıza bakın bu iki üç yıl içinde olur siz de iyileşirsiniz gayet güzel olur bence tabi gerçekten istiyorsanız millet yap diyo diye çocuk yapılır mı hiç

Ben 32 yaşındayım ve henüz hiç çocuğum yok. 5 aydır deniyoruz ama bende çikolata kisti var sanırım durumu zorlaştırıyor. Ben yeni yeni düşünmeye başladım çocuk zaten. Ve olmazsa da Allahın takdiri. Çevre ne diyor ne istiyor diye kendinizi neden yıpratıyorsunuz ?? Hamile kalmazsanız olmaz çocuğunuz zaten 1 tane varmış neden bu kadar üzülüyorsunuz. Konuşan insanlar çocuk doğunca kendileri mi gelip bakacakmış . Bu dünyada kadının tek görevi ve niteliği anne olmak değildir. Şu düşünceleri lütfen aklınızdan çıkarın. Tabii annelik güzel bir şey ancak anne olamıyoruz diye hayattan kopuk kendimizi suçlayarak, ezdirerek yaşayamayız. Tek Çocuk bencil olur diyenler vardır , evcil hayvan sahiplenin, böylece sevgi dolu ve paylaşmayı bilen bir çocuğunuz olur.

Çocuk senin çocuğun hayat senin hayatın. ikinci çocuğu dünyaya getirip bakamayacak durumda da olabilirsin o zaman o çocuğa söyleyen herkes bakacak mı sence? Kendi isteklerini ön planda tut, olursa olur olmazsa kendini yıpratma. Zaten bu kadar çok kafaya takarsan olacağı varsa da olmaz. Kendine bunu yapmamalısın

• Beğen
Reactions: 000
sağlığınız yerinde değilken çocuk düşünmeyin, şuanki kızınıza yönlendirin tüm sevginizi eforunuzu.

sağlığınız iyiye giderse o zaman düşünürsünüz, yaşınızda ne varmış ki.

Ülkenin %70-80'i yoksulluk sınırında yaşarken,ülkenin dört bir yani çocuğa,damacanaya hallenen sapiklarla doluyken ve bunlar doğru düzgün ceza almiyorken,çocuğuna doğru düzgün istediğin gibi bir eğitim aldirmak için dünya paran olmasi gerekirken,paran yoksa bu çarpik eğitim sistemine mecburken,Allah korusun bir sağlik sorunu olduğunda yine paran yoksa ameliyat,ilaç vs. için mali mülkü satman gerekirken ben insanlarin 1 çocuk yapabilmelerine bile şaşırıyorum açikcasi. 2.çocuk luks.Milletin ne dediğine bakmayin onlar mi büyütecek,koruyup kollayacak çocuğunuzu?
Binlerce kere katılıyorum..
Aynı hisleri paylaşıyorum sizinle..☺
Ülke çoğu konuda kötüleşiyor bilen biliyor takip eden anlıyor.
Takip etmeyenlerde boş boş konuşmasın..
Çocuk sahibi olmak çiftlerin vereceği en önemli karardır.Niye ağzı olan konuşur ki hiç anlamam..
Ağzınıza sağlık süper yazmışsınız.. Demek ki bilinçli insanlar ülkemizde varlar..

Back
X