• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci çocuk ve gelecek korkusu

bir saniye sonra ne durumda olacağımızın veya hayatta olacağımızın garantisi olmadığı için geleceği bu kadar ayrıntılı düşünmemek gerekir. tabi bu düşüncem işsiz güçsüz bir ailenin beşinci çocuğunun konusu için geçerli değil.
kaldı ki kamu da onuncu yılınızı doldurduğunuzda haklarınız iyileşiyor.

Herkese merhaba. Benim 2 yaşında bir oğlum var. Eşim iki çocuğmuz olsun kardeşi olsun oğlumun diyor. Aslında bende bir kardeşi olsun istiyorum ama kaygılarım benim beynimi kemiriyor. Benim çocukluğum maddi sıkıntılarla geçti biz 3 kardeşiz babam bizi çok küçükken terketti. Annem tek başına büyüttü ama okuma yazması yok işi yok hiç bir geliri yok akrabanın konu komşunun yardımıyla büyüdük. Şimdi çok şükür işim var memurum eşimde memur gelirimiz iyi ama buna rağmen ikinci çocuk beni çok korkutuyor. Sürekli ya bakamazsak iki çocuğa ya iyi bi eğitim veremezsek korkusu var malum geçmişte yaşadıklarımdan dolayı. Mesela suriyedeki savaş dünyanın çalkantılı olması güneydoğudaki durum geleceğimizden korkuyorum ya bizdede savaş olursa hiç iyiye gitmiyoruz diye diye kendimi yiyorum bu yüzdende ikinci çocuğu düşünmüyorum. Eşim ise çok ayrıntıya taktığımı sırf bu düşüncelerden dolayı ikinci çocuğu düşünmememi saçma buluyor. Peki siz olsanız ne düşünürdünüz gerçekten benmi abartıyorum ikinci çocuğu yapayımmı yoksa haklımıyım kaygılarımda tek çocuk yeterlimidir?
Anladığım kadarıyla durumunuz müsaitmiş. Kardeş duygusunu yaşaması çok güzel olur.
Ama çocuğun zaten çok küçük biraz daha zaman verebilirsin belki kendine.

Herkese merhaba. Benim 2 yaşında bir oğlum var. Eşim iki çocuğmuz olsun kardeşi olsun oğlumun diyor. Aslında bende bir kardeşi olsun istiyorum ama kaygılarım benim beynimi kemiriyor. Benim çocukluğum maddi sıkıntılarla geçti biz 3 kardeşiz babam bizi çok küçükken terketti. Annem tek başına büyüttü ama okuma yazması yok işi yok hiç bir geliri yok akrabanın konu komşunun yardımıyla büyüdük. Şimdi çok şükür işim var memurum eşimde memur gelirimiz iyi ama buna rağmen ikinci çocuk beni çok korkutuyor. Sürekli ya bakamazsak iki çocuğa ya iyi bi eğitim veremezsek korkusu var malum geçmişte yaşadıklarımdan dolayı. Mesela suriyedeki savaş dünyanın çalkantılı olması güneydoğudaki durum geleceğimizden korkuyorum ya bizdede savaş olursa hiç iyiye gitmiyoruz diye diye kendimi yiyorum bu yüzdende ikinci çocuğu düşünmüyorum. Eşim ise çok ayrıntıya taktığımı sırf bu düşüncelerden dolayı ikinci çocuğu düşünmememi saçma buluyor. Peki siz olsanız ne düşünürdünüz gerçekten benmi abartıyorum ikinci çocuğu yapayımmı yoksa haklımıyım kaygılarımda tek çocuk yeterlimidir?

Bence kardeşi olsun çocuğunuzun. Zamanı erken diyebilirsiniz tabii. Ben memur değilim, en az 2 çocuk istiyorum ama tek basıma da bakabileceğime inanıyorum. Gelecek için bu kadar ayrıntılı düşünmeyin. Kardeş çok güzel bir şey. Dünyada kardeş sahibi olma duygusunun yerine başka bir arkadaşlığın dostluğun akrabalığın doldurabileceğine inanmıyorum...

Endişelerinizde kesinlikle haklısınız, hayat artık çok daha zor, çocuklar için bir tabak yemek ve bir takım üstten daha fazlası 'ihtiyaç' bu zamanda, ve rekabet çok fazla, romantik duygularla çocuk yaparsanız hem siz hem çocuğunuz mutsuz olur düşüncesindeyim.
Manevi açıdan fikir verecek olursam da, eğer kesinlikle istiyorum, hazırım, eminim diyemiyorsanız yapmayın, isterseniz milyoner olun, isterseniz en refah ülkede yaşayın. Kardeş olsun diye de çocuk yapmayın, o çocuğu ayrı ve tek bir birey olarak düşünün, ilk çocuğunuzun oyuncağı ya da sigortası olarak değil. Ben ne yazık ki annemin pek de istemeden yaptığı ikinci çocuğuyum ve bunu her zaman hissettim, hala da hissediyorum, hep kalbim kırık olacak bu yüzden. Ayrım yapmıyorum deseniz bile yapacaksınız, ilk çocuğa ihanet mi ediyorum düşünceleriniz olacak, biri herşeyin suçlusu olacak, biri için hiç zamanınız olmayacak, diğeri kadar haketmeyecek vs vs ... bunların acısı hep emin olmadan, başkalarının gazına gelerek yaptığınız çocuktan çıkacak. Anne çocuk psikolojisi üzerine ciddi kitaplar okursanız ( ehliyeti , eğitimi olmayan kişilerin yazdıkları magazinsel kitapları değil) demek istediğimi anlarsınız.

İki oğlum var araları 2,5 yaş, iyikide varlar. Bence bir çocuğun en çok gerek duyduğu şey sevgi şefkat buda senin elinde çok para olması gerekmiyor

Bence çok abartıyorsunuz eşiniz haklı mantıksız bulmakta.Bide kardeş candır. Karı koca memurmuşsunuz neden olmasın. Bence gayet güzel bişey böyle düşünmeyin:)

Bahsettiğiniz gerekçeler çok haklı aslında. Böyle şeyleri aklına bile getirmeden umarsızca çoğalan insanlar varken sizin gibi insanların iyi insanlar yetiştirenileceğine inanıyorum.

Ben tek çocuğum ve tek çocuk olmaya tü kaka diyenleri anlayamıyorum. Gayet güzel, iyi imkanlarla yetiştim. Bencil olup da kimsenin elinden oyuncağını çekip almadım yani. Bilakis kardeşi olunca tozu dumana katan, bencilliği tavan yapan çocuklardan daha kolay büyütüldüğümü düşünüyorum. Herkesin kardeşi olmak zorunda değil kaldı ki her kardeş birbirine destek bile olmak zorunda değil. Bu stresle değil ama siz kendiniz ikinci bir bebeğe sahip olmak istiyorsanız eşiniz de desteklerken yapın derim.

merhaba arkadslar 3 yasına kızım var krese gıdıyor calısıyorum kızımı 2 aylıkken bırakıp işe geri başladım her acıdan çalışmam gerekiyor maddıyat acısından özellıkle kızıma akraba bakıcı tuttum evde baktı hos bundan 5 ay once pat dıye bır gunde bızı ortada bıraktı kres bulana kadar falan cok uzuldum bır yanım bazen calısmak ıstemıyor ama calışamayıda seven bır ınsanım ama guvenecek kımsem yok bebegıme bakacak 1.derecede ıste bu yuzden korkum 2.bebegı ıstıyorum kızım ıcın ozellıkle ama tekrar aynı seylerı yasamaktan cok korkuyorum baskalarına mınnet etmek bır yandan da bosver kardesı olmasın ıyı kotu krese basladı kımseye mınnetım yok aynı seylerı yasama dıyorum ama bır yandan da ne olursa olsun aynı sekılde buyusun ama ıstıyorum kafam kaısık yardım edın

Haklısınız ama eşiniz babaniz gibi değil sonucta

3500 maaşla 3 çocuk büyüyor, eşinin de maaşıyla 2 çocuk büyür. Yersiz korkular, ancak biraz zorlanacak olmak korkutabilir seni , o da geçici. Şimdi çocuğun olsa, 3-4 sene sonra şu anından çok daha rahat olursun. Onlar oynar, sen de işine gücüne bakarsın. Eşim çalışmıyor filan desen haklısın ama ileride ayrılırım korkusuna çocuk yapmamak çok gereksiz.şu anda aralığınız çok ideal onu söyliyeyim, aralarında 3 yaş fark olur. Bebek gelene kadar oğlunu tuvalete alıştırırsın, okula gittiği zaman da ikinci çocuğunu da rahat götürürsün. Allah her şeyin hayırlısını ver
Sn ama kardeşler arası en ideal yaş farkı, 3-4.

2.çocuk olabilir. .
Evet biraz fazla takıntılısınız. .

Bu zamanda tek çocuk yeter bence.ıyı okullarda da okutursunuz

Bence yazik kardes ysp o minigine.yanliz kslicak buyuyunce baskakarina hep imrenecek burda bir cocuk var annesi bosandi 9 yasinda erkek ananesi bakiyor cocuk nezaman naber desem benim katdesim yok keske olsaydi oyuna almiyolar annem evkensede kardesim olsa deyip duruyor.cok uzuluyirum tek cocuk olmak zordur ya tutacak bir dal yok tek kesinlikle yap benim kizim 19 ayi bitiricek aralik ocak gibi korunmayi birakicam insallah hemen olur.
Bazen bende bosver yapmasam diyorum kzim tam buyudu biraz rahat edecekken ama sonra 36 yasimdayim vaktim yok yaptim yaptim sonrasi yok 6 yil olmadi olsaydi simdi ikincide buyimustu tabi.kizim tek kalmasin vicdan azabi cekerim hem cokda istiyorum tum zorluguns ragmen.
Yasin gencse bekle biraz ama mutlaka kardes yap ulke durumu savas bunlari dusunince insanin yasayasi gelmiyor zaten.birdakka sonra ne olacagini bilmiyoruzki Allah korusun ulkemizi..
Karar senin esinde istiyorsa sende hazirsan dusun derim.cocuk buyutmrk hem cok guzel hem cok zoooorrrrr onlarsizda olmuyorki annelerinin gozbebekleri...

şahsi düşüncem tek çocuk isterim bende. kendi yaşantımdan eşimin ve çocugumun hayatından çalmak istemem.ikinci çocuk her türlü madi ve manavi çok zor. heleki çalışan bayan için.

Paranın nasıl gelip nasıl gittiği belli olmuyor ki canım. Bide bunun sınırı Yok. Tek çocuğa harcadığınla iki çocuk da büyütebilirsin. İki çocuk büytebildiğin parayla tek çocuk büyütemeyebilirsin. Şöyle düşün 12 bin liralık da kolej var 25 binliralık da. 20 liralık kıyafet de var 250 liralık da. yemek konusunu düşünme Zaten bi tabak fazla koymak zor değil. Bence önemli olan sen bi çocuğa daha sevgi şefkat verebilecek misin. Mesela aile olarak zor bi dönemden geçiyoruz kardeşlerim olmasa ne yapardım bilmiyorum . Şu an ikinci çocuğuma hamileyim ama 3 belki de 4. Bile düşünüyorum Allah sağlık verirse. Neden biliyor Musun bu dünyaya iyi ve güzel insan da Lazım

Back
X