öncelikle Allah tamamına hayırlısıyla erdirsin inşaallah. benim 2 ooluşum var. ilki 16 aylık ikincisi 2 aylık. ilk doğumumda sancım yokken suni sancıyla normal doğurmuştum. sancı süreci çok acılı yorucu çok kötüydü. doğum anı malum acayip bişiy. neyse. bunda hep sancım kendiliğinden gelsin, hastaneye gideyim 2 saat içinde doğurayım diye dua etmiştim hep. ilk doğum tramva olduğundan çok korkuyodum. neyse. son hafta kontrole gittim 40. haftanın içindeydik. 3-4 gün içinde doğurtcaz seni dedi doktorum. muayenede 3cm dedi-ki ilkinde 3 cm için 4 saat ve buhran acı vs. geçmişti- o haftanın başından beri bel kasık vs gibi uzuvlarda ağrım oluyodu. sancı değil ama ağrı. ben hurma yemiştim son hafta doğuma sancıya yardımı oluyo diye. muayeneye gittiğim günün gecesi 12 de sancı geldi. uyudum 1 de tekrar uyandım. 3e kadar uyuyamayınca eşimi uyandırdım. vaktin geldiğini çoraplarımı giyemediğimden anladım. hastaneye vardığımızda 3 buçuktu. ooluşumu Allah'ın izniyle 5 45 de dünyaya getirdim. sancı şiddeti aynı doğum anı aynı, ama daha kolay, daha az yorucu. ben suni sancıyla kıyasladım azıcık da ama olsun belki bu da başkasının işine yarar. ben .ikinciyi daha çabuk doğrdum. ama sonuç olarak her doğum doğumdur. ama iki daha başka rahat yine de. endişelenme olur mu? telaş etme, su yolunu bulur, Rabbim elbet o kuvveti sana verecektir inşallah. Allah kolaylık versin canım ya.