İkinci Çocuk kararsızlığı

yazgelini

Guru
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
322
198
323
Merhabalar,öncelikle konuyu doğru yere açıp açmadığımı bilemiyorum uzun süredir siteye girmiyordum.Konuya şöyle gireyim;
2014 mart doğumlu bir oğlum var. Henüz kardeşi yok. Teyzeleri ve amcalarıda henüz evli ve çocuklu olmadıkları için hiç kuzenide yok. Tamamen yalnızız kısacası oyun kurabileceği kimse yok çevremizde komşu çocuğu bile. Evde sürekli bir inatlaşma aksilik huysuzluk söz konusu doğal olarak. Canım sıkıldı deyip duruyor çoğu zaman. Kreşe vermeyi düşünüyorum ilk olarak. Birde kafamı kurcalayan hem kendimde gerçekten istediğim için hemde oğlum tek çocuk olarak hayatta yalnız kalmasın diyerek kardeş düşünüyorum. ancak bunun yanında kaygılarımda var. Oğlum şuan zaten minik bir ergen gibi. Hiç bir dediğimi dinlemez yanlış dediğim şeyi yanlışlığını bile bile sırf beni daha fazla sinirlendirmek için yapar mesela. Bebek istiyorum evet ama bebek olarak kalmayacaklar sonuçta. Ergenliklerini düşünmek oldukça kaygılandırıyor mesela.Şimdi değil ama ilerde iki çocuğa yetebilirmiyim endişesini fazlasıyla taşıyorum.çok mu kuruyorum kafamda.çok mu abartıyorum bilmiyorum ama ben bile ergenlik dönemimde ailemin onaylamadığı o kadar şey yaptımki. Ama artık zaman iyice kötüleşti. Daha yazarsam uzar gider belki gereksiz yere.anlatmak istediklerimi siz anlarsınız biliyorum Biraz dertleşmeye ihtiyacım var. Sizce çok mu abartıyorum ? Oğlumun nolursa olsun bir kardeşi olmalı Mı? Biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın:)

Bence 1 - 2 sene daha gecmeli pek soz dinlemeyen cocukms bebek olunca daha asabi olabilir ama belkide tam tersi olabilir

Oğlunuza disiplin vermeye çalışın çünkü kardeş işleri daha da zorlaştırır. Süper Dadı vardı trt de, çok güzel yöntemleri vardı.

Bütün şımarıklığı söz dinlememeleri ev içerisinde aslında.dışarıda o kadar söz dinleyen o kadar efendi bir çocukki anlatamam. Hergün parka çıkıyoruz. Paylaşmayı salıncak sırasını vermeyi herşeyi çok iyi bilir. Sinirlendirmelerinin yanından çokta duygusal aslında. Evde iş yaparken temizlikti yemekti çocuğum hep tek kalıyor kendi kendine oyun oynuyor ama sürekli canı sıkılıyor.disiplin derkende elbette belli başlı kurallar koyuyoruz ancak tek olduğu için canı sıkılmasın diye bazen olmayacak şeyleride yapmıyor değiliz doğal olarak

Bu zamanda goze alınmazsa ne zaman alabilirsiniz cocuk okula basladı deniyor ilgi eksik vs hep konusulur dogru bunlar dusunmek lazm ama olumsuzlukla hayat yaşanmıyor zamanla buyuyorlar eger kararliysaniz gogusleyebilirsiniz tabiki zorluklari olcak ama kardesi olan bebekler diger anneler nasil buyuttu yasanacaksa yasaniyor canim karar mercii sensin

Canim merhaba ben ikinci cocugu zamaninda yapmadigim icin cok pismanim suan oglum 8 yasinda ve sorunlarim var olmuyor ayrica vucudum tembellesti sanki yada ben sogudum bu fikirden bilemiyorum .
En uygun yil oglumun 4 yasinda oldugu yildi diyebilirim sana tavsiye olarak

Benim oglum 1.5 yasinda . Bende enaz 4 yil dusunmuyorum. Bnce 1 yil daha bekleyebilirsiniz. Anne çok yipranio artik. Çocuklar eski donem cocuklari degil. Herseyleri cok zor

Merhaba :)
Hic sorunsuz,zaman zaman aksi olmayan,yas sendromlari tutmayan cocuk var mi ki?Zaten normali bunlari yasamamiz.Ve aslinda anne babanin yaninda ne kadsr guvenli hissederse daha rahat olabilirler.Kendi icinizde kurallariniz aile duzeniniz zaten vardir.

Benim kizimda 2014 Mayis dogumlu.Tuvalet alislanligi sonrasina birakmistim hep kafamda kendi birazda olsa ihtiyacini giderebilsin diye dusundum.Ailemiz icin bu yas araligi uygun geliyor suan.Ve gecen ay nasip olmadi ama bu ay bakalim guzel haberler alabilecek miyiz.

Uyumlu,arkadaslari olan,kalabaliga alisikta bi cocuk ama ben kardes sansini kendi kararimla '2.dusunmuyorum' diyerek elinden almak istemiyorum.Olmazsa ayri tabii ama dedigim gb suan bizim icin uygun bi zaman gb gorunuyor o yuzden karar verdim.Mutlaka zorluklar olacaktir,kendimizi ne kadar hazir hissettigimiz ve evde bi bebek varken eşin ne kadar yardimci olacagida onemli :)
Kardesi olmayan bicok insanda,cocukta var buarada.Her durumun artilari eksileri mevcut.

aynı şeyleri düşündüm durdum aylarca yaşım itibari ile yapmaya karar verdim. hiçbir soruma cevap bulamadıgım gibi yenileri ekledim. ileride ne olur bilemem ama şu an çok da doğru yapıp yapmadıgımın farkında değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…