İkinci çocuk ve oglumun halleri !

Sesssizgemi

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2017
106
58
18
37
Merhaba bayanlar
3 yasina girmek üzere olan bir oğlum var. Kendisi cok hareketli neseli bicir bicir konusan bir cocuktur. Gecen haftadan itibaren bir durgunluk bir halsizlik seziyorum hasta gibi ama degğil mutsuz gibi geliyor bana dun bisiklet aldik en istedigi istediği şeydi meselâ ama cok sevinmedi , sürekli aglayan bir cocuk ama su siralar daha bir cok ağlıyor ve her seye küsüyor gibi , yaşadigi kötü veya değişik bir olay yok cok şükür hep gözümüz un önünde , bu cocuk neden böyle durgunlasti soldu , cok üzülüyorum bi kac gündür ise kekelemeye basladi su gibi konuşan cocugum b harfi ile baslayan seyleri kekeliyor gibi , konusayinca off anne soyleyemiyorum diye bunaliyor , ve son gunlerde cok sık tekrarladıgğı bir cümle of sıkıldım anne burdan gidelim artık
İkinci bebegimiz de yolda o da biliyor kiskaniyo desem daha bunun icin cok erken o kadar anlamaz diye düşünüyorum. Ne yapacağımı sasirdim boyle seyler yasayan annelerden yardim bekliyorum. Ağlamaktan gozlerim sisti .
:(

okula gidiyor mu, böyle olmasına sebep olan mutlaka bir şey olmuş olmalı durup dururken olmaz.

Kardeşi olacağını çok erken söylemişsiniz. Bu yaş çocuklarına en erken karnınız belirginleştiğinde söylemelisiniz. Bence daha da uzatılabilir. 10 ay çocuklar için çok uzun bir süre. Beklenti içine girmek, stres altında kalmak, olayı kavrayamamak onlarda bazı değişikliklere sebep olabilir.

Sosyal ortamında bir şey yaşamış olabilir mi? Parkta yada gittiyse anaokulunda/yaz okulunda bi şiddet/istismar/baskılama gibi bir duruma maruz kalmış olabilir mi? Bu çocuğu yalnız bıraktığınız herhangi bir akraba tarafından da gerçekleşmil olabikir. Bir yoklayın hafızanızı, ilk ne zaman başladı?

Kekemelik varsa dikkat edin .Kuzenimin cocugu da bir anda kekeme oldu terapilerle atlattilar.O donemde bakicidaydi .Ne yasadiysa artik bir türlü cozemediler .Ama destek aldiklari uzman orda bir travma yasamis olabileceğinden bahsetmis.
Sizinki de bir seye icerlemis olabilir .Kardesi ile ilgili bir durum olabilir. Her ihtimali degerlendirin

Kardeşi olacağını çok erken söylemişsiniz. Bu yaş çocuklarına en erken karnınız belirginleştiğinde söylemelisiniz. Bence daha da uzatılabilir. 10 ay çocuklar için çok uzun bir süre. Beklenti içine girmek, stres altında kalmak, olayı kavrayamamak onlarda bazı değişikliklere sebep olabilir.

Sosyal ortamında bir şey yaşamış olabilir mi? Parkta yada gittiyse anaokulunda/yaz okulunda bi şiddet/istismar/baskılama gibi bir duruma maruz kalmış olabilir mi? Bu çocuğu yalnız bıraktığınız herhangi bir akraba tarafından da gerçekleşmil olabikir. Bir yoklayın hafızanızı, ilk ne zaman başladı?
bi an once bu yeni duruma alissin istedik hic de yadirgamadi karnimi.seviyordu bi aralar kardesim nasilsin hadi gel oyun oynayalim bile dedigi oluyordu hic bir akrabayla bile bir kere bile yalniz birakmadim bu hareketleri bi haftadir var,

bi an once bu yeni duruma alissin istedik hic de yadirgamadi karnimi.seviyordu bi aralar kardesim nasilsin hadi gel oyun oynayalim bile dedigi oluyordu hic bir akrabayla bile bir kere bile yalniz birakmadim bu hareketleri bi haftadir var,
Bu kardeşe olan tepkiyi şuan değil, ilerleyen dönemde alabilirsiniz zaten. Çocuk aylarca bir kardeş bekleyecek, belki hayal kırıklığı yaşayacak, belki size güveni azalacak. Ben bunun üzerinde hiç durmamanızdan yanayım. Söylediniz bitti, artık kardeşten uzun bir süre bahsetmeyin bence. O sorarsa “gelmesine daha çok var” diyio geçiştirin.

Hareketlere sebep olan tramva tarzı bir olay olması gerekiyor. Sonuçta büyüme basamağı desek 2 yaşında en büyük atağı. Şuan 3e gelmiş. Belki siz hareketlerinizi ağırlaştırmışsınızdır hamilelikten, aktifliği azalmıştır. Sıkılan çocuk, oyunsuz kalan çocuk demek. Daha çok oyun üretmeye çalışın. Televizyonla arası nasıl?

Bu kardeşe olan tepkiyi şuan değil, ilerleyen dönemde alabilirsiniz zaten. Çocuk aylarca bir kardeş bekleyecek, belki hayal kırıklığı yaşayacak, belki size güveni azalacak. Ben bunun üzerinde hiç durmamanızdan yanayım. Söylediniz bitti, artık kardeşten uzun bir süre bahsetmeyin bence. O sorarsa “gelmesine daha çok var” diyio geçiştirin.

Hareketlere sebep olan tramva tarzı bir olay olması gerekiyor. Sonuçta büyüme basamağı desek 2 yaşında en büyük atağı. Şuan 3e gelmiş. Belki siz hareketlerinizi ağırlaştırmışsınızdır hamilelikten, aktifliği azalmıştır. Sıkılan çocuk, oyunsuz kalan çocuk demek. Daha çok oyun üretmeye çalışın. Televizyonla arası nasıl?
[/QUO
tv tablet tipi seyler sevmiyor babasi ile gun boyu oynuyorlar surekli pesinde donuyoruz ne yapaacagimizi sastik

Genelde buvtarz neseli hareketli cocuklar cok fazla empatibyapabilen olaylari icsellestiren cocuklar oluyor kizimdan biliyorum. Densizin teki artik bezine kakani yapma anne kizar demis. 2 gun kaka yapmadi ucuncu gun anne kizma diye aglayarak yapti ondan sonra aydim. Birileri kardesi ile ilgili bisey demis olabilir. Size tavsiyem birgun sadece ikiniz alisverise gidin ona ve bebege ayni olan biseyi alin bu bir oyuncak olur elbise olur ve onu heycanlandirin. Sonra iki kisilik oynanacak oyuncaklar alin ya da beraber yapin, heycanli heycanli anlatin kardesiyle yapacaklari. Bir deneyin belki ise yarar. Aglamayin ayrica karninizdakine yazik.

Back
X