İkinci çocuk için geçmi kalıyoruz?

Ben de 29 yaşındayım. Eşim de 33 olacak birkaç ay sonra. 2011 yılında evliliğimiz 7. yılına girecek. Ama benim eşim hala erken diyor. 2010 ağustos, eylül demiştik, yine vazgeçti. bu defa 2011 ağustosu diyor. Ne yapayım yada sen ne yapacaksın ki zorla güzellik olmaz!

aaa,7. yiliniz daha erkenmi diyor..:53:

23 yasinda anne oldum, oglusum 5 yasinda ben 28,askim 33 yasinda:21:ben kendime diyordum 2. ye gec bile kaldim 30 lu yaslarda daha birinciyi yapmayanlar var..inshAllah ikinci bebisimize kararliyiz artik Allahtan hayirlisi..bence gec bile kalinmis, daha fazla beklemeyin...:27:

bebek icin esinizin de sizinde hazir olmaniz cok onemli ama bir de su acidan dusunmeli esiniz:
36 yasinda cocugu olsa, esiniz 40 yasina gelecek cocugunuz daha 4 yasinda olacak.
cocuk 10 yasinda iken esiniz 46 yasinda olacak :53:
arada nesil farki var...
kendisi kadar biraz da cocugunu dusunsun...
surada ne kadar yasayacaginiz belli mi bence artik yapmalisiniz :31:
bir cocugun kucucuk yasta annesiz ya da babasiz kalmasi cok kotu olsa gerek...

Katiliyorum...:34:

ben 33 eşim 38 yaşında şu an....
3 çocuğum var....
8 yıllık evliyiz....
ev bizde aldık.. üstelik 2 bebeğimin doğumuna 3 gün kala
inşaat boya öyle bir eve...
yavaş yavaş oldu...
çok zorlandım...
tek başıma yabancı bir şehirde annesiz babasız kayınvalidesiz pedersiz... akrabasız yaşıyorum...
seneye Allahın izniyle borcumuz bitecek..
en küçük kızım 1,5 yaşına girecek o zaman...inş.
ve ben yeni ve kocaman bir ev alacağım inşallah...
oğluma ve kızlarıma yeni odalar hazırlayacağım..inş.

iyi ki anne olmuşum..
ben ilk bebeğime 27
ikincisine 30
üçüncüsüne 32
yaşında hamile kaldım...

genç bir anneyim...
gören hala bekar mısınız diyor...
bayılıyorum öyle dediklerinde:1::1::1:

bence yaşınız ideal yaş...
bundan 15 yıl sonra;
ben 48
eşim 53
oğlum 21
kızım 18
diğer kızım 16
yaşında olacak....

düşünmesi bile heyecanlandırıyor beni...
iki damat bir gelinim olcak:nazar:
gelsin torunlar:60::60::60::60:

hahaha cok guzel yaaa:21::21:

sizin cocugunuz var yani ben konuyu yanlis anladim sanirim:1:,ikinci cocuk dediginize gore birinci kac yasinda...

sizin cocugunuz var yani ben konuyu yanlis anladim sanirim:1:,ikinci cocuk dediginize gore birinci kac yasinda...

walla konunun başlığı değiştirilmiş benden habersiz ve yanlış yazılmış..hiç çocuğum yok..

Peki çevrenizdemi erken olarak görüyor?Aileler falandamı erken diyor? ben de 7 yıllık evliyim 31 yaşındayım 3,5 yaşında oğlum var. Ve 2. için geç kalıyorum diyordum.....

29 yaşındayım.6 yaşında ikiz kızlarım.birde 6aylık bir oğluşum var.erken anne olmak çok güzel.ben artık bundan sonra oğlumuda büyütüp(5-6 yaş)ondan sonra kendime vakit ayıracağım.yaşım genç kurslara giderim.gezerim dolaşırım.beklemeyin yapın.:66:

ben 33 eşim 38 yaşında şu an....
3 çocuğum var....
8 yıllık evliyiz....
ev bizde aldık.. üstelik 2 bebeğimin doğumuna 3 gün kala
inşaat boya öyle bir eve...
yavaş yavaş oldu...
çok zorlandım...
tek başıma yabancı bir şehirde annesiz babasız kayınvalidesiz pedersiz... akrabasız yaşıyorum...
seneye Allahın izniyle borcumuz bitecek..
en küçük kızım 1,5 yaşına girecek o zaman...inş.
ve ben yeni ve kocaman bir ev alacağım inşallah...
oğluma ve kızlarıma yeni odalar hazırlayacağım..inş.

iyi ki anne olmuşum..
ben ilk bebeğime 27
ikincisine 30
üçüncüsüne 32
yaşında hamile kaldım...

genç bir anneyim...
gören hala bekar mısınız diyor...
bayılıyorum öyle dediklerinde:1::1::1:

bence yaşınız ideal yaş...
bundan 15 yıl sonra;
ben 48
eşim 53
oğlum 21
kızım 18
diğer kızım 16
yaşında olacak....

düşünmesi bile heyecanlandırıyor beni...
iki damat bir gelinim olcak:nazar:
gelsin torunlar:60::60::60::60:

Süperrrr! Çatladım kıskançlıktan:63: Şaka bir yana maşallah Allah nazarlardan saklasın:nazar:

21 yaşında evlendim 22 yaşında oğlum oldu o biraz büyüyünce ikinciyi istiyorduk ama eşimin işleri ters gitti ben işe geri döndüm o gün bugündür çalışmaktan çocuk yapmaya vakit bulamadım.35'i geçmem diyordum yaş oldu 37.Ev aldık daha 3 sene borç var ne olacak bizim halimiz bilmem.Artık annem beni sende emekli olduğunda doğurursun diye avutuyor.Şimdiki aklım olsaydı 30'a gelmeden hangi şartlar olursa olsun 2 tane daha yapardım.Erteleyenlere nasihat olsun.1.çocuğum 15 yaşında keşke onun gibi birkaç çocuğum daha olsaydı şu anda diye çok hayıflanıyorum. Çocuk seven biri değildim.Tüm hamileliğimi ya çocuğumu sevemezsem o zaman ona nasıl bakarım katlanırım diyordum ama daha doğduğu anda hatta hamileyken bile tüm bunlar geçiyor artık hem kendi çocuğumu hem de tüm çocukları çok seviyorum.

Sakın ertelemeyin erteledikçe şartlar daha da zorlaşıyor. :19:

selam canim bende 24 yasimda evlendim.5 sene cocuk istemedik esim ve ben cocuk konusuna hazir degildik.karar verince 29 yasimda hamile kaldim 30 da da oglu$um dogdu:nazar:sonrasinda tek kalsin istemedim ve 32 yasimda tekrar isteyerek hamile kaldim ve 33 yasimda kismetse 5 hafta sonra birde kizim olucak:nazar:bence cocuk olayinda insan kendini tam hazir hissetmeli..ayrica cocuk yapma yasi artik 30 lara cikti bence sende hicte gec kalmis degilsin.hem insan o yaslarda bana göre daha tecrübeli oluyo benim nacizane fikrim bu.hakkinda hayirlisi ne ise o olsun:16:

anne baba olmanın yaştan ziyade isteğe ve hazır olma durumuna göre şekillenmesi taraftarıyım..
herkes anne baba olacak diye bişeyde yok kaldıki...
kendini bilen ve hazır olmadığı için çocuk sahibi olmayan insanlarada saygı duyuyorum ne güzel genç anne baba olayım diye bi çocuğun hazır olmadan yükü altına girmiyorlar..

kendime gelecek olursam 21 yaşımda evlendim okuyordum..
23 yaşımda ciddi ciddi istediğimi hissediyordum artık eşimle karar verdik ve allah bağışlar 2buçuk yaşında oğlum var...
ben halimden çok memnunum..

22 yaşındayım 3yasında bir kızım varçok erken anne oldum ama 2.cocuğu 32 yaşında düşünüyorum eşim ozaman 40 yaşında olacak ama kusura bakmasın :)

Bence bunun erkeni geci yok, kendini hazır hissetmekle alakalı birşey...
Demek ki eşin henüz baba olmaya hazır değil, söylediğine göre sen de değilsin...
Bence böyle hazır değilim diye düşünürken zaten çocuk yapılmamalı...
Ben hiç hazır değilim mesela ve önümüzdeki 15 20 yıl kadar çocuk düşünmüyorum :1:

al bendende o kadar bende eşimde hiç istemiyoruz zaten hayatta herşeyde çocuk demek değil onsuzsa çok güzel evlilik sürdürülebilir amaten şuan hazır hissetmiyorsanız kendinizi hiç yapmayın gerçekten sorumlulukları fazla oluyor bütün herşeyi çocuğa göre ayarlamak zorunda kalıyorsun zor yanii

Back
X