İkinci çocuk

Ben onu bile yakıştıramıyorum demek istedim
Bi anda gözümde büyüyüp farklı bi misyon yükleyip aglama bak sen ablasın,ye hadi abla gibi vs..bu tutumları yalnış buluyorum sanırım bunlardan bahsediyorsun
İlk 3 yıl anne kuzusu oluyorlar zaten bana doymadı kızım ben birini emzirirken digerine yemek yediririm heralde...
Birbirlerine alışmaları için aileye çok büyük sorumluluk düşüyor.. Ben onların farkında oldugumu düşünüyorum ve o yüzden bunalıyorum aslında...
Aralarındaki bagı kuvvetlendirmek aile için en önemli sırada gelmeli bence sen ablasın abisin tutumu çocukların arasını açar...
Bebegi kucaga alıp evde yakalamacalık oynana bilir mesela..
Aralarında ki iletişimi kuvvetlendirmek için..
Bu tarz öneriler gelirse çok sevinirim...

Evet evet bak sen benden güzel derli toplu anlattın

Ama bu da yanlış değil mi, ilk çocuğa abla abi vasfı yüklemek gözünde onu büyümüş görmek...o da daha küçük yaşından fazla sorumluluk yüklenmemeli
Öyle de aralarında ister istemez 3 yas oluyor. Aaa faruk abin gelmiş dıyorum mesela kızıma. Sorumluluk yüklemekle alakası yok 3 yasında cocuk adı üstünde çocuktur gelişimi neyi gerektrıyorsa ancak onu yapabılır:super:

Arkadaşlar benimde aklımı kurcalayan bir konu bu ama benimki başka sebeplerden kaynaklı..ikinci çocuğu çok istiyorum ama eşim çocuk bakımı ev vs konusunda hiç yardımcı değil..çalışan bir anneyim ve çok zorlanıyorum..işten gel oğlumu alıp eve geç hemen yemek yap vs bende hal kalmıyor..üzerine oğlumda haklı olarak oyun istiyor..durum böyle olunca ikinci olursa ben naparım asla başa çıkamam diye düşünüyorum...bi yandan bencillik yapıp kendi rahatım için çocuğumu kardeşşiz bırakmaya hakkım yok diyorum diğer taraftada hiç desteği olmayan bi adama ikinci çocuğu niye yapayım diyorum...nolur bikaç fikir verin bana kafam allak bullakk

Benim kızım doğum yaptığımda 3 yaş 9 aylık olacak ben sizin aksinize kızıma hayatının hediyesini vereceğimi düşünüyorum, bir kardeş bir insanın hayatta başına gelebilecek en güzel şeydir ikinci kızımı da ilk kızım kadar seveceğime eminim ikisi de benim canım sizin çocuğunuz küçük diye panik olmuş olabilirsiniz bence geçici duygular pembeseker06 pembeseker06
Ben de oğlumu doğurduğumda kızım o civardaydı.bu yaş herşeyi anladığı için,kızıma sürekli hediye aldım kardeşin gönderdi diye.nasıl mutlu oluyordu.şimdi oğlum 14 aylık.bi kuduruyorlar ki görmeyin :)))

Kızınıza en güzel hediye doğuracağınız kız kardeşi olacak. Sizin yokluğunuzda, hayattaki zorluklarda, insanların anlayışsızlıklarında, büyüyüp evlilik alışverişi yapacağında, yani her üzüntülü ve mutlu anında yanında olacak hayatın her anını paylaşabileceği bir kız kardeş:KK19:

Ben kucuk kızımın abla demesini bile istemiorm aslında ismiyle hitap etsin
Arkadaş gibi olmalarını istitorum ablalık için cok küçük
Hiç bir zaman da sen ablasın vs laflarını kıllanmaktan yana degilim
Bende bi ablayım ve nasıl bir duygu biliyorum...
Benden 1 yaş küçük kardeşim bana abla der, çok da iyi bir şey bence. Birinin kardeşi olmak, birinin abisi, ablası olmak çok güzel bir his, küçükken anlamayacağı tam ama büyüyünce daha çok önem kazanan.

merhaba kızlar ben daha öncede bi konu açmıştım kazayla hamile kalmak diye...
Korunurken hamile kaldım oysa birinci çocuk için cok ugrasmıstık
Bu bebegim Allahın bi hediyesi
Süpriz diye çıkıverdi bi anda
Ve ben buna gerçekten hazır değildim... Bunun bi çok sebebi var aslında başta kızım çok kucuk 21 aylık ve bana çok baglı bende ona
Annesiz büyüdügüm için fazla baba sevgiside görmedigim için kızım benim herşeyim oldu (annem babam arkadasım..) gurbettetim bide kimse yok kızımdan bi saat ayrı kalamam o derece bağlıyım... Hatta doguma giderken ne yapıcam onu düşünüyorum.. Kızım ne yer ne içer uyurmu vs...:KK43:
Hamile olmadan önce kafamda tek cocuklu bi aile profili vardı hiç ikinciyi düşünmezdim...
Neyse kızlar uzatmıyım...
Şimdi 37 haf girmek üzereyim
2. Cocugumuda 1. Kadar severmiyim?( 2 çocugu olanlar sorum size??)
Birde aralarında denge nasıl saglanıcak siz nasıl yapıyorsunuz..eşit ilgi sevgi verebiliyormusunuz gerçekten?
Her gece bunları düşünüyorum uyuyamıyorum sanki kızıma haksızlık oldu küçük
Sonrada karnımdaki oynamaya başlıo bu sefer ona üzülüyorum vicdan yapıorm:KK43:
Bana bi akıl verin nolur çok bunaldım birden fazla çocuklu olmak nasıl bişey?
Aralarında 2 yaş olması nasıl??
(İkiside kız)

Sevgisi aynı bir şey değişmiyor.İlk zamanlar zor olacak ama sonrası çok keyifli olacaktır.Beraber büyürler arkadaş olurlar.Baba müsait olduğu zamanlarda büyükle sizde küçükle ilgilenirsiniz.

Back
X