- 5 Mayıs 2017
- 106
- 58
- 18
- 37
- Konu Sahibi Sesssizgemi
-
okula da krese de hic bir yere gitmiyor biz ogretmeniz su an yaz tatilindeyiz kimseye birakip bir yere bile gitmedimokula gidiyor mu, böyle olmasına sebep olan mutlaka bir şey olmuş olmalı durup dururken olmaz.
bi an once bu yeni duruma alissin istedik hic de yadirgamadi karnimi.seviyordu bi aralar kardesim nasilsin hadi gel oyun oynayalim bile dedigi oluyordu hic bir akrabayla bile bir kere bile yalniz birakmadim bu hareketleri bi haftadir var,Kardeşi olacağını çok erken söylemişsiniz. Bu yaş çocuklarına en erken karnınız belirginleştiğinde söylemelisiniz. Bence daha da uzatılabilir. 10 ay çocuklar için çok uzun bir süre. Beklenti içine girmek, stres altında kalmak, olayı kavrayamamak onlarda bazı değişikliklere sebep olabilir.
Sosyal ortamında bir şey yaşamış olabilir mi? Parkta yada gittiyse anaokulunda/yaz okulunda bi şiddet/istismar/baskılama gibi bir duruma maruz kalmış olabilir mi? Bu çocuğu yalnız bıraktığınız herhangi bir akraba tarafından da gerçekleşmil olabikir. Bir yoklayın hafızanızı, ilk ne zaman başladı?
Bu kardeşe olan tepkiyi şuan değil, ilerleyen dönemde alabilirsiniz zaten. Çocuk aylarca bir kardeş bekleyecek, belki hayal kırıklığı yaşayacak, belki size güveni azalacak. Ben bunun üzerinde hiç durmamanızdan yanayım. Söylediniz bitti, artık kardeşten uzun bir süre bahsetmeyin bence. O sorarsa “gelmesine daha çok var” diyio geçiştirin.bi an once bu yeni duruma alissin istedik hic de yadirgamadi karnimi.seviyordu bi aralar kardesim nasilsin hadi gel oyun oynayalim bile dedigi oluyordu hic bir akrabayla bile bir kere bile yalniz birakmadim bu hareketleri bi haftadir var,
Bu kardeşe olan tepkiyi şuan değil, ilerleyen dönemde alabilirsiniz zaten. Çocuk aylarca bir kardeş bekleyecek, belki hayal kırıklığı yaşayacak, belki size güveni azalacak. Ben bunun üzerinde hiç durmamanızdan yanayım. Söylediniz bitti, artık kardeşten uzun bir süre bahsetmeyin bence. O sorarsa “gelmesine daha çok var” diyio geçiştirin.
Hareketlere sebep olan tramva tarzı bir olay olması gerekiyor. Sonuçta büyüme basamağı desek 2 yaşında en büyük atağı. Şuan 3e gelmiş. Belki siz hareketlerinizi ağırlaştırmışsınızdır hamilelikten, aktifliği azalmıştır. Sıkılan çocuk, oyunsuz kalan çocuk demek. Daha çok oyun üretmeye çalışın. Televizyonla arası nasıl? [/QUO
tv tablet tipi seyler sevmiyor babasi ile gun boyu oynuyorlar surekli pesinde donuyoruz ne yapaacagimizi sastik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?