ikinci çocuk mu yoksa iş hayatına dönüş mü ?

TURKUAZZZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
137
60
iyi geceler arkadaşlar.
2 yaşında kızım var. kızıma bakabilmek için iş hayatımı bıraktım.
1-ikinci çocuk için şimdi çalışmalara başlasak:KK36:kızım 3 yaşına geldiğinde ikincisi doğsa ?
2-hiç ikinci çocuk yapmadan tek çocukla kalıp iş hayatına dönsem ?
3-kızımı kreşe verip işe başlasam ve kızım 5 yaşına falan geldiğinde ikincisi için çalışmalara başlasak ?
Allahım ne zor bir süreç bu yaa fikirlerinizi benimle paylaşırsanız inanın çok sevinirim
sevgiyle...

İkinci doğduğunda tekrar işi bırakacaksın bence şimdi yap ikisi birden aradan çıksın buyuk okula başlar kuçuk kreşe gider sende çalışırsın maddi durumun nasıl?

Benim kardeşimle aramda 3 yaş var :)) Sanki iki yakın kız arkadaş gibiyiz iyi ki annem hemen yapmış onu, büyüdükçe daha iyi anlıyorum bir tane de 13 yaş küçük kardeşim var o benim herşeyim ama kardeş gibi değil çocuğum gibi evin küçük prensesi gibi :)))
Kardeş deyince yaş farkını sevmiyorum ben.. tabi sizin durumlarınızı imkanlarınızı bilmiyorum.

Calismamak sizi maddi olarak zorlamiyorsa ve 2. Yapmaya kararliysaniz simdi en dogru zaman.

Maddi durumda zorlanmicaksaniz ikinci çocuk bence.ama maddiyat acisindan sikisik durumdaysaniz biraz birikim yaptıktan sonra ikinci çocuğu daha mantikli buluyorum ben çünkü cocuklarn masrafi oluyor baya birinci cocugada zor olur idare etmek zorunda kalirsiniz bazi konularda.maddiyat skinti değilse beraber büyürler güzel olur.

Ben tam 2 yasindayken hamile kaldim. Pedagog tavsiyesiyle ( tavsiye direkt bana yapilmadi ama ayni yas araliginda olan arkadasima yapildi) dogumdan 2 ay once krese baslattim. Aralari 32 ay. Kizim cok severek gidiyor krese. Arasi yakin kardesleri hep kiskanirdim kucukken. Yapayalnizdim.Benim kardeşimle aramda cok fazla yas vardi ve hic memnun degildim. Tercihim ya yakin yas 2 kardes ya da tek cocuk. Arkadas gibi kardeslere bayiliyorum

ikinci çocuğu yapmadan işe başlayıp tek çocuk düşünüyorsanız bence mutlaka 2.çocuğu yapın kardeş gibisi var mı ?? :)

Ben sanırım ikinciyi bi 5 sene sonra falan yaparım
Büyük konuşmayayım da kaza kurşunu falan olmasın:))
Arka arkaya doğuran 2 tanıdığım çok zorlandı, ki anneleriyle aynı şehirde yaşıyorlardı
Ben çok uzağım sanırım başa çıkamam

iyi geceler arkadaşlar.
1-ikinci çocuk için şimdi çalışmalara başlasak:KK36:kızım 3 yaşına geldiğinde ikincisi doğsa ?
3-kızımı kreşe verip işe başlasam ve kızım 5 yaşına falan geldiğinde ikincisi için çalışmalara başlasak ?
Allahım ne zor bir süreç bu yaa fikirlerinizi benimle paylaşırsanız inanın çok sevinirim
sevgiyle...
Birinci secenek:KK66:

Canım seninle aynı durumdaydım.işe başlasaydım 4-5 yıl ikinciyi düşünmem imkansızdı.ben de çok karasız kalmıştım.sonra tecrübeli tanıdık annelerin önerilerini dikkate aldım.şu an 18 aylık bi kızım var ve de 3 aylık hamileyim.kızım kreşe gidiyor zaten.bebeğim de 6 aylık olunca bakıcı tutacağım ve iş hayatına da aralık vermeden başlayacağım...hem çocukların araları az olunca oyun arkadaşı olabiliyorlar ama yaş farkı artınca büyük küçükle oynamaktan hoşlanmıyor.yeğenlerimden biliyorum

Ben 1. Maddeyi aynen uyguladimmmm :)
Ustelik kizim krese baslamisti bile
planlarimiz supriz gebelikle bozuldu
krestende aldim kizimi

Simdi birlikte kardesini bekliyoruzzz :)

Bi okul öncesi öğretmenligi öğrencisi olarak ideal yaş farkı 4 tür diyorum.
Yani hocaların bize söyledikleri bu..

iyi geceler arkadaşlar.
sevgiyle...

arası yakın olması kardeşlik açısından çok daha iyi bence.
benim kardeşimle aramda 6 yaş var kardeşi değil ebeveyni gibiyim:)

işi tekrar bırakıp tekrar dönmek yerine uzun bir süre sonra temelli dönmek daha iyi tabi imkanlarınız yeterliyse

yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar ... o kadar kararsızım ki anlatamam. eşime her hangi bir tartışmada sinirlenip asla ikinci çocuk yapmam diyorum ama sonra kızım aklıma geliyor. ilerde evlendiğinde eşinin kardeşleri olursa ve eşi kendi kardeşleriyle bir araya geldiğinde kızım imrenir diye üzülüyorum. birbirlerine düşman olan kardeşler de var ama bu seçenek de kafamı karıştırıyor. maddi olarak sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum bana ne annemden ne kv den fayda yok. yardımları hiç olmadı bu da gözümü korkutuyor. tek çocukta karar kılmak çocuğa haksızlık mı sizce ?

X