ikinci çocuk muamması

xzeynepx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2007
136
5
96
41
Bursa
kk nün güzel bayanları bana yardım. ben 28 eşim 36 yaşında. bir kızımız var ellerinizden öper. eşim tabiki ikinci çocuk istiyor. burada iki ya da daha fazla çocuğu olan arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum. ben çok fazla istemiyorum ikinci çocuğu ama tek çocuk kardeşsiz olmaz diyorum. şu an kızım 4,5 yaşında. hadi allah verirse yapalım diyorum. aralarındaki yaş farkı nasıl olmalı. kocamıda çok seviyorum. ikinci çocuk hevesini kırmak istemyorum. ama kendimi iki çocuklu kadın olarak hayal edemiyorum. kilolar gelecek memeler iyice kötüleşecek. off walla bana akıl verin arkadaşlarım. yardımlarınıza çok ihtiyacım var. ikinci çocuk illa olmalı mı? yaş farkları nasıl olmalı? ikinci çocuğu yaptım kilo vermede hiç sıkıntı çekmedim diyen var mı? sizleri şimdiden çoook öpüyorum değerli cevaparınızı bekliyorum.

Bence sen kendini hazir hissettiginde 2.cocugu dusunmelisin illaki esiniz istiyor diye olmamali cunki ilgilenicek olan ona bakacak olanda sizsiniz bence iyi dusunmelisiniz bende de tek bir kiz cocuk var cok sukur ve su anda ikiniciyi ancak kizim okula basladignda dusunuyorum cunki bakimlari cok zor eger siz olaya fiziksel acidan bakyorsaniz bence kardes yapmanin zamani:-)

bencede insan kendini hazir hissettiginde olmali ama esinde 36 yasindaymis...sen daha gencsin tabii...

bence simdiden basla calismalara Rabbim verirse aralarinda olur 5,5-6 yas...fazla bile bana kalirsa...durumun musaitse tabii...ama soyle bi kendimi dusunuyorumda...gebe kalmadan ve cocuk dusunmeden once bende onca kiloyu dert ediyordum :1: simdi ise umrumda degil dersem yeridir :1: ya dogumdan sonraki psikolojimi kestiremiyorum ya da ne halde olacagimi bilemiyorum :9:

bence her çocuğun kardeşi olmalı aradaki yaş farkı da çok iyi ama sen kendini hazır hissetmelisin gerçekten çocuk istemelisin.bu arada kiloyu falan gözünde büyütme sen kendine baktıktan sonra çok kilo kalmaz diye düşünüyorum:31:

Ben bile kendimdeki cesarete sasiyorum bu ucuncu gebeligim 3.ve5 yaslarinda iki cocugum bununlada arasinda 3 yas olacak.ogle asiri cocuk duskunude deyilim ama yapiyorum iste.bide hamileliklerim berbat geciyo dusun artik cesaretimi.32 yasindayim 72 kiloyum hamileliklerim en fazla 13 kilo aliyorum oda sonra gidiyo zaten gayette fitim:9::9:

esmerkz walla ben de çocuk düşkünü değilim kararsızlıklarım da bundan olsa gerek belki de. ama senin 3. çocuk istediğine de gıptayla bakmadım değil. 3 çocuk büyüyünce çok güzel bişey walla. allah herkeslerin evlatlarına sağlık versin.

kk nün güzel bayanları bana yardım. ben 28 eşim 36 yaşında. bir kızımız var ellerinizden öper. eşim tabiki ikinci çocuk istiyor. burada iki ya da daha fazla çocuğu olan arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum. ben çok fazla istemiyorum ikinci çocuğu ama tek çocuk kardeşsiz olmaz diyorum. şu an kızım 4,5 yaşında. hadi allah verirse yapalım diyorum. aralarındaki yaş farkı nasıl olmalı. kocamıda çok seviyorum. ikinci çocuk hevesini kırmak istemyorum. ama kendimi iki çocuklu kadın olarak hayal edemiyorum. kilolar gelecek memeler iyice kötüleşecek. off walla bana akıl verin arkadaşlarım. yardımlarınıza çok ihtiyacım var. ikinci çocuk illa olmalı mı? yaş farkları nasıl olmalı? ikinci çocuğu yaptım kilo vermede hiç sıkıntı çekmedim diyen var mı? sizleri şimdiden çoook öpüyorum değerli cevaparınızı bekliyorum.

Aman ALLAH'ım kendim açtım sandım bu konuyu bu kadar benzerlik olur mu ? :)) ben de 28 yasımdayım eşim de 36 ve kızımız var 4.5 yaşında :27:

Tek farkımız ikimizde çocuk istemeye korkar olduk ...Sanırım tek çocukla kalacağız.

Ben ille de olacak gözüyle bakmıyorum duruma ALLAH evladıma sağlıklı uzun ömürler versin..Ben bakabileceğim kadarını yapmayı istiyorum..Bize de soruluyor ne zaman düşünüyorsunuz 2.ciyi diye..Ben de ALLAH kızıma uzun ömürler versin ama düşünmüyorum diyorum..

Hem zor bir gebelik geçirdim hem de aşırı şekilde vucudum deforme oldu birdaha düşünemiyorum.

Ben kalabalık aile seviyorum,herşeylerine yetişebileceğimi bilsem 4 tane bile olur diyorum.Kardeşlerin herzaman birbirlerine ihtiyaçları olduğunu düşünürüm.Özelliklede yaşlarının yakın olması ,anne için zor olsada çocukların paylaşımı için çok önemli bence.

Eğer maddi olarak her ihtiyacını karşılayabilecekseniz bence geç bile kalmışsınız 2. çocuk için.

Aman ALLAH'ım kendim açtım sandım bu konuyu bu kadar benzerlik olur mu ? :)) ben de 28 yasımdayım eşim de 36 ve kızımız var 4.5 yaşında :27:

Tek farkımız ikimizde çocuk istemeye korkar olduk ...Sanırım tek çocukla kalacağız.

Ben ille de olacak gözüyle bakmıyorum duruma ALLAH evladıma sağlıklı uzun ömürler versin..Ben bakabileceğim kadarını yapmayı istiyorum..Bize de soruluyor ne zaman düşünüyorsunuz 2.ciyi diye..Ben de ALLAH kızıma uzun ömürler versin ama düşünmüyorum diyorum..

Hem zor bir gebelik geçirdim hem de aşırı şekilde vucudum deforme oldu birdaha düşünemiyorum.

ahahhah nasıl güldüm varya :52::52::52::52:

Benim çocuğum yok, hiç evlenmedim ancak 4 kız çocuklu bir aileye mensubum. Her zaman derim annemin yaptığı en güzel iş kardeşlerim =)

Kardeşler arası diyaloğumuz çok iyi, her biri yoldaşım, arkadaşım. Hele yaşlar şöyle 25 i falan geçince daha bir güzel oluyor ilişkiler. Herkese kardeş lazım diye düşünüyorum. Annemizde babamızda öldü, akrabalık ilişkileri zaten uzak. Dördümüz birbirimize hep destek olduk. Annem hastalığında 8 yıl yattı, ne koşturmalar ne zorluklar yaşadık, tek başıma olsaydım bilemiyorum ne yapardık.

Zor günleri geçirdik, kız kardeşlerimin hepsinin birer çocuğu var, yeğenler, biz, enişteler yeni bir aile kurduk. Büyüklerimiz yok ama ilişkiler çok güzel, o yüzden herkesin kardeşi olmalı diye düşünüyorum. Elden dost olmuyor ve et tırnaktan ayrılmıyor, eğer imkanınız varsa, hazır hissettiğinizde 2. bir çocuk yapın, evladınız yalnız kalmasın. Kardeş çok tatlı bir şey =)

bende bu konuyu çok düşünüorum ama çocuk büyütmek gerçekten çok zor.bide çalışıyorum.bir tane yeterli diorum.bazende eşiminde ısrarıyla tabi kardeşi olsun yalnız kalmasın diorum ama benim kardeşim var ama aramız bi ii bi kötü.ona insan laf söylemeye korkar ya sert cevap verir herkesin içinde.yada küser.evlenmeden öncede bana çok çektirmişti. yani zararı oldu faydası olmadı.bunları düşündükçe kafam karışıyor.kardeş gerekli mi?

Kardeş bence de lazım.Aranız kötü bile olsa kötü günde kardeş herkesten daha çok yanınızda olur.Arkadaşlar falan hikaye kardeşin yanında bence.

merhaba benim çocugum yok ama iki tane kız kardeşim var ve çok seviyorum onları hem kardeşiz hem arkadaş hem sırdaş ben kesinlikle kardeşi olmasından yanayım en küçük kardeşim doğduğunda ben 7 yaşındaydım ve onu hiç kıskanmadım birkaç sene daha beklesenizde sorun olmaz bence ortancamız benden bir yaş küçük onla çok kavga ederdik çünkü rakiptik annem çok çekti bizden:D ama 6,7 yaş fark olunca biz bebek geldi diye sevinmiştik yani önümüzdeki aylarda hamile kalırsanız çocugunuz sevinçle karşılayacaktır diye düşünüyorum ben o yaşlardaki aklımla sevmeye korkuyodum birşey olacak kardeşime diye :) kardeşsiz tek çocuk olarak büyümeyi asla istemezdim, sizde biraz daha hazırlayın kendinizi acele etmeyin ama paylaşmak kadar kardeşlik kadar güzel şey yok şu hayatta :)

Benim çocuğum yok, hiç evlenmedim ancak 4 kız çocuklu bir aileye mensubum. Her zaman derim annemin yaptığı en güzel iş kardeşlerim =)

Kardeşler arası diyaloğumuz çok iyi, her biri yoldaşım, arkadaşım. Hele yaşlar şöyle 25 i falan geçince daha bir güzel oluyor ilişkiler. Herkese kardeş lazım diye düşünüyorum. Annemizde babamızda öldü, akrabalık ilişkileri zaten uzak. Dördümüz birbirimize hep destek olduk. Annem hastalığında 8 yıl yattı, ne koşturmalar ne zorluklar yaşadık, tek başıma olsaydım bilemiyorum ne yapardık.

Zor günleri geçirdik, kız kardeşlerimin hepsinin birer çocuğu var, yeğenler, biz, enişteler yeni bir aile kurduk. Büyüklerimiz yok ama ilişkiler çok güzel, o yüzden herkesin kardeşi olmalı diye düşünüyorum. Elden dost olmuyor ve et tırnaktan ayrılmıyor, eğer imkanınız varsa, hazır hissettiğinizde 2. bir çocuk yapın, evladınız yalnız kalmasın. Kardeş çok tatlı bir şey =)

çok benzettim sizi bize :) bizde 3 kız kardeşiz ben büyükleriyim annemi kaybettik onlara elimden geldiği kadar destek olurum yazları hep bende geçirirler gidiyorlar diye ağlarım hep ama okulları var yapacak birşey yok :) bazen diyorum annem iyiki kardeşlerimi doğurmus ben onlara destek olmak için güçlü duruyorum canım sıkıldıgında dertleşiyorum onlarda kimseye güvenemezler her dertlerinde ararlar her işlerine koştururum :) kardeşi olmayanlara tuhaf bir hüzünle bakarım hayatta beni en iyi kardeşlerim anlar diye düşünürüm, onlarında evlenmesini büyük bir aile olmayı sabırsızlıkla bekliyorum :)

ikinci çocukta tereddüt etme sebebiniz sadece kilo almak mı?bence çocuk renktir neşedir ve kardeş bi çocuğun sahip olabileceği en güzel şeydir.
arkadaşım sakın beni yanlış anlama seni etkilemek değil niyetim.ama kendi yaşadıklarımı anlatayım sana.
ben beş yıllık evliyim.ve çocukları çok severim.görünce içimin yağları erir o derece yani.
evlendiğimden beri hep çocuk hayalleri kuruk eşimle ki o da çocuklara bayılır.
ama henüz çocuğumuz yok.tedavi oluyor eşim ve ihtimalleri zorluyoruz anlayacağın.
senin çocuk konusundaki hassasiyetini ve endişelerini anlıyorum ama ikinci çocuğa muamma gözüyle bakmanı anlayamıyorum.
o evlat için biz beş senedir parçalanıyoruz çünkü.

merhaba.
4 yıllık evliyim vede 2 yıldır çocuk lsun diye mücadele ediyoruz.
eşim 3 kez ameliyat oldu malesef sonuç hüsran.
belkide hiç çocuğumuz olmayacak...gerçekten büyük bir yıkım bizler için.
çok şanslı görüyorum sizleri bence hiç düşünmeyin vede yapın 2. çocuğu.
yakınlarım var tek çocuklu inanın çok pişmanlar 2. çocuğu yapmadıkları için.
tabbi en başta ALLAH salih evlatlar sağlıklı evlatlar nasip etsin...

Back
X