oglumu sanki ben dogurmamisim

tazeanne__

oglu onun herseyiiii
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
14
5
33
Merhaba arkadaslar uzun zamandir hayalet takipcisiydim buranin cok sey ogrendim deneyimli yazan annelerden aradigim nerdeyse butun sorularin cevabini buluyodum burda.. bende bi nevi icimi dokme cabasindayim aslinda 11 aylik bir oglum var hic beni anne gibi gormeyen bazen diyorum benim kuruntularimmi benmi bukadar uzulmek icin bahane ariyorum.. hani bir oglum varya beni sevicek bana sahip cikicak ben simdiden onun planlarini cok yapmaya.basladim sanirim daha 2 yil bile dolmamisken cok cok severek evlendigim ve bir anda bebegin dogmasiyla kotu giden bir evlilik beni bu hale soktu belkide.. oglum nerdeyse dogdugundan beri hic emziremedim ben gogus ucu yaralarjm okadar feciydiki surekli yanlis yonlendiren doktorlar basinda bos.bos konusan dirdircilar zavalli oglum meme biberon arasinda.cok cebellesti tabi en sonunda oda kolayini secti zaten kimseden destek gormeyen annenin cesaretide kirilmisti artik.. gece gunduz aglaya aglaya azcik sutu sagipta oglunun kursagi islansin yeter.. hic doymadi benim oglum emerkende zaten memeyi kavrayamadi hic hep ucunu emdii kime soylediysem beceremediler bi nevi baslarindan attilar sabahtan zaten kanayan memeyi ikinci gun agzina dahi surmedi oglum ve suan 11 aylik ben hala sut sagiyorum.. bu zamana kadar neler cektigimi bir ben biliyorum gercekten ve inanin bir cocuga daha cesaretim zerre yok ondada ayni seyleri yasicam diye ki benim goguslerim suan hala.daha les gibi diyebilirim.. ama asil mesele ben sirf bebegimi emziremedim ve istedigim destegi kimseden goremedim diye o biberonunu tek bir kisiye dahi tutturmadim hep kendim besledimm hemde emziriyomus gibi hep gogsumde.. kimseye birakip bigune bigun biyere.gitmedim ki daha 2 gun ince 2 saat sadece karnini doyurup babaanneye birakmisligim var babasi haric tabii.. ama ben hep emziremedim ya bebegim bana baglanmicak korkusuyla yasadim okadar istedimkii sonuna kadar soyluyorum bebegim konusunda asiri bencilim bunun sebebi okadar cokki ilgisiz babami desem beni surekli onla bunla karsilastirarak onun sutu cok su cocugunu birakmis calisiyomus yok bilmem ne diyen kaynanami yoksa sezeryan sonrasi sirf ameliyatla cocuk dogurdugum icin oh gununu gordun diyen kayinpedermi.. benim ailem akrabalarim kimsem yoktu dogumumda zaten uzagiz birde acil dogum olunca kendi basinin caresine bakmaya.calisan anne.. ama diyorum cektigim hicbiseyemi degmedi yaa suan oglumun yaninda olmusum olmamisim inanin hic farketmiyo herkese karsi ayni ama benim bir farkimdami yok.. bugune kadarki ne zaman akli basina geldi ne bir kucagimda uyudu ne bir sarildi okadarmi sikintiya gelemiyosun ya yada sorunmu bende ama tekrar soyluyorum herkese karsi boyle ve diyorumkii benim hicmi farkim yok ilgisiz bir anne hicbir zaman olmadim degilimde inanin bu bahsettigim kisilerin kucagindayken bana gelmedigi zaman okadar seviniyolarkii anlatamam benim cocuguma ogrettigim herseyi babasiyla paylasirken cevap dahi vermezken benim cocugum onun ailesinin yanindada yapinca gelip bana soyluyo dusunun annem sunu yaptirdi babam sunu yaptirdi e hanu benim binbir sevincle anlatip paylastiklarim.. benim 11 aydir aglamadigim bir gunum yok diyebilirim okadar yalnizimkii belkide bu koskocaman boslugu sadece oglumla doldurmak istedigim icin bu dusuncelerdeyimm bakalim bekliyorum oglumun annem diyipte bana sarilica gunu benim tek hayalim bu biliyomusunuz.. eminimki benle ayni duygulari hisseden okadar cok anne vardirkii ama olmuyo istee etrafimda gordugum cocuklar gibi degil benim oglumm bekliyorum suan az daha buyumesini belki diyorum belkii yada diger bi belkiyle boyle devam edip gidiceeek.. kusura bakmayin yine bir gece yarisi aglayan oglunu susturamayan bir anne feryadiyla bir anda yazdim bunlarii herkese boool sevgili saygili hayatlar olsun insallaaaaah!!!

Cnm inan bana bunların hepsi geçecek, bebeğin konuşmaya başlayıp sana gelip sarıldığın zaman hepsini unutacaksın. Ama benden sana bir psikologdan destek alman. Burda sana bir sürü tavsiye gelecek. Herkes seni teselli edecek bundan emşnim ama destek alman şart. Lütfen bir psikoloğa görün

Cnm inan bana bunların hepsi geçecek, bebeğin konuşmaya başlayıp sana gelip sarıldığın zaman hepsini unutacaksın. Ama benden sana bir psikologdan destek alman. Burda sana bir sürü tavsiye gelecek. Herkes seni teselli edecek bundan emşnim ama destek alman şart. Lütfen bir psikoloğa görün
Inan aylardir dusunuyorum hep aklimda ama kizginligimdan kimseye birakamiyorun cocugumu cunku bazen bu sinir stresle bebegime bagirdigim bile oluyo kendime okadar kiziyorum agliyorum engel olamiyorum gercekten sart oldugunun farkindayim..

Ne desem bilemedimki tabiki oğlun seni herkesten çok seviyor seve ek önce buna inan hemen hemen her annenin yaninda bi herşeye karışan kendini anneyle yatıştıran her konuda söz sahibi olmaya çalışan bi babaanne figürü var ama onun annesi sensin bebegin daha küçük büyüdüğünde daha farkında olacak
Sen çocuğuna kaliteli vakit geçir havalar guzellesiyor parka gidin beraber oyunlar oynayin emziremedin diye kabahat seninmi
Biran önce bu ruh halinden kurtul esin ilgisizse çocuk zaten sana yönelir keşke eşinden ilgili olsaydı sonuçta oğlan çocuğu babayı ornek alacak eşinlede kavga etmeden konuş
Çocuk büyütmek gerçekten çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bide babaanne sorunlu bi insan değilse ona bir iki saat bırakıp kendine zaman ayirabilirsin seninde buna ihtiyacın var bence arada boyle kacamaklar kafanı toparlanana yardımcı olur kendini bırakmamı etmem diye kısıtlama oda babaannesi ona bırakırsanız çocuk senden soğur diye mi düşünüyorsun böle bisey mümkün değil bende bırakırım isim olduğunda kızım bana sitem eder yani annenin yerini kimse tutamaz

Bide babaanne sorunlu bi insan değilse ona bir iki saat bırakıp kendine zaman ayirabilirsin seninde buna ihtiyacın var bence arada boyle kacamaklar kafanı toparlanana yardımcı olur kendini bırakmamı etmem diye kısıtlama oda babaannesi ona bırakırsanız çocuk senden soğur diye mi düşünüyorsun böle bisey mümkün değil bende bırakırım isim olduğunda kızım bana sitem eder yani annenin yerini kimse tutamaz
Yok babaannesiyle.dedesiyle veya esimle gozle gorunen hicbi sorunyok aslinda herkes bilir kaynana kaynanaligini illa yapar ama yeni dogum yapmis hassasiyet ust noktada az olan sutumu baskalariyla yatistiricana biraz yardimci olabilirdi ben hastaneden cikar cikmaz ayaklandim bigun yemek yapti oda acili baharatli kizartma banada degil kendilerine bunlar cok kucuk seyler normalde konusmaya bile degmez ama icime at at esime bisey dedigimde laf soyletmiyo olaylara hic benim acimdan bakmiyo cok rahatsizligim oldu gunlerce neler cektim kimse neyin var demedi ama inanin disardan gorenler.icin hicbi sorun yok ne bilim belkide aileden uzak yalnizligin verdigi seyler ama alinmamak kizmamak elde degilki kendime zaman ayirmayida beceremiyorum cocuguma haksizljk yaptigimi dusunuyorum rahat olamiyorum yalnizken en onemliside bebegimi birakip gidip geldigimde hic seni aramiyo aglamiyo dediklerinde zaten cildiriyorummm ne bilim herseyin bukadar zor olucani hic tahmin edemedimm..

Yok babaannesiyle.dedesiyle veya esimle gozle gorunen hicbi sorunyok aslinda herkes bilir kaynana kaynanaligini illa yapar ama yeni dogum yapmis hassasiyet ust noktada az olan sutumu baskalariyla yatistiricana biraz yardimci olabilirdi ben hastaneden cikar cikmaz ayaklandim bigun yemek yapti oda acili baharatli kizartma banada degil kendilerine bunlar cok kucuk seyler normalde konusmaya bile degmez ama icime at at esime bisey dedigimde laf soyletmiyo olaylara hic benim acimdan bakmiyo cok rahatsizligim oldu gunlerce neler cektim kimse neyin var demedi ama inanin disardan gorenler.icin hicbi sorun yok ne bilim belkide aileden uzak yalnizligin verdigi seyler ama alinmamak kizmamak elde degilki kendime zaman ayirmayida beceremiyorum cocuguma haksizljk yaptigimi dusunuyorum rahat olamiyorum yalnizken en onemliside bebegimi birakip gidip geldigimde hic seni aramiyo aglamiyo dediklerinde zaten cildiriyorummm ne bilim herseyin bukadar zor olucani hic tahmin edemedimm..
Daha çok küçük canım benim kızda aramazdi aglamazdi önceden sonraları biraktigimda kapılara gidermiş anne diye
Herşey düzelir eskide kalır merak etme sıkma canini
Hep geçtik o yollardan inan

Daha çok küçük canım benim kızda aramazdi aglamazdi önceden sonraları biraktigimda kapılara gidermiş anne diye
Herşey düzelir eskide kalır merak etme sıkma canini
Hep geçtik o yollardan inan
Bazi seyler ust uste gelince sanirim takmamak elde degil heleki fazlaca acemi bir anneysen yasayarak ogreniyorum cok tesekur ederiiiim

Sen bakma başkalarının ne dediğine, sen kendine mutlaka zaman ayır:))) bebeğini al patka falan götür mutlaka, onunla başbaşa kaldığın zaman mutlaka konuş. Hep gelecek zel günlerden bahset:))) eşin keşke biraz daha sana destek olsaymış ama herkezin durumu farklı tabiii. Ama havalar iyileşmeye başlıyor,mutlaka al bebeğini parka götür onun gözlerinin içine bakarak konuş. Önünüzde kocaman bir hayat var bebeğinle. Bundan sonra nasıl olacağını düşün.

Eşinin ailesine gelince inan bana bu konuda yanlız değilsin. O kadar bencil ve düşüncesiz insanlar varki ama sen güçlü olacaksın. Bırak kaynana ne derse desin, sen minnacık yavruna bak. Sen yokken seni hiç aramıyo demelerine bakma. Ablamın çocuğu da öyle .2. Çocuğu. Ablam evde yokken hiç aramaz annesini ağlamaz. 5 yaşında. Bebekken de böyleydi. Ama annesini çok seviyo her seferinde öpüyo kokluyo. Her bebek anneci olcak diye düşünme. Zaman geçince anlıcaksın:)))

Okadar uzgunum okadar kirginim ve okadar kizginimki kendime.. cok sacma derdim emmeyen bebek anneyle bag kuramaz ona duskun olmaz dediklerindee.. yok yani baska nedeni yok bulamiyorum cozemiyorum.. 11 aydir herseyiyle kendim ilgilendim ama herseyiyle sirf emzirememenin boslugunu doldurayim diye.. ki emekse emzirmekten daha zordu benim isim gece gunduz 11 aydir kesilme korkusuyla sut sagmak ve her defasinda sadece kendim karnini doyurdum.. sevgiyse ve bunu benim verememem mumkunmu allah askina.. yada bebegin hissedememesimi mumkun.. artik ne yapacagini bilmeyen anne ve annesini etrafindaki hic kimseden ayirt etmeyen bebek.. annesi nerde gittimi geldimi ne arkamdan bakar ne aglar.. ki taniyip ayirt edebilicek bi evredeyken hemde fazlasiyla.. her gece aglaya aglaya ya sabir dileyen caresiz anne.. zamanla duzelmesi dilegiyle.. icimi dokebildigim tek yer sadece burasi malesef.. rahatlatmasada uyumama yetiyo en azindan.. napalimm

merhaba tazeanne_ umarım şimdi daha iyisindir.inan senin yaşadıklarını yasayan çok insan var.biride benim.bende çocuğumu emziremedim. benim KV de başkalarını ornek gösterirdi.her telefon konuşmasında etmiyor mu diye sorardi.hatta ilk doğduğunda sütüm gelmediği için birkaç gün emziremedim o arada ağlıyordu sonra doktora gittik mama verdi.ondan sonra aglamalari azaldı.KV demez mi meğer açmış çocuğum diye.nasıl moralim bozuldu anlatamam.acemilik işte sütün gelip gelmediğini bile Anlamıyordum ama yol gosterende olmadı.benim çocugumda biberonla büyüdü.ama beni sever.eminim senin oğlunda seviyordur.arkandan aglamamasi seni sevmediği anlamına gelmez ne olursa olsun anne çocuk arasındaki bağ farklıdır.esinle de benzer sorunları yaşadım.benim halinden anlamadı.çok kirginim ona şimdi yavaş yavaş düzeliyor ama gel gör ki kırılan kalp eskisi gibi olmuyor.umarım siz birbirinizi daha fazla kırmadan toparlarsiniz iliskinizi...

merhaba tazeanne_ umarım şimdi daha iyisindir.inan senin yaşadıklarını yasayan çok insan var.biride benim.bende çocuğumu emziremedim. benim KV de başkalarını ornek gösterirdi.her telefon konuşmasında etmiyor mu diye sorardi.hatta ilk doğduğunda sütüm gelmediği için birkaç gün emziremedim o arada ağlıyordu sonra doktora gittik mama verdi.ondan sonra aglamalari azaldı.KV demez mi meğer açmış çocuğum diye.nasıl moralim bozuldu anlatamam.acemilik işte sütün gelip gelmediğini bile Anlamıyordum ama yol gosterende olmadı.benim çocugumda biberonla büyüdü.ama beni sever.eminim senin oğlunda seviyordur.arkandan aglamamasi seni sevmediği anlamına gelmez ne olursa olsun anne çocuk arasındaki bağ farklıdır.esinle de benzer sorunları yaşadım.benim halinden anlamadı.çok kirginim ona şimdi yavaş yavaş düzeliyor ama gel gör ki kırılan kalp eskisi gibi olmuyor.umarım siz birbirinizi daha fazla kırmadan toparlarsiniz iliskinizi...
Okadar uzgunum okadar kirginim ve okadar kizginimki kendime.. cok sacma derdim emmeyen bebek anneyle bag kuramaz ona duskun olmaz dediklerindee.. yok yani baska nedeni yok bulamiyorum cozemiyorum.. 11 aydir herseyiyle kendim ilgilendim ama herseyiyle sirf emzirememenin boslugunu doldurayim diye.. ki emekse emzirmekten daha zordu benim isim gece gunduz 11 aydir kesilme korkusuyla sut sagmak ve her defasinda sadece kendim karnini doyurdum.. sevgiyse ve bunu benim verememem mumkunmu allah askina.. yada bebegin hissedememesimi mumkun.. artik ne yapacagini bilmeyen anne ve annesini etrafindaki hic kimseden ayirt etmeyen bebek.. annesi nerde gittimi geldimi ne arkamdan bakar ne aglar.. ki taniyip ayirt edebilicek bi evredeyken hemde fazlasiyla.. her gece aglaya aglaya ya sabir dileyen caresiz anne.. zamanla duzelmesi dilegiyle.. icimi dokebildigim tek yer sadece burasi malesef.. rahatlatmasada uyumama yetiyo en azindan.. napalimm
Ah o kv ler yokmu hep köstek olurlar zaten.. Bende düzelen hiçbişey yok henüz tersine dahada kötüye gidio oğkum saolsun alt üst etti beni artık neyi doğru neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum anlıcan hala sabrediyorum herşeyin düzelmesi dileğiylee teşekürleer..

X