İkinci çocuk

pembeseker06

asksin sen...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
230
80
118
merhaba kızlar ben daha öncede bi konu açmıştım kazayla hamile kalmak diye...
Korunurken hamile kaldım oysa birinci çocuk için cok ugrasmıstık
Bu bebegim Allahın bi hediyesi
Süpriz diye çıkıverdi bi anda
Ve ben buna gerçekten hazır değildim... Bunun bi çok sebebi var aslında başta kızım çok kucuk 21 aylık ve bana çok baglı bende ona
Annesiz büyüdügüm için fazla baba sevgiside görmedigim için kızım benim herşeyim oldu (annem babam arkadasım..) gurbettetim bide kimse yok kızımdan bi saat ayrı kalamam o derece bağlıyım... Hatta doguma giderken ne yapıcam onu düşünüyorum.. Kızım ne yer ne içer uyurmu vs...:(
Hamile olmadan önce kafamda tek cocuklu bi aile profili vardı hiç ikinciyi düşünmezdim...
Neyse kızlar uzatmıyım...
Şimdi 37 haf girmek üzereyim
2. Cocugumuda 1. Kadar severmiyim?( 2 çocugu olanlar sorum size??)
Birde aralarında denge nasıl saglanıcak siz nasıl yapıyorsunuz..eşit ilgi sevgi verebiliyormusunuz gerçekten?
Her gece bunları düşünüyorum uyuyamıyorum sanki kızıma haksızlık oldu küçük
Sonrada karnımdaki oynamaya başlıo bu sefer ona üzülüyorum vicdan yapıorm:(
Bana bi akıl verin nolur çok bunaldım birden fazla çocuklu olmak nasıl bişey?
Aralarında 2 yaş olması nasıl??
(İkiside kız)

Benim kızım doğum yaptığımda 3 yaş 9 aylık olacak ben sizin aksinize kızıma hayatının hediyesini vereceğimi düşünüyorum, bir kardeş bir insanın hayatta başına gelebilecek en güzel şeydir ikinci kızımı da ilk kızım kadar seveceğime eminim ikisi de benim canım sizin çocuğunuz küçük diye panik olmuş olabilirsiniz bence geçici duygular pembeseker06 pembeseker06

Benim kızım doğum yaptığımda 3 yaş 9 aylık olacak ben sizin aksinize kızıma hayatının hediyesini vereceğimi düşünüyorum, bir kardeş bir insanın hayatta başına gelebilecek en güzel şeydir ikinci kızımı da ilk kızım kadar seveceğime eminim ikisi de benim canım sizin çocuğunuz küçük diye panik olmuş olabilirsiniz bence geçici duygular pembeseker06 pembeseker06
Evet küçük olması çok büyük etken
Bende kendimi kızıma arkadaş olucak iki kız çok iyi anlaşıcak diye telkin ediyorum
Ama olumsuz şeylerde geçiyor işte kafamdan...

en çok korktuğum şey aynı ölçüde sevemezsem idi..
şimdi biliyorum ki 10 tane de olsa hepsini sevebilirim..
kucağınıza alınca anlayacaksınız şimdiden benim gibi evhamlanmayın boş yere..

Ve ben buna gerçekten hazır değildim... Bunun bi çok sebebi var aslında başta kızım çok kucuk 21 aylık ve bana çok baglı bende ona
Annesiz büyüdügüm için fazla baba sevgiside görmedigim için kızım benim herşeyim oldu (annem babam arkadasım..) gurbettetim bide kimse yok kızımdan bi saat ayrı kalamam o derece bağlıyım... Hatta doguma giderken ne yapıcam onu düşünüyorum.. Kızım ne yer ne içer uyurmu vs...:KK43:
Hamile olmadan önce kafamda tek cocuklu bi aile profili vardı hiç ikinciyi düşünmezdim...
Birde aralarında denge nasıl saglanıcak siz nasıl yapıyorsunuz..eşit ilgi sevgi verebiliyormusunuz gerçekten?
Sonrada karnımdaki oynamaya başlıo bu sefer ona üzülüyorum vicdan yapıorm:KK43:
(İkiside kız)
Canım merhaba benim iki çocuğum var ikisinide ayrı severim bende çok korkmuştum başta oğlumla kızımın arasında 17 ay var şimdi oğlum 5 yaş 3 ay kızım 3 yaş 10 aylık ikisine büyüdü şimdi arkadaş gibiler ilk altı ay biraz zor oluyor oturup oynamaya başladığında arkadaş olmaya başlıyorlar tabi kıskançlık olmazsa benim kızım daha kıskanç artık dalga geçiyoruz dağdan gelip bagdakini kovuyor diye ama biraz büyüdüklerinde çok rahat oluyorsun kızım kreşe gidiyor oğlum ana okuluna başlayacak ben evde yalnız kalacaksın kafamı dinleyeceğim

Bende ikinci kizima hamileyken.cok dusunuyordum uzuluyordum.ilk kizim kadar sevemem diyordum.sonra kizim dogdu.meger annelik evlat sayiyiyla sevgi azalmiyor.ikisinide ayni sekilde esit seviyor insan.ikinci çocuga hamileyken bu duygular oluyor.bu arada benim kizlarimin arasi 28 ay.

Bende böyle düşüncelere neden kapılır insan onu düşünürüm sonucta oda sizin çocuğunuz olacak ikiside ayni sevilir bide birinci kadar sevebilirmiyim diye bir kac konu görmüştüm ama bana cok garip geliyor valla böyle düşünceler ikisinide dordunude besinide ayni sever insan yani anne olan

Şükredin.. hayırlı sağlıklı ömürler dileyin.. sevgi için kota var mı? Annelik duygusunu tatmışsınız.. korunurken hamile kalmanız karnınızdaki bebeği sevgiden mahrum bırakmanıza mazeret değil. Bu konuda pedagoglardn vs yardım alarak araştırarak çocuklar arasında ilgi sevgi kavramlarını bilinçli kullanırsınız

ikisi de çok seviliyor ama ilk gözağrısı denir ya işte o da çok doğru.İlk annelik duygusu, ilk endişeler, o büyük mutluluk, bebeğini yere göğe sığdıramamak filan.ilkimin daha özel olduğunu ve hep öyle kalacağını düşünüyorum.Tabii evlatlarım bunu hiç bilemeyecekler.:oops:

ben kzma hamile kaldığımda oğlum 11 aylıkt ve kendimi ona ihanet etmiş gibi hissetmiştim sanki 2. çocuğu onun kadar sevemeyecekmişim gibi geliyordu.ama kızım doğduğu anda sevgisini de getirdi yüreğime..annesin sen 1 evladın da olsa 10 evladın da olsa sevgileri aynı oluyor bu da Allahın mucizelerinden biri bence.ilgi konusuna gelince de bebişin biraz daha fazla ilgiye ihtiyacı olacak haliyle bu dengyi de sen kuracaksın.mesela altını değiştirirken bezi ablasından iste sevmesine izin ver.zarar verecek endişesiyle kızını kardeşine yaklaştırmaz ve dokunmasına sevmesine izin vermezsen o zman kıskanır.Allahım sabrını ve kuvvetini verir sen merak etme bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah...benimkilerin biri 6 diğeri 4.5 yaşında şimdi ara sıra kavga etseler de birbirlerinin en iyi arkadaşı oldular seninkiler de öyle olacak gör bak....

birlikte büyüyecekler ne güzel. şöyle düşünün bir süre sonra sizin arkadaşlığınız yetmediği zaman onlar birbirlerine arkadaş olacaklar
Şuan bile zaman zaman onu hissediyorum aslında evde çok boş vakti oluyor ben yemek yaparken vs...
O zamanda yetemiyorum ve cok sıkılıyor
..

Şuan bile zaman zaman onu hissediyorum aslında evde çok boş vakti oluyor ben yemek yaparken vs...
O zamanda yetemiyorum ve cok sıkılıyor
..
ama diğer bebiş doğunca ona ablalık yapacak birlikte her şeylerini paylaşacaklar . size anlatamayacağı şeylerde elinden tutacak bir ablası yada kardeşi olacak ikisininde. birlikte giysi kavgası edecekler. yeri gelecek eşyalarını paylaşacaklar yeri gelecek birbirlerine iğne dahi vermeyecekler ama biri düştüğünde diğeri ona elini uzatıp yalnız olmadığını hissettirecek.

Annesiz büyüdügüm için fazla baba sevgiside görmedigim için kızım benim herşeyim oldu (annem babam arkadasım..) gurbettetim bide kimse yok kızımdan bi saat ayrı kalamam o derece bağlıyım... Hatta doguma giderken ne yapıcam onu düşünüyorum.. Kızım ne yer ne içer uyurmu vs...:KK43:
(İkiside kız)

Ben senin durumundayim. Oglum 17 aylikken hamile kaldim isteyerek. Basta iyiydi ama agirlastikca buyugume yetememeye başladıkça (oyun oynama,parka gitme gibi aktivitelerde koca gobegimle zorlandigim icin) kendimi kotu hissetmeye baslamistim. Bi de arasi az olan kardesler icin etraf hep buyugu ezersin uzersin diye cok baski yapiyordu. Buyugu kucugune vurur o zaman kizarsin doversin falan gibi.
Neyse sonuc olarak şu an buyuk oglum 29 aylik kucugum de 3.5 aylik cok sukur kucugum de sakin bi cocuk o yuzden ben buyugumle rahatca ilgilenebiliyorum hatta aksine buyukle daha ilgiliyim ama bunun sebebi aman kiskanmasin uzulmesin diye degil. Cocuklar arasinda esit degil adaletle davranilmasi gerektigini dusunuyorum. Kucugun ihtiyaci karninin doymasi temizliginin yapilmasi ve norolojik gelisimine uygun konusma,oyun vs. Buyugunun ihtiyaclari daha fazla disari cikarilmasi lazim tuvalete goturulmesi lazim konusulmasi oyun oynanmasi lazim o yuzden ikisinin de ihtiyaclarina gore davranılmalı esit degil adaletli olunmali.
Bu arada dogumdan once acaba kucugumu sevebilecek miyim diye dusunmuyor degildim cunku ilk cocugun yeri farklı bi de belli bir bekleme süresi sonunda kavusuldugu icin, ama inan dogumdan sonra görüyorsun ki ikisi de evlat ikisi de can..

İkisini de öyle bir seveceksin ki kalbindeki sevginin büyüklüğüne şaşıracaksın .Endişen olmasın.

(İkiside kız)

Bi de yazmayi unuttugum bir sey var simdi farkettim. oglum 17 aylikken hamile kaldigimda hayatimda bir suru mesguliyetler vardi. Cocuk beni aksam 8den 8e ancak goruyordu diyebilirim. Deli gibi emen cocuktu. Uykular perisandi. Gebeligime pisman degildim ama uykuydu,memeydi nasil duzene koyucam gibi kahroluyordum. Ama 18 aylikken meme bagimliligini bitirdik. 20 aylikken uykular tamamen duzene girdi. Simdi tuvalete bile alismak uzere. Hic tahmin edemezdim bu kadar mesafe kat edebilecegimizi. Sonuçta allah kolayligini veriyor bi noktadan sonra. Geleceği cok dusunup de bugunun sabrini tuketmemek lazim diye dusunuyorum..

Back
X