Gerçi siz anneler açısından pişman olan var mı diye sormuşsunuz ama, ben kendi açımdan yorumlayayım. Benim kardeşim var, yaş farkımız da sizin çocuk doğurursanız aralarında olacak yaş farkı kadar aşağı yukarı. Çocukluğumda çok kavga ettik zıt cinsiyetten olduğumuz için, annem pişman olmamıştır ama kafayı yedirtirdik kadına yani... Bunun dışında, kardeş sahibi olmayan arkadaşlarım var, kardeşi olanlar evet kardeşini canı gibi sever, ama olmayan da eksikliğini çok fazla duyumsamıyor. Ya keşke kardeşim olsaydı diyen arkadaşlarım var mesela ama hiçbiri de yana yakıla kardeş hasreti isteği yaşamıyor. Sadece tatmadıkları için ya olsa nasıl olurdu acaba düşüncesindeler... Burada eşinizi haklı buldum, bir çocuğu donanımlı yetiştirebilecek imkana sahipseniz, bu hakkı onun elinden almak sırf ikinci çocuk isteği yüzünden bencillik olur. Ülkenin 10ar tane çocuğa çok nüfusa ihtiyacı yok, nitelikli nüfusa ihtiyacı var. Bir tane çok nitelikli evlat yetiştirebilirseniz, yetiştireceğiniz iki orta nitelikli evlattan yeğdir. Bir annenin, kendimin, kardeşsiz arkadaşlarımın açısından yorumladım. Açıkçası maddi açıdan elverişsiz insanların çok çocuk yapması da dünyanın en tuhaf bencilce düşüncesi, Allah rızkını vermiyor o çocukların... Çok çocuk sahibi olup da dünyaya eğitimsiz niteliksiz nüfus fazlalığı olmaktansa bazı insanlar çocuk bile yapmamalı aslında, ama yapıyorlar... Sizin durumunuz bir tane çocuğa yetiyorsa, hakkıyla yetiştirebilmek için, bence o çocuk için en iyisini düşünmelisiniz.