Canim seni korkutmak istemiyorum ama ikinci daha kolay diye bisey yok bence. Benim etrafimda birinci cok kolay ikinci zor gecen dogumlar duydum. Simdi ikinci kolay olcak dusuncesiyle doguma giripte zorluk yasama diye yaziyorum. Bence onemli olan son haftalarda bol bol yuruyus ve dogumu kolaylastiran egzersizler yapmak. Ilk dogumum suyumun azar azar gelmesiyle, sancilarin baslamayip suni sanci vermeyle, agriya dayanamayip epidural yapip jinekologumun dogum esnasinda oglum rahat ciksin diye kesmesiyle oldu. Tabi dogum sonrasi dikisler arti basur oldum, yani acilar acilarr. Ama iyiki epidural yaptirdim hic pisman degilim. Ikinci dogumum hic planladigim ve haytmatta dusunmedigim bi sekilde olmadi maalesef. Ayni ilk oglum gibi azar azar suyum geldi. Ancak ilk oglumda 39+4 de geldiyse ikinci oglumda 26+4 de geldi. Hastaneye yatisim yapildi ve dogumu engellemek icin herseyi yaptilar. Ancak su torbamin yirtik olma sebebiyle enfeksiyon sizmis olmaliki 27+4 sancilarim basladi ve normal dogumla kucuk kahramanim dunyaya geldi. Ikinci dogumumdada sancilar biyere kadar acilma yaptigi icin acilmam devam etmedi. Ve suni sanci verdiler. Tabi ben yine dayanamadim ve yine epidural yaptirdim. Ve yine pisman degilim iyiki ikisindede yaptirmisim

Allah nasip ederse ucuncu birgun olursa, dogumda yine epidural yaparim