• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk sorusu sizi rahatsız ediyor mu

Kızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Mesela yaşadığımız şehirde genelde herkes 2 çocuklu veya tek 2 den fazlasını çok az duyuyorum tek çocuk olmak dünyanın en zor olayıymış gibi konuşanlar oluyor klasik cümle var ya e kardeşsiz olur mu diyorlar oluyor yani tek çocuk neden olmasın?
İşte böyle rahatsız edici tuhaf sorular alıyorum bazen ve en ilginç kısmı eşim istemiyor deyince insanlar bir an durup hmmm diyorlar ciddi ciddi yani erkek istemeyince daha mı olur oluyor çözemedim
İlk çocuğum o kadar zordu ki. Hala öyle sayılır. Bu soru gelince cinnet geçirip geçiresim geliyor😂😂

2. Sorulsa yine iyi bana ikinciyi yap belki ikiz olur üçüncü gebelikle uğraşmazsın diyen oldu😄

Çevrenizden sürekli bunla ilgili imaya maruz kalıyor gibi yazan sizsiniz. Bir kerelik bir soru için bu kadar dertleneceğinizi tahmin etmiyorum. Evet yakın çevreniz bir kaç kere sormuşsa demek ki gereken tepkiyi vermemişsinizdir.
Yooo bu çıkarımı yapan da sadece sensin . Büyük bir dertlenmem olduğunu da sen çıkardın yakın çevreden birkaç kere sorma durumu da yok tamamen uydurdun yani özetle kendini övmeye çalıştın ama geçmedi hahah

Insanlar ne söylerse söylesin.

Bikere maddi acidan hazirlikli ve yerine oturmamis finansal sorunlar varsa zaten kimse yapmasin cocuk.

Ikincisi , birtane evladin varmis allah bagislasin rabbim saglikli ömür versin🧿🙏🏼..

Ve herseyi gectim öyle diyenlere siz neden aciklama yapiyorsunuz ki? Olsa da olmasa da bakicak olan kisi siz ve esiniz olcaginiz icin bu kararda dış etkenlerı bağlayacak ilgilendirecek bişey yok.. düşünmüyorum teşekkürler.. yada ben böyle iyim siz istiyorsanız yapı verin diyip kah kah kah gülün basın kahkayı. Çünkü bu çok hadsizce geliyor bana bu sorular hani ne bu münasebette sen kalkıp başkasının yatak odasını konuşuyosun mesela yani..

Beni yanlış anlama sakın, belki beni buralarda tanıyorsundur bebek konularında çok geziyorum burda..

Ben bu konuda aşırı hassasım..benim çocuğum olmadı ve ben bu çocuk konusunda 5. Yılımın sonunda patladım herkese bir baskı, bir küçümseme bir mobbing aile içi ve aile dışı bir psikolojik şiddet yaşadım ki allahım düşmanıma vermesin tam 3 yıl psikolojimle savaştım. malesef psikolojik destek almak bile zorunda kaldım. Sonuçta insan bi kendi yaşadığını bilir ağzı olanda anca konuşur..

Takdiri illahi dedik ellerimizi duaya açtık hiç pes etmedim eşimle. Tedavilerimizin sonuna kadar gideceğiz. Fakat özel konulara girilmesine aşırı karşıyım bu yüzden.

Kardeş konusuna gelirsek , aynı anadan babadan doğmakla kardeş olunmuyor be gülüm ya bazen iki çocuk doğurursun bi bakmışşsın diğer çocuk hayırsız aile tutkusu herkeste olmuyor.. aynı anadan babadan olmakla olmuyor bu işler. Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlat versin.. mesela ben birtane istiyorum ikincisi için çokta şey yapmıyorum ilerisi için.

Eşiminde kardeşi var kontak yok...

Benimde abilerim var ama yeterince ilgi hal hatır sormak yok... yani olsa bi dert olmasa bi dert.. insanı bazen öyle bir yalnızlığın içinde ortasında bırakabiliyolarki şaşırmak mümkün değil, hele bu abi kardeş olunca parçalar insanı.. O yüzden kardeş konusunda acele etmeyin. Her çocuk kaderini farklı ve kendi yolunda yaşar.. şartlar farklı olur herzaman. Bide yani insanların dili papuç kadar kendi bakmayacakları çocuk hakkında fikirleri varya..

Zamanında eşimin ailesine çok istiyosanız siz yapın demiştim o gün bugündür kimsenin sesi çıkmıyor. Keşke önceden yapsaydım diye yedim bitirdim kendimi bukadar basitmiş ağzını acınca kimse bişey diyemiyormuş. Altan almak susmakta neymiş öyle..

Aşırı uzattım ama burda benim gibi hiç çocuk sahibi olmamış ve çevre baskısına maruz kalan arkadaşlarımız da var biraz da onlar için yazdım🌸 kulaklarınızı tıkayın arkadaşlar.. yada ağzınızı acın yumun gözünüzü..
Güzel yorumun için teşekkürler. Seni kucaklamak istedim çok yakın hissettim kendime . Şuanda mutlu ve huzurlusundur umarım sevgiler

Maalesef meraklı bir toplumuz. Bekarsındır ne zaman evleneceksin derler. Evlenirsin çocuk ne zaman derler. Çocuk yaparsın 2. çocuk ne zaman derler. Bu böyle 3.4. çocuğa kadar gider. Çok takılmayın sorarlar da sorarlar böyle hep.

Yooo bu çıkarımı yapan da sadece sensin . Büyük bir dertlenmem olduğunu da sen çıkardın yakın çevreden birkaç kere sorma durumu da yok tamamen uydurdun yani özetle kendini övmeye çalıştın ama geçmedi hahah
Övmek derken?? Forumda bir insanla kişisel sorunun olmadan bilenmek normal değil. Gayet normal bir yoruma bu kadar öfkelenip övmek olarak algılamana sebep olacak bir durum da yaşamadık sizinle. Çok ilginç 😂😂

Güzel yorumun için teşekkürler. Seni kucaklamak istedim çok yakın hissettim kendime . Şuanda mutlu ve huzurlusundur umarım sevgiler
Teşekkür ederimm şükür mutluyum herşey çocuk değil dünyada.. sende bu konuda kimseye açıklama yapıp enerjini harcama düşürme enerjini.. herşey vaktine göre yaşanır.. 🙏🏼☘️

Maalesef meraklı bir toplumuz. Bekarsındır ne zaman evleneceksin derler. Evlenirsin çocuk ne zaman derler. Çocuk yaparsın 2. çocuk ne zaman derler. Bu böyle 3.4. çocuğa kadar gider. Çok takılmayın sorarlar da sorarlar böyle hep.
Ben bekarim, artik ne zaman evleneceksin diyene koca bulursan yarin diyorum :D

Birinde de ahahayt niye evleneyim ayol, bekar kalip alayina gidiyorum demistim.

Artik ellemiyorlar beni :D

Doğum şekli ,emiyor mi/mama ,2. Çocuk hiç değişmez 😁 benim kızım 10 aylıkken ikinci çocuk muhabbeti başlamıştı oğlum olun ca da amaan yeter iki tane bukez tupleri baglat diyen oldu. Yani çocuk sayisini sen değil çevrem belirler değişmez ☺️

Kızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Mesela yaşadığımız şehirde genelde herkes 2 çocuklu veya tek 2 den fazlasını çok az duyuyorum tek çocuk olmak dünyanın en zor olayıymış gibi konuşanlar oluyor klasik cümle var ya e kardeşsiz olur mu diyorlar oluyor yani tek çocuk neden olmasın?
İşte böyle rahatsız edici tuhaf sorular alıyorum bazen ve en ilginç kısmı eşim istemiyor deyince insanlar bir an durup hmmm diyorlar ciddi ciddi yani erkek istemeyince daha mı olur oluyor çözemedim
Evet. O soruların hiç ardı arkası kesilmez çünkü. Ne zaman düğün,ne zaman çocuk, ikinci ne zaman? Yapınca ikinciyi niye yaptın ki derler. Milletin ağzıyla iş yapılmaz yani.
Ben doğurdum bana niye sezaryen, mama veriyo musun, gece uyuyo mu, su verdin mi gibi gibi saçma sapan sorular geliyo. Hatta hamileyken dıdısının dıdısı benim için turunc tembeldir bebek bakmaktan ne anlar demiş. Hayatı boyunca evime bir kez bile gelip elimden su içmiş insan değildi

Benim de abim evlendiğinden beri ee onlarda yok mu diyorlar 😂 benim kuku bitti yengemin kukusuna geldi size ne yahu seks hayatından resmen kocan içine boşalıyor mu boşalmıyor mu sorusu bu özel diye bir şey var
Sokakta da ele ele tutuşan çift görseler ayıplarlar.

Beni rahatsız etmiyor nedense , duya duya alışmış olabilirim herkes soruyor cidden. Eğitim düzeyi yüksek bir çevrem var üstelik. Hiç çocuğu olmayana sormuyorlar artık Allah'tan o oturmuş belki olmuyordur diye. Ama tek çocuğa rahat soruyorlar. Benim gozlemim tek çocuğu olup soran kendi de ikilemde ikinciyi yapıp yapmama konusunda. O nedenle yancı arıyor merak edip soruyor. İki cocuklular da iki çocuğun zorluğunu bildiğinden bizim de onlardan daha rahat olma hakkımız yok diye yapın diyorlar😄 iki çocuklu bir arkadasim sordu ben de yok biz tek çocukta kalmak istedik dedim baya imrenmisti bana:)
Oysa ki çocuğu olup sonradan olmayan kişiler de var.ee yaş faktörü de var

işi gücü kendini övmek onun.hep de sorun sende bende.ne kocasında sorun var ne ilişkisinde ne kendisinde ne çevresinde.mükemmel biri kendileri.

Övmek derken?? Forumda bir insanla kişisel sorunun olmadan bilenmek normal değil. Gayet normal bir yoruma bu kadar öfkelenip övmek olarak algılamana sebep olacak bir durum da yaşamadık sizinle. Çok ilginç 😂😂
Kendinizi övüyorsunuz evet sürekli.ben senelerdir buradayım hayatinizla ilgili bir tane olumsuz durum paylaşmadiniz. Hem bir sürü sevgiliniz olmuş, üstelik yakışıklı, zenginlermiş.evlendiğiniz kocanız da çok kaliteli, elit biriymiş.kendiniz de cok eğitmliymişsiniz.hayatiniz hem şahane geçmiş.mümkün mü yani böyle birşey? Peygamber kızı olsanız olmaz yani.

Ben evlendikten 7 sene sonra yaptım bu 7 senede o kadar çok sordular ki artık sormuyorlar bu soruyu sadece 1 2 kişi hemen yapma dedi 2 aylık daha. Eskiden sorana da olmuyo çocuğumuz diyordum bazen de yapmayı bilmiyoruz diyordum istemiyoruzu kabul etmiyorlar valla onlar terbiyesizse ben daha çok olurum bebe görmeye geliyorlar daha 1 aylık yok ikinciye ara verme onu da 10 senede yapma diyorlar dedim al götür bu gece bebeğe bak ben de 2. yapayım.
Birinciyi doğurdun eğitimini verdin mükemmel bir hayat sağladın da ikincisi kaldı. İnsanlar çok hadsiz ya.

Back
X