Bi sey daha anlaticam. Ben en küçük cocugum. 10 kardessiniz düşünün ve en buyuk olan rahmetli abim harcligiyla kendi kucugune bir cikolata alirdi okuldan gelirken. O digerine verirdi, o digerine verirdi, en sonunda o cikolata bana gelirdi ben yerdim. :) ablalarim dort bir yandan bana ders verirlerdi, biri resim dersime yardim ederdi, biri matematige biri ingilizceye. Abilerim alir gezdirirdi, okula gotururlerdi. Annem Kur'an dersleri verirdi. Babam bizimle oynardi.
Ya bunlar harika seyler anlatilmaz gerçekten yasanir.
Mesela bir kardesimizin sıkıntısı varsa hepimiz birlesir yanina gideriz, sıkıntısını aliriz. Maddi olarak bir derdi varsa herkes ortaya para koyar. Benim ablamin maddi durumu cok kotuydu eskiden, biz hep ona bir seyler gotururduk, asla eksik etmezdik. Ablami hep ararim eger durumu kotuyae kosar yanina gideriz. Benim bogazimdan gecmiyor kardeslerim kotu durumdayken. Ben su an evliyim kendi yiyecegim seyi anneme de abi ve ablalarima da goturuyorum ve bitanecik yegenlerime. Canimi versem bile az diyorum.
Mesela ablamin esi vefat ettiginde hepimiz atladik ucaga yanina gittik. Hepimiz oturduk onunla agladik. Cocuklariyla ilgilendik. Bir saniye bile elini birakmadim ablamin. Bir saniye bile onu opmeden durmadim. Ne oldu boylece guclu oldu. Annem kizinin yanindan hala da ayrilmadi.
Rahmetli abim icin hala oturup yas dokeriz keske yasasaydi diye. Yengemi kardes bildik abimin vefatindan sonra, birbirimize tutunduk, ayni evin icinde kavgasiz gurultusuz yasadik, yegenimle cok yas farkim yok onunla da kardes gibi buyuduk. Abilerim abimizin emaneti en iyi yerlerde okusun, en iyi hayati yaşasın diye ozel okullara gonderdiler hep en iyilerini yaptilar sirf kardeslerine olan sevgi sebebiyle, yegenim benim canimdir ona kurban olurum o derece de seviyoruz kardes cocuklarini.. Kardes oyle bir sey ki arkadaslar gerçekten anlatilmaz.
Bir yere gittigimizde arkadasa ihtiyac duymuyorduk hep beraberdik.
Her aksam 10 kardeşin bir sofrada oturdugunu dusunsenize. Anneniz babaniz kendi yemeklerinden veriyor, abiniz ablaniz kendi yemegini veriyor. Bi hayal edin ne kadar guzel.. Simdi herkesin cocugu var ve o cocuklar da bizimle kardes gibiler. Yegenim beni babasindan kiskaniyor, sen bilgece halami benden cok mu seviyorsun baba diye ki beni de cok sever kendisi :))
Yani ikinci bir cocugu yapin. Eger guzel, dini terbiye verir sekilde egitirseniz cok da mutlu olurlar.
Bale kursu, yok gitar kursu su kursu bu kursu onemli degil.
Manevi doygunluk onemlidir. Ki zaten belediyelerin ucretsiz kurslari da var. Benim ablam 4 cocugunu da teakvandoya gönderiyordu.
Abimin 5 cocugu var Allah bagislasin. Ve yengem cok rahat. Cocuklar evi toplar sofrayi kurar kendi islerini yaparlar. Dersaneye giderler.
Bir cocuk eger her ise yetebiliyorsa basarilidir bence..
Cok uzun oldu :))