• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk sorusu sizi rahatsız ediyor mu

işi gücü kendini övmek onun.hep de sorun sende bende.ne kocasında sorun var ne ilişkisinde ne kendisinde ne çevresinde.mükemmel biri kendileri.
Yani mükemmellik iddiası olduğuna tam kanaat getiremem sonuçta gerçek hayatında nasıl birisi bilmiyoruz ama burada hep ben izin vermezsem diye başlayan cümleler kuruyor ve de biraz üstten bakan bir tavrı var neyseki onu engelledim artık konularıma yorum yapamaz :)

Üff bunların merakları hiç bitmez. Tek çocuğum varken kardeşsiz olmaz diyorlardı şimdi kızım oldu 12 sene sonra zor olmuyor mu bebek bakmak diyorlar.
Dengesiz bir toplumuz o yüzden hiç takmadım takmıyorum.

Kızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Mesela yaşadığımız şehirde genelde herkes 2 çocuklu veya tek 2 den fazlasını çok az duyuyorum tek çocuk olmak dünyanın en zor olayıymış gibi konuşanlar oluyor klasik cümle var ya e kardeşsiz olur mu diyorlar oluyor yani tek çocuk neden olmasın?
İşte böyle rahatsız edici tuhaf sorular alıyorum bazen ve en ilginç kısmı eşim istemiyor deyince insanlar bir an durup hmmm diyorlar ciddi ciddi yani erkek istemeyince daha mı olur oluyor çözemedim
Eder tabi etmez mi biz bekarlara da evlilik ne zaman sorusu geliyor, onun upgrade edilmis hali 🤯 herkes baska hayatlara karisma hakkini nasil kendinde buluyor bilemedim🙈

Kendinizi övüyorsunuz evet sürekli.ben senelerdir buradayım hayatinizla ilgili bir tane olumsuz durum paylaşmadiniz. Hem bir sürü sevgiliniz olmuş, üstelik yakışıklı, zenginlermiş.evlendiğiniz kocanız da çok kaliteli, elit biriymiş.kendiniz de cok eğitmliymişsiniz.hayatiniz hem şahane geçmiş.mümkün mü yani böyle birşey? Peygamber kızı olsanız olmaz yani.
Zengin olmadığımı her zaman söylerim ama kudurma zamanına gelmiş demek ki ferhanscım
Her zaman söylüyorum orta direk bir insanım. Ortalama bir hayatım var.
Fakat hayatımı da yaşamayı da çok seviyorum. Dünyanın kötü bir yer olmadığını düşünüyorum senin aksine.
Sorunum yoksa neden konu açayım ayrıca. Normal standart bir hayatım var haliyle sorunum da yok 😁

Bana ilk cocuk için soran çok oluyor arkadaş ortamında ama ben hiç rahatsız olmuyorum. Genelde üstüne muhabbet ederim, şakalaşırız falan. Aileler söylese bir miktar gıcık olabilirdim ama neyse ki biraz ketum duruşlu olduğum için şimdiye kadar soran olmadi ailelerden 😂
İlk çocuğu, 2.cocugu yaşamış kişilerin söylemesi biraz tecrübe paylaşımı gibi geliyor bana. Genelde bi dinlerim yani niye diyorlar diye. Kuaförde boş teyze muhabbeti değil de daha tanıdık çevre için diyorum tabii.

Yani mükemmellik iddiası olduğuna tam kanaat getiremem sonuçta gerçek hayatında nasıl birisi bilmiyoruz ama burada hep ben izin vermezsem diye başlayan cümleler kuruyor ve de biraz üstten bakan bir tavrı var neyseki onu engelledim artık konularıma yorum yapamaz :)
Mükemmellik iddiasında değilim. Siz nedense her şeyi tersten anlıyorsunuz. Size baştan beri diyorum ki yakın çevreniz size istemediğiniz bir şey söylüyorsa sert durun. Kimse sınırınızı aşamaz. O zaman sıkıntınız olmaz. Kalan patavatsız tipleri zaten dert etmeyin deli mi ne diyin geçin. Hayatı bu kadar dert edecek şey arayarak geçirmeyin.
Evet yakın çevrem benim sert tavrımı da yumuşak yanımı da bilir. Gereksiz diyaloğa giremez.
Yenilerde seramik kursuna başladım. Orada var bir dengesiz patavatsız tip. Ona mesela inanılmaz soğuk uzak duruyorum. Laf atınca tek kelime soğuk cevaplar veriyorum. Anladı mesela artık laf atmıyor. İnsanları püskürtmek bizim elimizde.
kendimizden örnek verince bu kadar gerilmeniz çok tuhaf

Bu arada matilda o konuştuğun üye mesela evli kadınlardan nefret eden, çocuk doğuranlara ekstra sinir olan, çok eşli, aynı anda pek çok erkekle sevişmekten zevk alan, tecavüze uğrayan kadına amma da dert ettin demek beğenilen kadınsın diyen, zevkine hamile kalıp üç kere kürtaj olan buna rağmen her sene hamile kalamadığına üzülen biri.
Ona değil de bana sinir olman da bilemedim 😂😂

Kızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Mesela yaşadığımız şehirde genelde herkes 2 çocuklu veya tek 2 den fazlasını çok az duyuyorum tek çocuk olmak dünyanın en zor olayıymış gibi konuşanlar oluyor klasik cümle var ya e kardeşsiz olur mu diyorlar oluyor yani tek çocuk neden olmasın?
İşte böyle rahatsız edici tuhaf sorular alıyorum bazen ve en ilginç kısmı eşim istemiyor deyince insanlar bir an durup hmmm diyorlar ciddi ciddi yani erkek istemeyince daha mı olur oluyor çözemedim

İstemiyorsanız yapmayın zaten iki çocuk çok zor. Hem manen hem madden zor. Daha yeni yaptım bilmiyorum diyip geçin. Bana da üçüncüyü yapma sakın falan diyorlar. Bu toplum böyle ikinciyi yap üçüncüyü yapma der.

Back
X