İkinci çocuk için geçmi kalıyoruz?

thecat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
101
0
296
Diğer
ben 29 eşim 34 yaşında..eşim çocuk konusunda bekleyelim diyor acele etmeyelim evliliğimiz otursun iki yıllık evliyiz buarada..forumun bu bölümü daha çok yorum aldığı için buraya yazıyorum umarım konum taşınmaz.gelelim size danışmak istediğime..sizce çocuk için geç kalmıyormuyuz yani..ben de aslında daha hazır hissetmiyorum bebek için ama yaş geçiyor diye de kaygılanıyorum siz ne dersiniz sizler kaç yaşında çocuk yaptınız? geç mi kalıyorum ben?

konunun başlığı benden habersiz değiştirilmiş ve yanlış yazılmış 2.çocuk değil benim zaten hiç çocuğum yok:)

Son düzenleme:
Ben de 29 yaşındayım. Eşim de 33 olacak birkaç ay sonra. 2011 yılında evliliğimiz 7. yılına girecek. Ama benim eşim hala erken diyor. 2010 ağustos, eylül demiştik, yine vazgeçti. bu defa 2011 ağustosu diyor. Ne yapayım yada sen ne yapacaksın ki zorla güzellik olmaz!

Ben de 29 yaşındayım. Eşim de 33 olacak birkaç ay sonra. 2011 yılında evliliğimiz 7. yılına girecek. Ama benim eşim hala erken diyor. 2010 ağustos, eylül demiştik, yine vazgeçti. bu defa 2011 ağustosu diyor. Ne yapayım yada sen ne yapacaksın ki zorla güzellik olmaz!

ay aynı bizde öyle bu yaz diyordu sonra vazgeçtii..bişe yapmıcam napıyım ki o istemeden olmaz..açıkçası bende kararsızım tek kaygı duyduğum yaş geçiyor diye

bende çok genç sayılmam 27 yim artık korunmuyoruz ancak doktorada gitmiyoruz olursa sevinirz ama bi tarafımız eksik kalır çünkü eşimin iş sorunu var napcaz bilmyorum yaşım geçiyor diye korkuyorum bende 3 yılı geçti evleneli. ancak cevremde çocuğu olanların yorgunluğunu ve şikayelerini duydukcada erken diyorum. artık hayırlısı kızlar

yani çok geç diye bir şey yok ama
malesefki 20 li yaşlar ile 30 lu yaşların fiziksel yapısıda bir değil takdir edersinizki
25 yaşında çocuğu olmayan bir kadın mücadele etmeye başladığında 30 35 e kadar kafası rahat edebiliyor erken diye ama birde böyle sıkıntılar yaşama ihtimaliniz olursa çok üzülürsünz çokta geç kalmayın derim
yinede bir muayene olun
sperm dondurtun derim
30-35 yaş arası ideal dahada geç kalmayın bence çünkü o çocuk büyüyecek çocuk 10 yaşında siz 40 çocuk 15 siz 45 en bunalımlı zamanlarında sizde bunalımda olacaksınız
yine bir jinekolojik tedaviden geçin hormon testlerinizi kist kontrolünüzü yumurta üretiminizi bi kontrol ettirin eğer sağlık durumunuz iyiyse askıya alın
ama bu değerlerde sıkıntı varsa tedavi sürecinide katarsanız zaten ancak hazır olursunuz..:49:

haklısın cnm şuan için herhangi sorun yok kist filan yok herşey normal ama tabi yine de detaylı bi test yaptırırım allah bilir artık..

ya bir de eşim çocuk olunca hayat kısıtlanacak ve çocuk merkezli olacak ya ondan da korkuyor tabi ben de öyle..rahatımıza düşkünüz..bilmiyorum ki nasıl kalkacaz bu sorumluluğun altından..ama yine de anaç bir ruhum var bazen çok özeniyorum çocuklara bir bebeğim olsa diyorum

bi insanın çocuk yapmaya hazır olabileceğine inanmıyorum ben.yani ne kadar beklersen bekle hep aklında sorular olacak,maddi yönden bir sıkıntı olmayabilir ama manevi yan hiç bir zaman bırakmaz insanı.iyi bakabilecek miyim,istediklerini verebilecek miyim,tehlikelerden koruyabilecek miyim ....vs..
yani bu soruların cevap bulmasını beklersek oooo ömrümüz biter.geç diye bir şey yok ama erken de sayılmaz bence sizin için.
2 yıl,olgun yaşlardaki insanlar için evliliğin oturmasına uygun bir süre,18 yaşında değilsiniz ki!!hayat elbetteki kısıtlanacak ama 50 yaşınıza da gelseniz bunun önüne geçemezsiniz.
naçizane fikrim budur...:68:

bazı erkekler bu konuda çok tedirginn oluyorlar

bende 29 yaşındayım eşimde 33 yaşında.1.5 yıllık evliyiz ve 8 aylık hamileyim

bende en az 1 sene istemedim.sonra düşündüm zaman geçiyor.şartlar her zaman daha iyiisi olsun diye isteyeceğiz hiç ihtiyaç istek bitmeyecek

Allah korusun ilerleyen yaşlarda eğer bir sıkıntı olursa tedavi süresi daha uzun

yaşta ilerledikçe tahammül sabır ve dayanıklılıkta azalıyor

ama bunun yanında daha olgun daha bilinçli oluyorsunuz.artık zaten çocuk yapma yaşı 27-35 arası çok fazla.okul hayatı iş hayatı evlilik derkenn çocuğa anca sıra geliyor.

evliliğiniz içinde yaşınız içinde zamanınınz bana çok uygun gibi geldi.bebeğiniz olmadan bu kaygıları yaşamanız çok doğal bende hayatım kısıtlanacak eşimle ilişkim değişecek diye çok üzülmüştüm istememiştim korkmuştum.ama çocukla daha karnınızdayken bile hayatınız bambaşka ve çokgüzel oluyor.eşinizdeki ilişki değişiyor tabi mecburen ama çok çok güzel ve kutsal bir hal alıyor.o baba olma fikrini sindirdikten sonra(bu birkaç ay alır hatta karnınız iyice çıkıp bebeğin hareketleriniş hissetmeden pek anlamazlar) bambaşka ve heyecanlı biri oluyorsunuz

Allah hakkınızda hayırlısını versin.umarım herşey gönlünüzce olur

ben 29 eşim 34 yaşında..eşim çocuk konusunda bekleyelim diyor acele etmeyelim evliliğimiz otursun iki yıllık evliyiz buarada..forumun bu bölümü daha çok yorum aldığı için buraya yazıyorum umarım konum taşınmaz.gelelim size danışmak istediğime..sizce çocuk için geç kalmıyormuyuz yani..ben de aslında daha hazır hissetmiyorum bebek için ama yaş geçiyor diye de kaygılanıyorum siz ne dersiniz sizler kaç yaşında çocuk yaptınız? geç mi kalıyorum ben?

Eşinizin evliliğin oturmasından kastı nedir? Bunu anlamak gerek. Bu seneye mi bağlı gerçekten?
Ve kaç sene beklemeyi öngörüyor eşiniz? Bekleyelim dediği süre 1-2 sene ise ve sadece 1 çocuk doğuracaksanız, yaşınız geç değil.

Ama 3-5 sene bekleyelim diyorsa, sorun olabilir yaş. Ha deyince de çocuk olamayabiliyor, belirli bir süre geçebiliyor. Zaten bunun 9 ay hamileliği var, o da hemen hamile kalabildiğiniz varsayımıyla.

Kesinlikle eşiniz can-ı gönülden bebek istemeden, hazırım demeden hamile kalmayın derim.. Gebelik psikolojisi farklı oluyor. Hassas olunuyor, eşinizin size tam destek olması gerekir.

Son düzenleme:
bebek icin esinizin de sizinde hazir olmaniz cok onemli ama bir de su acidan dusunmeli esiniz:
36 yasinda cocugu olsa, esiniz 40 yasina gelecek cocugunuz daha 4 yasinda olacak.
cocuk 10 yasinda iken esiniz 46 yasinda olacak :53:
arada nesil farki var...
kendisi kadar biraz da cocugunu dusunsun...
surada ne kadar yasayacaginiz belli mi bence artik yapmalisiniz :31:
bir cocugun kucucuk yasta annesiz ya da babasiz kalmasi cok kotu olsa gerek...

Bence bunun erkeni geci yok, kendini hazır hissetmekle alakalı birşey...
Demek ki eşin henüz baba olmaya hazır değil, söylediğine göre sen de değilsin...
Bence böyle hazır değilim diye düşünürken zaten çocuk yapılmamalı...
Ben hiç hazır değilim mesela ve önümüzdeki 15 20 yıl kadar çocuk düşünmüyorum :1:

7 aylık evliyim ve çocuk çok istiyorum.
23 yaşındayım eşimde 24.
bende eşimde rahatımıza düşkünüz.
ama rahatıma düşükünüm,maddi durumum biraz daha düzelsin diye de çocuğu erteleyemem.
eşim evliliğimizin ilk ayı istemedi.
2.ayı ikna ettim ve o ay hamiş kaldım.
2.5 ay önce bebişimi kalp durması sonucu kürtaj oldum.
eşim biraz durumumuzu toparlayalım sonra olsun dedi kürtajdan sonra.
kaç kişi olursan ol gelir kadar gider de oluyor.
yine eşimi ikna ettim ve bu ay tekrar bebiş için çalışmaya başladık.
sonuçta ne zaman hamiş kalacağımız belli değil.
bir akrabam 16 yıl sonra hamiş kaldı.
hem ilerleyen yaşlarda bebekle uğraşmak daha zor oluyor.
eltim ilk çocuğunu 20 yaşında doğurmuş.
şimdi 30 yaşında 1 yaşında çocuğu var.o kadar zorlanıyor ki.
hatta diyor keşke bunu da biraz erken yapsaydım.

bence bir tane olsun.

3 çocuğum var.bebek sahibi olmak için hiç bu kadar ince düşünmemiştik ben de eşim de:26:
böyle bilinçli anne babaların olması güzel ama bebek konusu diğer konulardan farklı işte:6:yani özellikle bayanlar için yaş sınırlaması olan artık bebek istiyorum deyince hemen olan birşey değil:31:kısacası çok fazla geciktirilebilecek bir durum değil:50:
kaldı ki çocuk büyütmek büyük sabır isteyen bir iş.yaş geçtikjçe o sabrı kendinizde bulamazsınız bunu da iyi düşünün:97:
yani 29 yaş 2 yıllık evlilik bence yeterli daha fazla geciktirmeyin:34:

ben 26 yaşındayım.şu an yoğun çalıştığım için ve maddi durumdan dolayı istemiyorum.
bu hayat koşuşturmacasında bir de bebek olsa heralde yere yığılırım gibi geliyo.
evet bu nedenle ertelenecek bişey değil.ama ben şu an istemiyorum.zaten eşim de istemiyo.
özellikle eşi çocuk istemeden doğurmak büyük risk.adamın desteği olmadan bi hamilelik psikolojik yönden zor olur heralde.ben sana yapmayalım demiştim dicek daha da sinir bozucu :20:
ben de kısmetse 29 yaşında düşünüyorum(şimdilik) :1:

kızlar çok sağolun herbirinizin fikri benim için çok değerli..aslında durum şu ki 1 tane çocuk düşünüyorum ve etrafımdaki arkadaşlarım 1 tane yapacaksan 30 da da yaparsın 31 dede diyorlar yani mantıklı tabiki ama .eşim biraz garantici bir yapıya sahip ev alma planımız var önce onu alalım diyor seneye yaparız diyor..evi yaza kadar kısmetse almak istiyoruz tabiki de krediyle...ikimizde çalışıyoruz çocuk için muhtemelen bakıcı arıcaz ...yani eşim cesaret edemiyor gibi..işin tuhafı benim de kafam karışık..çocukları seviyorum ama nasıl bakıcam nasıl olcak....kayınvalideme baktırmak istemiyorum o zaman aynı evde yaşamak zorunda kalıcaz filan..off anlıcanız bir sürü detay var kafamın karışık olmasından..bütün bunların dışında bir de yaş geçiyor diye kaygılarım var işte..

son durumu aktarayım ev aldı 150 bin borca girdik çocuk konusu seneye ertelendi gibi konuşmadık ama öyle gibi..

son durumu aktarayım ev aldı 150 bin borca girdik çocuk konusu seneye ertelendi gibi konuşmadık ama öyle gibi..

Herşeyin hayırlısı canım. Ha bir sene önce ha bir sene sonra. Önemli olan maddi manevi ikinizin de hazır olmanız. Eviniz de hayırlı olsun bu arada. Mutlulukla oturun :nazar:

ah cnm çocuk istediğinde hemen olmuyor bazen. bizde evlendiğimizde ben 27 eşim 32 yaşındaydı ilk önceleri istemedik borçlar çok aileler huzursuz ediyor felan. sonra bir düşük çok üzüldük. sonrasında çok istedik ama seneler geçti mutlaka bir problem çıktı. tüp bebk için uğraşıyoruz şimdide. bence vaktinizi boşa harcamayın yaş ilerledikçe bazı şeyler daha zor oluyor

ben 33 eşim 38 yaşında şu an....
3 çocuğum var....
8 yıllık evliyiz....
ev bizde aldık.. üstelik 2 bebeğimin doğumuna 3 gün kala
inşaat boya öyle bir eve...
yavaş yavaş oldu...
çok zorlandım...
tek başıma yabancı bir şehirde annesiz babasız kayınvalidesiz pedersiz... akrabasız yaşıyorum...
seneye Allahın izniyle borcumuz bitecek..
en küçük kızım 1,5 yaşına girecek o zaman...inş.
ve ben yeni ve kocaman bir ev alacağım inşallah...
oğluma ve kızlarıma yeni odalar hazırlayacağım..inş.

iyi ki anne olmuşum..
ben ilk bebeğime 27
ikincisine 30
üçüncüsüne 32
yaşında hamile kaldım...

genç bir anneyim...
gören hala bekar mısınız diyor...
bayılıyorum öyle dediklerinde:1::1::1:

bence yaşınız ideal yaş...
bundan 15 yıl sonra;
ben 48
eşim 53
oğlum 21
kızım 18
diğer kızım 16
yaşında olacak....

düşünmesi bile heyecanlandırıyor beni...
iki damat bir gelinim olcak:nazar:
gelsin torunlar:60::60::60::60:

30 yaşında evlendim 33 yaşında anne oldum eşim 3 yıl çocuk istemedi ikinci çocuğumda 35 yaşında oldu şimdi o kadar yoruluyorum ki anlatamam eşime hep anlatmaya çalıştım ama beni hiç anlamadı 31 yaşında ilk çocuğum olsaydı en azından 2 çocuk arası biraz daha uzun olurdu ve bu kadar yorulmazdık eşim şimdi çok pişman babalık duygusunu tadınca keşke ertelemeseydim çocuk olayını diyor yaş geçince insanın sabrı da azalıyor arkadaşlar tahammülünüz olmuyor, çocuk hoplayıp zıplamak istiyor sürekli onunla oynamanız gerekiyor sorularına bıkmadan cevap vermenizi istiyor iki çocuk arası yakın olunca ikiz gibi oluyorlar o başlı başına bir sorun zaten bir de çalışıyorsanız bakıcılar iki çocuğu duyunca kaçıyor resmen kaçmayanda çok yüksek fiyat istiyor bir de olayın maddi yönü var, zor işler arkadaşlar umarım eşleriniz akıllarını başlarına alırlar ve zaman kaybetmeden bebişlerinizi kucağınıza alırsınız, hazır olmayı beklemek hata bence yıllarca da bekleseler hazır olamazlar bebeği kucağına aldığın an anne olmaya ya da baba olmaya hazır oluyorsun zaten

Back
X