İkinci çocuk

Bir evlat olarak söyleyeyim, evlatlar anlıyor :) Sadece siz bildirmediğinizi sanıyorsunuz :) Annelere tavsiyem bunu her zaman aklınızın bir köşesinde tutup kendi kendinizi denetlemeniz, arada objektif dışardan bakan gözle kendinizi kontrol etmeniz. Güle güle büyüsün çocuklarınız.

Benim cocugum tek
Hayirli olsuna geldim Allah saglikli mutlu evlat versin kolay dogumlar nasip etsin insallah

Kızımın doğduğu gün gözlerim dolmuştu birde oğlumu çok özlemiştim ikisinede kurban olurum ben canlarım benim iyiki varsınız hayatımda allahım sağlıklı ömürler versin çocuklarımıza ne onların yokluğunu bize nede bizim yoklugumuzu onlara göstersin benim tek dayanağım bitanecik oğlum ve kızım sizleri çok seviyorum

Çok güzel yazmıssın bende çevreden çok duydum büyuk ezilir kucuk ezilir vs
Hatta birisi benim buyuk oglum cok yaramaz dı kucukle ilgilenemedim gec konustu içine kapandı abıden dayak yedi faln dedi cok etkılendım...

Ne güzel bir şey aslında beraber büyüyecekler.İlk zamanlar zor ama sonra iyikide araları yakın olmuş diyeceksin.İkiside senin evladın sevgi azalması diye bir şey olmaz

Hiiiiiic kafanizi yormayin. Oyle bir seviyorsunuzki. Ana yuregi her odasi 5 yildizli otel gibi. 10 evladinizda olsa yasayacaklari yer orasi ve siz hepsine ayni konforu rahati sunuyorsunuz.
Benim kizimla oglumun arasi 19ay. Oglum deli gibi kiskaniyor kardesini. Ama oylede guzel oynuyorlar ki onlari izlerken gozlerim doluyor bazen. Abisi simdiden koruyup kolluyor kardesini.
Bakim konusundada eger esiniz size bi nebze yardimciysa yeter. Siz belli bir sure sonra kendi duzeninizi kuruyorsunuz ve zaten 6aydan sonrasi daha bi rahata eriyor.
Saglik ve mutlulukla bebeklerinizi buyutmeniz dilegiyle

Kendıme sorulmuş gını hissettim bi an aynı anlattıklarını bırebır hissettımm karnımdaykn de pek bi sempati hissetmedım. Hep bi vicdan azabı hep soru işaretlerii.. aynen 23 aylıkkn kazayla ıkıncıye gebe kaldım. Sonuç şu ki arkadaşım et tırnaktan ayrılır mıı o da senın parcan ve öyle bi sevoyosun kıı ılkı cahıllıge gelıyo ıkıncı daha farklı gözle görüosun. Buyuk kızın şimdi gözünde bebek gıbı di mi. Ikıncı olunca o abla oluo gözündede buyuyo. Küçük olanın eli kolu mınnacık oluo buyuk olan kız kocamnmış gıbı gelecek sana. Şimdikızını çok sevıosun en az onun kadar sevecegın bı bebegın daha oluyo ne mutlu sana.. ıkısını birlıkte görünce mutlu oluosun duygulanıyosun şükredıosun. Ayrıcaa hiç korkma o dengeyi öyle bi güzel saglıyosun ki sende saşacaksın nasıl olduguna. Dua et saglıklı dogsun.. hayırlı dogumlar

Ablam da kazayla hamile kaldı ağladı üzüldü ve riskliydi.ama şimdi çok mutlu iyi ki olmuş diyor evlat bu kucağına al bak nasıl değişecek kafandakiler stres yapma boşuna bebişin de etkilenmesin 2 yaşa yakın fark olucak ve o 2 minik kız birbirlerine arkadaş dost olcaklar onlara hayran kalacaksın

Benim de 2.çocuk planım var ama hiç aklıma gelmedi 2.yi de sevebilir miyim düşüncesi, neden sevilmesin

Bence seninki plansız olduğu için öyle, korunurken değilde ilki zor oldu diye nasıl olsa kolay olmuyo dediniz ve dikkatli davranmadınız, benim hissiyatım bu yönde, en yakın arkadaşım ve eltim de böyle hamile kaldı ordan biliyorum,ilki zor olunca bizim kolay kolay olmuyo koyvermesi bu

Ama bu da yanlış değil mi, ilk çocuğa abla abi vasfı yüklemek gözünde onu büyümüş görmek...o da daha küçük yaşından fazla sorumluluk yüklenmemeli

2 yaş arayla kız kardeş mi :) yerm ben çok şanslılar gerçekten. Keşke kızkardeşim olsaydı 10 yaş küçük olsa da olur. Ama 2 yaş çok iyi arkadaş gibi büyücekler. İnşallah hayt boyu birbirlerine destek olurlar. Halamın kızları böyle 1,5 yaş var aralarında. Halamın da adetleri düzensiz ilk çocuğu tedaviyle oldu ikincisi sürprizdi. Kızlar şimdi 17 15 yaşlarında. Yok böyle bir tatlılık. Çok iyi anlaşıyolar:)

Benim de 21 aylık bir oğlum var dört gün sonra ikincisi geliyor inşallah ilk başlarda çok üzülmüştüm sütten kesmek zorunda kaldım yıkıldım resmen çok düşkündü emmeye ama şimdi sabırsızlıkla doğumu bekliyorum tek korkum ikisine birden Nasıl bakacağım.. İyi beslensinler iyi eğitim vereyim iyi yetiştireyim derken stres üstüne stres yaşıyorum

Valla moral oldu yazdıkların...hep dua ediorum en önemlisi saglıklı sıhhatli olmaları tabi...

Ama bu da yanlış değil mi, ilk çocuğa abla abi vasfı yüklemek gözünde onu büyümüş görmek...o da daha küçük yaşından fazla sorumluluk yüklenmemeli
Ben kucuk kızımın abla demesini bile istemiorm aslında ismiyle hitap etsin
Arkadaş gibi olmalarını istitorum ablalık için cok küçük
Hiç bir zaman da sen ablasın vs laflarını kıllanmaktan yana degilim
Bende bi ablayım ve nasıl bir duygu biliyorum...

Sütten kesmek tam bi tranva
Benim kızım zayıf minyon çıtı pıtı bişey hiç kıyamıorum
Beslenmesine ekstra ilgi gösteriyorum
Herşey planlı ilerliyor gün içinde yemek saati meyve saati...
Hiç zaman kalmıyor beni düşündüren de bu
Surekli emmek istiyen bi bebek olucak
Ve ilk kızım 50 gece hiç uyumadı sabah ezanıyla yatıyodu..
Ya oyle olursa diorum..
Ben gece wc bile girsem yatağından kalkıo anne gel die aglıo...

Yok abla desin isterse, demek istediğim o değil aslında,atıyorum ilk çocuk 1.5 yaşında ikincisi doğmuş 1.5 yaşındakinden birden olgun tavırlar falan bekleniyo, ne bileyim anlatamadım da galiba, halbuki o 1.5 yaşındaki de normal şartlarda emecekti şımartilacaktı ama ikinci çocuk gelince birinciden hiçbir sıkıntı çıkarmamasini bekleyenler var

Seversin hatta biraz daha buyuyup o tatli hallerinde yiyesin gelirken 1. Uzulmesin diye o an icinden gelmedigi halde buyugu de oper mincirirsin.

İkiside kız mı
En güzeli nasip oluyor farkında mısın ?
Seversin de yetersin de hiç korkma panik yapma sen annesin

Ben onu bile yakıştıramıyorum demek istedim
Bi anda gözümde büyüyüp farklı bi misyon yükleyip aglama bak sen ablasın,ye hadi abla gibi vs..bu tutumları yalnış buluyorum sanırım bunlardan bahsediyorsun
İlk 3 yıl anne kuzusu oluyorlar zaten bana doymadı kızım ben birini emzirirken digerine yemek yediririm heralde...
Birbirlerine alışmaları için aileye çok büyük sorumluluk düşüyor.. Ben onların farkında oldugumu düşünüyorum ve o yüzden bunalıyorum aslında...
Aralarındaki bagı kuvvetlendirmek aile için en önemli sırada gelmeli bence sen ablasın abisin tutumu çocukların arasını açar...
Bebegi kucaga alıp evde yakalamacalık oynana bilir mesela..
Aralarında ki iletişimi kuvvetlendirmek için..
Bu tarz öneriler gelirse çok sevinirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…